HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.08.2016 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi si s chutí zastříleli, Vajgar si odváží sedmičku

Druhé utkání během tří dnů odehráli pelhřimovští hokejisté úspěšně. Do utkání nastoupil uzdravený Pavel Srdínko, jenž loňskou sezónu vynechal kvůli zranění kolene a v brankovišti dostal přednost Martin Černý. Do utkání vstoupili hosté vlažně a právě domácí hýřili aktivitou, která jim přinesla tříbrankové vedení. Ovšem druhá pasáž byla jak z jiného zápasu a hostům se podařilo alespoň snížit. Závěrečná dvacetiminutovka již byla plně v režii Medvědů a svůj premiérový gól v seniorském hokeji zaznamenal Ondřej Kulík. Pelhřimov tak porazil svého soupeře vysoko 7:1 a další zápas ho čeká za týden proti Havlíčkovu Brodu.

Pelhřimov

11.08.2016
18:00
7:1
(3:0, 0:1, 4:0)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 4. Port (Filip Kasalý), 13. Kopic, 15. Votápek, 42. Dominik Kasalý (Votápek), 47. Kulík (Kalenda), 56. Port (Martin Hadrava, Adam), 57. Votápek (Vysloužil) – 21. Košťál (Lazorišák, Košař). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. Oslabení: 1:0.



PEL: Černý – Kubát, Port, Kasalý Dominik, Srdínko, Adam, Benýšek, Kalenda, Hájek – Guerrero, Šulák, Votápek, Kasalý Filip, Vysloužil, Kulík, Kopic, Pinkowski, Hadrava Martin, Hadrava Marek

JHR: Fogl – Košař, Malovec, Tržil, Popelka, Pípal, Budín, Růžek, Faško, Gůrka, Švihálek, Lazorišák, Košťál, Bílek, Pichler, Přibyl, Heřmánek, Nikodým, Voves

Do svého druhého přípravného klání vstoupili Lední Medvědi aktivně. Domácí se tlačili do zakončení a hned ve 4. minutě se měnilo skóre utkání – Vladimír Port poslal pelhřimovský celek střelou o tyčku do vedení. Pelhřimovští hokejisté byli v úvodu zápasu lepším týmem, přesto si museli hráči s poutníkem na prsou dávat pozor na protiútoky jindřichohradeckého Vajgaru. Černý v pelhřimovské brance ale stál připraven. Trpělivou hrou se domácí hokejisté dopracovali ke druhé brance – po ledě propálil Fogla Kopic a dodal svému týmu potřebný klid. Zvýšenou dávku pohody přiváli hosté na hokejky Ledních Medvědů v 15. minutě – fatální hrubici obrany Jihočechů potrestal pohotový Votápek, jenž prudkou střelou bez přípravy překonal Fogla potřetí. Hosté se sice snažili o kontr, ale v této třetině jim nebylo přáno. Domácí položili základní kámen k celkovému vítězství.

Druhá část zastihla hosty v náporu a bylo vidět, že se Vajgar snaží s výsledkem něco udělat. Hned po 49 vteřinách vyrazil Černý ránu Lazorišáka, na dorážku Košťála byl ale pelhřimovský muž s maskou krátký. V oslabení následně ujížděl Martin Hadrava, poslední obránce Vajgaru se ale stihl vrátit a znemožnil domácímu forvardovi zakončit přesně. I nadále byli domácí aktivnější, často ale ve finální fázi scházela přesnost. Hosté postupně vyrovnali ve druhé dvacetiminutovce hru a k vidění byla oboustranně vyrovnaná hra s výpady na obou stranách.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili domácí lépe naladěni s cílem navýšit skóre utkání. Ve 42. minutě si na kruhy najel Dominik Kasalý a tvrdou střelou pod víko hostující svatyně zaznamenal čtvrtý úspěch domácího celku. Postupem času hostům docházely síly a bylo to znát. V 47. minutě se prosadil před Foglem Kulík a s hosty to vypadalo bledě. Hokejisté od Vajgaru sice i nadále hrozili z rychlých protiútoků, Černý byl ale na místě. V 53. minutě sice Martin Hadrava zvedal ruce na oslavu vstřeleného gólu, efektivním zásahem se ale proti postavil Fogl, který skvěle zasáhl na brankové čáře lapačkou. Definitivní razítko na vysoké vítězství domácího celku přinesl přelom 56. a 57. minuty. Nejprve vsítil po pěkné kombinaci šestý domácí gól Port, o 46 vteřin později se prosadil Votápek, který uzavřel střelecký účet domácího celku. Zbylé minuty a vteřiny se utkání formálně dohrálo.

I druhé přípravné utkání Ledním Medvědům vyšlo, tentokrát si vyšlápli na soupeře od Vajgaru poměrem 7:1. Odveta se hraje ve čtvrtek 25. srpna na soupeřově kluzišti. Ještě předtím si ale pelhřimovští hokejisté střihnou domácí přípravný zápas s Havlíčkovým Brodem, který je na programu 18. srpna. 

Pavel Blažek