HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědí rezerva opět padla, tentokrát s Hlubokou

Vinou jedné nepovedené třetiny ztratili Šádovi svěřenci šanci na první body v letošní sezoně. Ačkoli Hluboká nad Vltavou vedla po první třetině 3:1, herní projev nepůsobil zle. Ovšem výpadek v prostřední periodě a dva inkasované góly zhatily plány pelhřimovského celku. Třetí třetina byla na trefy vyrovnaná, když padly dvě na obou stranách. Hosté si tak z města rekordů a kuriozit odvážejí všechny tři body po výhře 7:3.

Pelhřimov B

22.10.2017
17:00
3:7
(1:3, 0:2, 2:2)
Hluboká

Branky a nahrávky:5. Moucha (Buchta, Benýšek), 45. Moucha (Buchta), 53. Nikodým (Klaga, Kroupa) – 1. Miler (Formánek), 17. Šimek (Černý, Mavrenz), 17. Bělohlav (Šimek), 33. Moudrý (Král, Bělohlav), 37. Moudrý (Heřmánek), 52. Štěpán (Dvořák), 59. Moudrý (Heřmánek), Rozhodčí: Stach - Šimánek, Lang, Přesilovky: 5:4, Využití: 1:2 V oslabení: 0:0



LMB: Urban - Benýšek, Buchta, Cerhán, Doubek, Hráček, Kroupa - Kaminski, Klaga, Knězů, Moucha, Nikodým, Šípek, Šulák, D. Vrátný, Zadražil, J. Vrátný

HLU: Dašek - Král, Formánek, Rákosník, Žlůva, Dušek, Hejda, Bělohlav, Heřmánek, Mavrenz, Štěpán, Šimek, Černý, Miler, Kantor, Moudrý, Dvořák, Holub

První třetina nabídla poměrně vyrovnaný hokej. Skóre otevřeli ve 2. minutě hosté po trefě Milera do dolního rohu Urbanovy brány. Domácím se v 5. minutě podařilo v početní výhodě vyrovnat. Buchta vyslal přesnou přihrávku na Mouchu a ten z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře hostujícího celku. V dalším průběhu první periody se do šancí dostávali většinou hosté, ty největší se zrodily v přesilové hře hostů 5 na 3, žádnou z nich ale nedokázali proměnit. Hosté proměňovali až v 17. minutě, když Šimek s Bělohlavem dokázali skórovat během pouhých 20 sekund. Také domácí si vypracovali několik šancí, především brejků, jenže ani jedna z nich nebyla úspěšná, a tak šli hosté po úvodní dvacetiminutovce do šaten s dvougólovým vedením.

Druhá perioda nabídla menší porci branek a šancí, v této části hry se podstatně více dohrávaly souboje. Tým Hluboké nad Vltavou si vypracoval tlak v samotném úvodu třetiny tlak v útočném pásmu, ale nezužitkoval jej. Pelhřimov hrozil především z brejků, ale ani tady jsme se nedočkali branek. Hosté se prosadili až v početní výhodě po dorážce Moudrého během 34. minuty. Lední Medvědy tento gól namotivoval, a tak se i oni dostali do tlaku a šancí, ale scházelo jim štěstí v zakončení a dorážkách. Pak ale přišla fatální chyba v pelhřimovské obraně. V 37. minutě se do samostatného úniku dostali Moudrý s Heřmánkem a první jmenovaný už jen dorážel do odkryté brány.

Ve 44. minutě se do šance 3 na 1 dostali domácí, jenže žádný z hráčů nedokázal usměrnit puk do brány hostů. Další akce už byla úspěšná. Buchta vyslal Mouchu do samostatného úniku a ten se zakončením neměl problémy. Pelhřimov si vypracovával další šance, ale žádné neproměnil, a tak soupeř trestal. Štěpán se dostal do prostoru mezi kruhy a dělovkou uklidil puk do horního rohu. Domácí ale dokázali okamžitě zareagovat střelou Nikodýma mezi betony brankáře Hluboké. Skóre ještě v poslední minutě upravoval střelou z akrobatické pozice Moudrý. Pelhřimov tedy stále zůstává bez bodu, první body se Šádovi svěřenci pokusí získat příští neděli v duelu s Českým Krumlovem.

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (hlavní trenér Ledních Medvědů B): Páteční zápas jsme hodili za hlavu. Řekli jsme si, že začneme od začátku bojovně, kompaktně. V první třetině se nám to docela vedlo, udělali jsme sice chyby a soupeř je potrestal, ale jinak první třetina nebyla úplně zlá. Naopak, ve 2. třetině místo toho, abychom přidali, tak jsme úplně vypnuli, což nás dnes nejspíše stálo výsledek, protože ve 3. třetině jsme se vrátili do tempa, a kdybychom tak hráli i tu 2. třetinu, tak mohl být výsledek ještě lepší. Do budoucna musíme hlavně zapracovat na psychice, protože každý hráč musí odehrát to, co má, a nesmí mít výpadky, protože hokej je kolektivní hra a jakmile jeden článek vypadne, tak se to celé rozháže a chybí tam. Když hrajeme 5 na 5 a hrajeme všichni, tak si myslím, že můžeme být vyrovnaným soupeřem každému týmu.

Daniel Lhotský