HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.01.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov smazal čtyřbrankové manko. Z derby si odnáší jeden bod

Pelhřimov nakročil do derby s Havlíčkovým Brodem velice rázně, když se už ve třetí minutě ujal vedení. Ovšem Bruslaři nejenže během třinácti sekund srovnali, navíc do patnácté minuty ještě třikrát skórovali. Za domácí korigoval Kopic, ale ve druhé periodě přidali hosté další dvě trefy, čímž odskočili už na rozdíl čtyř branek. Dvořákovi svěřenci se ale nevzdali a čtyřmi góly vyrovnali stav zápasu. Celý duel vyvrcholil až v samostatných nájezdech, po kterých se radovali hokejisté z Havlíčkova Brodu, když se jediným úspěšným exekutorem stal Miroslav Třetina.

Pelhřimov

21.01.2017
18:00
6:7 sn
(2:4, 2:2, 2:0 - 0:0)
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 3. Martin Hadrava, 17. Kopic (Plachý), 36. Plachý, 37. Siřiště (Wasserbauer, Hájek), 46. Martin Hadrava (Kasalý), 51. Bezděk – 3. Kozlík (Voříšek), 12. Třetina (Přidal), 14. Přidal, 15. Přidal (Třetina), 25. Endál (Třetina, Přidal), 36. Michálek (Kozlík), rozh. náj. Třetina. Rozhodčí: Battěk – Marek, Ovsík. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 43:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6, 6:6, 6:7sn.



PEL: Černý (Urban) – Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kasalý F., Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Doležal, Všetečka

HBR: Novák (Panec) – Semrád T., Semrád M., Duben, Lacina, Kulhánek, Vala, Přidal, Třetina, Endál, Voříšek, Kozlík, Michálek, Chlubna, Ludvík, Navrátil, Nguyen, Kuchta, Beneš

Souboj regionálních rivalů začal pěkně od podlahy již ve 3. minutě – Martin Hadrava zavezl puk do pásma a střelou přes obránce překvapil Nováka v hostující brance. Vedení Ledním Medvědům ale vydrželo pouhých 13 vteřin. V závaru před Černým se nejlépe zorientoval Kozlík a bylo vyrovnáno. Hosty tato branka nakopla a Rebelové se stále více tlačili do zakončení. Zpočátku domácí obrana těmto atakům odolávala, ale pouze do 12. minuty – Přidal v úniku dva na jednoho našel Třetinu a oblíbenec hostujících fanoušků převrátil vývoj duelu na stranu Havlíčkova Brodu. Byl to ale Přidal, který ve dvojnásobné přesilovce dodal svému týmu klid. Hostující útočník se v této početní výhodě dvakrát prosadil a hosté v 15. minutě tedy vedli již o tři branky. Naději domácím barvám ale v 17. minutě vykřesal Kopic, jenž zužitkoval přesný pas Plachého a trefil se mimo dosah Nováka.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, kteří se snažili vsítit kontaktní branku. Hra se ale rychle vyrovnala a po chvíli opět měli ze hry více hosté. Ve 25. minutě si Endál připsal šťastnou branku, když se puk za záda domácího brankáře dostal odrazem o výstroj havlíčkobrodského útočníka. V dalším průběhu hry se několikrát vyznamenali oba brankáři, kteří si připsali několik těžkých zákroků. Na další změnu stavu utkání se čekalo do 36. minuty – Michálek využil přesný pas zpoza brány a s domácími to v tu chvíli vypadalo velmi bledě. Ještě v téže minutě byl ale zahákován Plachý, který následně proměnil trestné střílení mezi betony brankáře Nováka. Lední Medvědi zvýšili tempo a vyplatilo se. Ve 37. minutě tečoval Siřiště nahození Wasserbauera a utkání opět dostalo náboj. Hosté ale vzápětí mohli odskočit díky dvouminutové dvojnásobné přesilovce, domácí obrana a především brankář Černý ovšem udrželi všechny hostující střelce na uzdě.

Ve třetí třetině byl jasný cíl domácích hráčů – pokusit se zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Zpočátku se útočné snahy tříštily o dobře organizované šiky hostů, avšak ve 46. minutě přišel závar před hostující brankou, po kterém se radoval Martin Hadrava. To Lední Medvědy řádně nakoplo a v 51. minutě domácí tým vyrovnal – Bezděk si zajel mezi kruhy a dobře umístěnou střelou poslal skóre do parity. Oba celky se následně střídaly v útočných výpadech, oba brankáři ale drželi své celky nad vodou. Zvlášť Martin Černý několikrát předvedl své kvality. Rozhodnutí v šedesáti minutách nepadlo, následovalo pětiminutové prodloužení.

V prodloužení hraném tři na tři si oba celky vytvořili několik šancí, více ze hry ale měli hosté, kteří v poslední minutě už zvedali ruce, puk, ale po zásahu obrany Ledních Medvědů se puk za brankovou čáru nedostal.

V penaltové loterii nejprve neuspěl Endál s Martin Hadrava. Následovala nucená přestávka díky dýmu z pyrotechniky, kterou použili hostující „fanoušci“. Po několika mrazivých minutách se pokračovalo a postupně neuspěli Třetina s Ludvíkem, na domácí straně Plachý s Bezděkem. Čtvrtou sérii začal neúspěšný Adam, následně rozhodl Třetina. Pelhřimov doma podlehl Havlíčkovu Brodu 6:7 po samostatných nájezdech.

POUTNÍK hráči utkání

Ceny nejlepším hráčům utkání společně předali majitel firmy Bentime - pan Pavel Beneš a ikona pelhřimovského hokeje a dlouholetý kapitán Martin Tecl. Nejlepšími hráči byli zvoleni za domácí Tomáš Plachý a za hosty Patrik Přidal.

Pavel Blažek