HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.12.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědí rezerva stále čeká na první výhru

V dalším kole krajské soutěže zavítal pelhřimovský rezervní tým na led ještě donedávna druholigového celku Jindřichova Hradce. Šádovi svěřenci opět nezvládli úvodní třetinu, čímž nastartovali domácí hráče k povinné výhře. Medvědi snížil stav utkání v prostřední dvacetiminutovce, ovšem domácí nepřipustili drama a ve třetí části si zkušeně pohlídali skóre zápasu.

Jindřichův Hradec

10.12.2017
17:00
8:3
(5:0, 0:2, 3:1)
Pelhřimov B

Branky a nahrávky: 2. Tomšík (M. Stach), 6. Ondřej (Lazorišák), 8. Lazorišák (Tržil, Ondřej), 11. Jasanský (Janeček), 17. Ondřej (Tržil, Košťál), 47. Jon (Navrátil, Kalvas), 50. Gurka (M. Stach), 56. M. Stach (Ištvánik, Gurka) – 32. J. Vrátný (Kalenda, Šulák), 34. B. Svoboda (Moucha), 60. Barták (B. Svoboda, Kalenda), Rozhodčí: F. Svoboda – P. Bělohlav ml., P. Němec. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváků: 255.



VAJ: Houdek (30. Pachmann) – Tržil, R. Procházka, Jon, Janeček, Chmel, Ištvánik – Košťál, Lazorišák, Ondřej, Navrátil, Jasanský, Kalvas, Tomšík, M. Stach, Gurka, Mat. Jindra.

LMB: Stibal – Cerhan, Barták, Hráček, Doubek – Kalenda, J. Vrátný, Šulák, B. Svoboda, Zadražil, Moucha, Knězů, Buchta, Nikodým.

V první třetině vše vypadalo jednoznačně. Rychlé góly Filipa Tomšíka, Zdeňka Ondřeje a Oty Lazorišáka do osmé minuty střetnutí přinesly na Hradeckou střídačku klid a pohodu. Tu ještě zvýšil v polovině první části gólem na 4:0 Ondřej Jasanský a tři minuty před koncem třetiny znovu Zdeněk Ondřej. Hrál se rychlý hokej bez vyloučení a častého přerušování.

Přílišná bezstarostnost z první třetiny zřejmě jindřichohradecké hráče zcela přemohla a ve druhé třetině se hrálo bez elánu a nadšení, jakoby byl výsledek už jasný. Před polovinou zápasu se v domácí brance dokonce vystřídali brankáři, když zkušeného Ondřeje Houdka vystřídal mladý Matěj Pachman. Toho pak pelhřimovští hráči velmi rychle přivítali a v čase 33:07 už na světelné tabuli po gólech hostujících Vrátného a Svobody svítil stav 5:2. A tak skončila i celá druhá třetina.

Ve třetí části se Jindřichův Hradec opět zvedli a po faulu na Zdeňka Ondřeje v přesilové hře pálil ostrými Pavel Jon, 6:2. V čase 49:11, již za vyrovnaného počtu hráčů na ledě, zvyšoval kapitán Michal Gurka na 7:2. Poté se nechal vyloučit Michal Stach za hru vysokou holí, ale hosté své šance na snížení nevyužili a byl to naopak Stach, kdo pět minut před koncem zápasu šikovnou tečí zužitkoval střelu Martina Ištvánika. Poté všechny na stadionu vylekal nekontrolovaný pád hostujícího Kadlece v útočném pásmu. Pelhřimovský forvard se při pádu uhodil do hlavy a musel být ošetřován přímo na ledové ploše. Nakonec však odjel na střídačku sice zjevně otřesený, ale v pořádku. Na konečných 8:3 v přesilové hře ještě snižoval pelhřimovský Barták.

reportáž převzata z: www.hcvajgar.cz

Tomáš Bečka