HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.09.2017 | Jiří Rada | A-tým

První tři body jsou doma! Pelhřimov porazil Klatovy

První soutěžní utkání sezony 2017/2018 zvládli pelhřimovští hokejisté na jedničku. Ve zbrusu nových dresech se tak ukázali svým fanouškům ve skvělém světle a soupeře z Klatov porazili vysoko 6:2. I předvedená hra se musela líbit a skvělý výkon podpořený jistým výkonem brankáře Hamalčíka znamenal první tři body do druholigové tabulky.

Pelhřimov

16.09.2017
18:00
6:2
(2:1, 2:0, 2:1)
Klatovy

Branky a nahrávky: 5. Kasalý F. (Votápek), 13. Kopic (Vysloužil, Plachý), 28. Vysloužil (Plachý, Kubát), 29. Marek Hadrava (Hájek, Martin Hadrava), 47. Kopic (Vysloužil, Port), 49. Plachý (Vysloužil, Kopic) – 13. Vracovský (Pacanda, Kaňák), 44. Jonák (Uhlík). Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Barek – Křivohlavý, Laczko. Diváci: 380



PEL: Hamalčík (Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Srdínko, Hadrava Marek, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.

KLT: Sochůrek (Plánička) – Leština, Walter, Kaňák, Slavík, Houfek, Kubík, Uhlík, Topinka, Jonák, Vracovský, Pacanda, Vlček, Vondrák, Němec, Piovarči

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a častěji byli nastěhováni před Hamalčíkem, který ale všem pokusům Klatov odolal. Postupně se ale domácí osmělili a v 5. minutě přinesla aktivita Ledním Medvědům úvodní branku. V závaru před Sochůrkem se prosadil Filip Kasalý. Hokejisté Klatov i nadále hrozili z rychlých protiútoků, ale jejich snaha ovoce nenesla. Naopak domácí se podruhé radovali ve 13. minutě – Vysloužil našel zpoza branky Kopice a ten proměnil přesilovou hru. Odpověď Klatov ale byla blesková, neboť po deseti vteřinách korigoval stav hostující Vracovský, který poslal puk pod víko domácí branky. V končící 16. minutě mohli hosté vyrovnat, samostatný únik ovšem Vlček neproměnil. Do konce první třetiny se stav utkání, i přes šance na obou stranách, nezměnil.

Také úvod druhé třetiny zastihl hosty v lepší pohodě, ovšem Hamalčík vystavil všem útokům Západočechů rezolutní stopku. S přibývajícím časem ale opět vzali otěže utkání do rukou domácí a v přesilové hře padl třetí pelhřimovské gól – ve 28. minutě se přesnou ranou prosadil Vysloužil a o necelou minutu dodal Ledním Medvědům potřebný klid Marek Hadrava, jenž tečoval střelu Hájka mimo dosah Sochůrka. Hosté měli v příštích minutách výhodu dvojnásobné přesilovky, ovšem efektivita nebyla na jejich straně, Pelhřimov navíc držel skvělý Hamalčík. Naopak v pelhřimovském oslabení se zrodila nevídaná situace, kdy v 37. minutě ujížděli na Sochůrka Kopic s Kopicem, ani jeden ovšem Sochůrka nepřekonal.

Třetí třetina nabídla opět zpočátku tlak Klatov, který tentokrát skončil brankou, ve 44. minutě se trefil přesně Jonák a zdálo se, že je zaděláno na drama. Lední Medvědi s odpovědí dlouho neotáleli. Ve 47. minutě Sochůrek příliš neviděl, takže Kopicův pokus skončil v síti. Definitivní K.O. zasadil hostům ve 49.minutě Plachý, jehož bekhendové zakončení skončilo za bezmocným Sochůrkem. Ve zbytku času domácí kontrolovali vývoj utkání a nezadržitelně kráčeli ke třem bodům. Více branek se do šedesáti minut nevešlo, Pelhřimov v prvním domácím utkání druholigové sezóny porazil Klatovy jasně 6:2.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák: Jsme rádi, že jsme zvládli tento zápas, protože Klatovy mají dobrý tým. Na začátku jsme se trochu rozkoukávali, ale pak jsme to zjednodušili, začali více střílet a dávat góly. Věřím, že v příštím kole na tento výkon navážeme a že dnešní výsledek tým nakopne. 

Pavel Blažek