HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.12.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Béčko sahalo po bodech, Veselí ale výhru udrželo

Šestnácté kolo svedlo pelhřimovskou rezervu k bitvě s Veselí nad Lužnicí. Hosté se dostali v první třetině do vedení, které v prostřední dvacetiminutovce ještě o tři branky navýšili. Rezerva snížila až dvěma brankami Svobody v poslední periodě.

Pelhřimov B

17.12.2017
17:00
2:4
(0:1, 0:3, 2:0)
Veselí nad Lužnicí

Branky a nahrávky:46. Svoboda (Šulák, Vrátný), 56. Svoboda (Moucha, Zadražil) – 16. Čáp, 27. Chlaň (Arnold), 39. Mikeska (Míchal, Vlach), 39. Dušák (Arnold, Drs)



LMB: Urban (Stibal) – Barták, Cerhán, Doubek, Kalenda, Dominik Vrátný, Hráček, Moucha, Svoboda, Zadražil, Šulák, Josef Vrátný, Buchta, Nikodým

VES: Dvořák (Klestil) – Chlaň, Nehoda, Míchal, Benda, Dušák, Mikeska, Čáp, Vlach, Arnold, Bůžek, Benda, Míchal, Novák, Lomský, Drs

Pelhřimovská rezerva vstupovala do zápasu s vědomím, že ještě nezvítězila, a snažila se hned z úvodu být aktivnějším týmem a vytvářet si šance. Nicméně, byli to právě hosté, kteří si hned z úvodu vypracovávali šance a to opravdu velké. Jenže žádná z tutovek, kterých se hostům nabídlo během první třetiny hodně, neskončila gólem. Fanoušci si na gól museli počkat až do 16. minuty, kdy se za Veselí nad Lužnicí trefil do zcela odkryté části branky Čáp. Více gólů již v první periodě nepadlo a před Ledními Medvědy stál jediný úkol, a to sice smazat jednogólový náskok soupeře.

Druhá třetina nabídla hned v úvodu obrovskou šanci domácího Mouchy, jenže tomu v koncovce chybělo více štěstí, Pelhřimov si tudíž musel na vyrovnání počkat. Bylo to však čekání marné, protože se znova prosazovali jen hosté. Už v 26. minutě se v přesilovce ihned po vhazování zapsal na listinu střelců Chlaň. Pravděpodobně rozhodující částí celého zápasu byla 39. minuta. V jejím úvodu nejprve za hosty přesně mířil Mikeska a po 40 sekundách se mezi střelce přidal Martin Dušák. Veselí tak šlo do kabin s komfortním náskokem čtyř gólů.

Ve třetí třetině se k iniciativě dostávali převážně domácí, přestože si i hosté vypracovali spoustu nadějných šancí. Ve 46. minutě se dostali do přečíslení 2 na 1 Svoboda se Šulákem a právě první jmenovaný připravil svou dělovkou brankáře Dvořáka o nulu. Na ledě se poté začaly objevovat první šarvátky, které se občas vymykaly kontrole i samotným rozhodčím. Za zmínku stojí individuální akce Davida Šuláka, který v 53. minutě jen těsně minul. V 56. minutě se domácí již radovali z gólu, pěknou přihrávku od Mouchy zužitkoval Bohumil Svoboda. Více gólů již zápas nenabídl, Pelhřimov tedy ani dnes nezískal žádné body. Odvrátit bezbodové fiasko se Lední Medvědi pokusí až první víkend následujícího roku, kdy vyrazí na led Milevska.

Daniel Lhotský