HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.02.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov na úvod série prohrál 4:7

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do úvodní třetiny dobře, když se na konci patnácté minuty prosadil Tomáš Plachý. Ovšem ještě do konce třetiny domácí vyrovnali zásluhou Špačka. I druhou periodu otevřeli lépe hosté a po trefě Votápka znovu vedli. Ale tentokrát přišly Klatovy s drtivou odpovědí, neboť dokázaly během dvou minut nastřílet tři branky. Dvořákovi svěřenci však po trefách Marka Hadravy a Martina Vysloužila srovnali, jenže poslední slovo v této divoké dvacetiminutovce měli nakonec domácí, čímž se podruhé v zápase dostali do vedení. Ve třetí periodě padly už jen dvě branky a obě do sítě Ledních Medvědů. Pelhřimov tak na úvod prohrál v Klatovech 4:7. Série se nyní stěhuje k Bělé, kde se v pondělí rozhoří druhé střetnutí.

Klatovy

25.02.2017
17:30
7:4
(1:1, 4:3, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 18. Špaček (Uhlík, Topinka), 32. Topinka (Uhlík, Švarc), 33. Kružík (Tulačka, Beneš), 34. Tulačka (Topinka, Uhlík), 39. Kružík (Tulačka, Beneš), 45. Leština (Slavík, Beneš), 53. Beneš (Tulačka, Kružík) – 15. Plachý (Kopic, Vysloužil), 25. Votápek (Port, Martin Hadrava), 36. Marek Hadrava (Hadrava), 39. Vysloužil (Kopic). Rozhodčí: Vokřál – Marek, Ovsík. Vyloučení: 4:5 navíc Vysloužil 10 OT (vražení). Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 500.



KLT: Sochůrek (Rückl) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Hlaváček, Leština – Švarc, Topinka, Uhlík, Tulačka, Beneš, Kružík, Vlček, Němec, Marcel, Presheva

PEL: Černý (Sochor) – Kubát, Port, D. Kasalý, Hájek, Srdínko, Kalenda – Marek Hadrava, F. Kasalý, Martin Hadrava, Bezděk, Votápek, Kopic, Plachý, Vyloužil, Siřiště, Všetečka.

V úvodu zápasu byli hosté aktivnější. Už ve 2. minutě prověřil Sochůrka Vysloužil, ale trefil jen beton domácího brankáře. Domácí brankář si následně poradil i s pokusem Bezděka. V 7. minutě orazítkoval břevno domácí branky Plachý. V 9. minutě zůstal na brankovišti volný Uhlík, ale nedokázal protlačit puk do branky. V 15. minutě se hosté dostali do vedení, když se z dorážky prosadil Plachý. Za domácí mohli o dvě minuty později odpovědět Kružík, ale trefil jen tyčku hostující branky. Domácí odpověděli v 18. minutě, když se ranou od modré prosadil Špaček.

Domácí se mohli hned z kraje druhého dějství dostat do vedení, když po zakončení Uhlíka klouzal puk po brankové čáře, ale hostující obránci ho stihli odpálit do bezpečí. Ve 25. minutě se hosté dostali do vedení, když Portovu ránu od modré tečoval za záda Sochůrka Votápek. Ve 29. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Uhlík, ale minul branku. Ve 31.minutě zůstal na hranici brankoviště osamocený Martin Hadrava, ale ranku přestřelil. V následující minutě bylo vyrovnáno, když se pod břevno trefil Topinka. Minutu na to už domácí vedli, když se prosadil Kružík. Ve 34. minutě to bylo už o dvě branky, když se parádním důrazem na brankovišti prosadil Tulačka. Hosté na danou situaci zareagovali oddechovým časem. Ve 36. minutě se hosté dostali na dostřel, když se z úhlu prosadil Marek Hadrava. Ve 39. minutě bylo vyrovnáno, když se štěstím prosadil Vysloužil. Ale ještě před odchodem do kabin vrátil domácím vedení Kružík.

Ve 44. minutě od modré pálil Houfek, jeho střela Černému vypadla z lapačky, ale nikdo z domácích se k dorážce nedostal. Ve 45. minutě vedli domácí znovu o dvě branky, když Slavíkovu střelu dorazil Leština. Ve 47. minutě vznikli před domácím brankářem velké zmatky. ale domácí je ustáli. O minutu později se předvedli Sochůrek, když vyjel a odpálil puk před dojíždějcím Bezděkem. V 53. minutě přidali domácí další gól, když po nádherné kombinaci trefil do prázdné branky Beneš, V 57. minutě to zkusil z úhlu Kopic, ale neuspěl. V závěru to zkusil ještě Plachý, ale jeho střela doplachtila jen do lapačky domácího brankáře.

Zdroj: www.hc-klatovy.cz

Tomáš Bečka