HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.09.2017 | Jiří Rada | A-tým

Úvodní utkání nové sezony lépe pro soupeře od Jordánu

První utkání sezony 2017/2018 odehráli pelhřimovští Lední Medvědi na horkém ledě Tábora a do utkání doslova vlétli. První branku utkání vstřelil ve druhé minutě Martin Hadrava, čímž se stal prvním střelcem sezony 2017/2018 ve skupině Střed. Domácí Kohouti však dokázali dvěma brankami odpovědět a rázem se dostali do vedení. Stav utkání však pouhých 37 vteřin před první sirénou vyrovnal Plachý. Utkání se tak rozhodovalo v další části zápasu a v prostřední periodě to byli právě domácí, kteří se radovali hned dvakrát a do poslední dvacetiminutovky šli s dvoubrankovým vedením, které v poslední periodě ještě navýšili, ale svěřenci trenéra Dvořáka se dokázali přiblížit na rozdíl jediné branky. Ovšem Kohouti nedopustili drama a dalšími dvěma góly určili stav utkání na konečných 6:3.

Tábor

13.09.2017
18:00
6:3
(2:2, 2:0, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:7. Matušík (Urbanec, Černý), 16. Prokeš (Andres), 29. Andres (Prokeš), 32. Heřman (Matušík), 53. Heřman (Andres, Prokeš), 59. Matušík – 2. Hadrava Martin (Adam, Kaminsky), 20. Plachý (Kopic, Vysloužil), 46. Kaminsky (Martin Hadrava, Marek Hadrava). Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1358. Rozhodčí: S. Mertl - J. Mertl, Vavruška.



TAB: Klestil (Novák) – Tesař, Kachyňka, Černý K., Raiterman, Duben, Dvořák, Černý T. – Heřman, Prokeš, Andres, Seidl, Matušík, Urbanec, Blažek, Pechánek, Březina, Kadilák, Škrdleta

PEL: Hamalčík (Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda – Hadrava Martin, Kasalý, Hadrava Marek, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák

První sezónní souboj o druholigové body měl pro táborské mužstvo strašidelný start. Už po půlminutě hry usedl na trestnou lavici domácí útočník Heřman a hosté z Vysočiny brzkou nabídkou nepohrdli - střela Adama od modré čáry dostala pro táborského brankáře Klestila neviditelnou trajektorii, a navíc ji z původního směru vychýlila šikovná teč Martina Hadravy - 0:1. Hra v početní převaze posloužila o několik minut později také domácímu týmu. První přesilovou hru ještě navzdory trvalému tlaku nevyužil, ta druhá už většina diváků v ochozech rozjásala. Na konci 6. minuty se do Urbancovy přihrávky opřel Matušík a mladičký Hamalčík v brance Pelhřimova poprvé kapituloval - 1:1. Také zbytek úvodního dějství rozbila četná vyloučení. Nebezpečnějším z obou mužstev byli v početní výhodě Lední Medvědi, ale pozorný Klestil zneškodnil hned několik jejich šancí. Další gólový moment se tak narodil až v 16. minutě a k radosti táborských barev se o něj postaral Prokeš, jenž zakončil povedené střídání celé první formace - 2:1. Cenný těsný náskok si ovšem Kohouti do šatny neodvezli. V čase 19:23 se dopustili zbytečné chyby v obranném pásmu a zkušený Plachý zamířil neomylně nad Klestilovo rameno - 2:2.

Do druhé třetiny nastoupil táborský soubor bez obránce Kamila Černého, kterého v průběhu první části vyřadilo ze hry zraněné rameno. V počátečních minutách představovaly větší hrozbu pro defenzívu soupeře výpady pelhřimovských hráčů, jenž naštěstí pro domácí postrádaly gólové vyústění. Zlom v rozložení sil nastal až na konci 29. minuty, kdy se blýskla povedenou přesilovkovou souhrou dvojice Prokeš - Andres a druhý jmenovaný pohotově přetavil milimetrovou přihrávku svého parťáka ve vedoucí gól Kohoutů - 3:2. Od té chvíle byli domácí hokejisté při chuti a Hamalčík si nemohl ani na okamžik vydechnout. Svůj náskok nabuzení Jihočeši paradoxně navýšili až při vlastním oslabení ze 32. minuty, kdy se po Matušíkově přihrávce před Hamalčíkem výtečě zorientoval Heřman a zasunul puk k pravé tyči pelhřimovské klece - 4:2. Klestilovi v táborské brance v průběhu druhé periody přece jen ubyla práce; necelé dvě minuty před koncem si přesto musel přivolat na pomoc štěstí, to když nenápadnou střela soupeře po vyhrané buly zastavila pravá tyč jeho branky.

Dvoubrankový náskok měl do táborských řad vnést potřebnou dávku klidu, ale bylo tomu přesně naopak. Úvodní minuty zastihly domácí hráče v nedbalkách a jejich četné chyby otevíraly Pelhřimovu cestu do ofenzívy. Problémy si Táborští přidělali v polovině 45. minuty, kdy sice Klestil třikrát výtečně zasáhl, ale na čtvrtou dorážku důsledného Bělorusa Kamenskiho už zareagovat nemohl - 4:3. V nejistotě strávili táborští fanoušci ještě několik dalších minut, přestože žádný ze soupeřových pokusů nespadal do kategorie gólových šancí. Vysvobození ze zajetí nervozity a obav o výsledek přinesla až 53. minuta hry. Manévry první formace Tábora vyústily v příležitost Andrese, jenž sice Hamalčíka nepřekonal, ale jeho dílo mazácky dokonal Heřman - 5:3. Když pak mužstvo z města rekordů a kuriozit pohrdlo další přesilovou hrou, museli jeho trenéři vložit poslední naděje do závěrečné hry bez brankáře. Ta ovšem neměla dlouhého trvání, a naopak stvrdila hostující porážku. V čase 58:18 zamířil z velmi těžké pozice do opuštěné soupeřovy klece táborský kapitán Matušík a vtiskl vítězství své družiny konečnou podobu - 6:3.

Reportáž převzata z webu: www.hctabor.com/autor: Pavel Šácha