HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.01.2016 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov vybojoval cenné tři body proti Bílině

Odhodlání, trpělivost a srdce - těmito třemi slovy by se dal zhodnotit výkon pelhřimovských Ledních Medvědů v utkání s Bílinou. Po bezbrankové první třetině a mdlém výkonu v prostřední části málokdo čekal, že by body mohly zůstat doma. Tu správnou bojovnost však předvedli pelhřimovští hokejisté v poslední třetině, kdy nejdřívě vyrovanl Vylíčil a poté poslal Medvědy do vedení Martin Hadrava. Ovšem ani tyto branky nestačily a tak pouhých 26 vteřin před třetí sirénou rozhodl opět Martin Hadrava. Za zmínku také jistě stojí výkon Martina Černého, který předvedl nespočet důležitých zákroků, které pomohli k celkové výhře 3:2.

Pelhřimov

03.01.2016
18:00
3:2
(0:0, 0:1, 3:1)
Bílina
Branky a nahrávky: 42. Vylíčil (Kubát), 55. Martin Hadrava (Kubát, Kasalý Dominik), 60. Martin Hadrava – 23. Kolíček (Fučík, Zdeněk), 59. Petráš. Rozhodčí: Vokřál - Marek, Štětina. Vyloučení: 9:11, navíc Votápek (PEL) 10 OT, Brettschneider (BIL) 5 + OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 320.

PEL: Černý (Čekal) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Adam, Hájek, Šulák, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Siřiště

BIL: Slyusarchuk (Horák) – Polák, Šefl, Fučíl, Brettschneider, Machač, Kolíček, Jirkovský, Sekerka, Petráš, Čmolík, Štěpka, Zdeněk, Trubenekr, Kýhos, Bohm, Procházka, Pánek

Úvodní minuty utkání nepřinesly příliš líbivého hokeje, to i přesto, že domácí měli k dispozici přesilové hry. Do slibné šance se dostával v 7. minutě hostující Petráš, ale domácí kapitán Kubát zatáhl za záchrannou brzdu. Skóre se tedy neměnilo a další minuty dal o sobě vědět zejména maskovaný muž Bíliny, který si poradil jak se střelami Marka Hadravy, tak poté i s Vylíčolovým pokusem. V 15. minutě pálil opět Marek Hadrava, ale Slyusarchurka zachránila tyčka. Od první minuty provázela utkání nervozita na obou stranách a výsledkem bylo vyloučení Bretttschneidera na 5 minut plus do konce utkání za sekání. Kdo by čekal drtivý tlak domácích, musel být zklamaný. Založení útoku se Medvědům vůbec nedařilo, a když už se podařilo, kotouč skončil na brankáři hostů. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu 0:0.

Domácí vstoupili do druhé periody s výhodou jednoho muže v poli, ale kýžené ovoce to nepřineslo. Krátce po vypršení pětiminutového trestu hostů odešel na trestnou lavici pelhřimovský Siříště za nesportovní chování a Draci poprvé udeřili. K odraženému puku se dostal jako první Kolíček a poslal svůj tým do jednobrankového vedení. Od této chvíle jakoby hráčům Bíliny narostla křídla a u každého puku byli dříve. V brance Medvědů se tak musel ohánět Černý a obraz hry nezměnily ani další přesilové hry domácích. Hra plná nepřesností a marné dobývání branky Bíliny. Tak by se dala charakterizovat prostřední část tohoto utkání.

V čase 41:32 poprvé v novém roce rozjásal pelhřimovské tribuny bojovník Vylíčil a rázem se začínalo prakticky od začátku. Domácí začali předvádět lepší hokej, než předešlé dvě třetiny a rázem se dostávali do slibných brankových příležitostí. Ovšem ani hosté neubrali na své rychlosti a tak se do každého souboje šlo více než naplno. V polovině třetiny nejprve orazítkoval tyčku střílející Martin Hadrava, ale v čase 54:59 se již nemýlil. Na modré čáře dokázal zastavit kotouč Dominik Kasalý, jenž předal Kubátovi a ten našel Hadravu, který poslal domácí poprvé v utkání do vedení. Necelé tři minuty však putoval na trestnou lavici Votápek a i přes veškerou snahu bránících hráčů dokázala Bílina vyrovnat zásluhou Petráše. Vše nasvědčovalo tomu, že se bude prodlužovat, ale to rázně odmítl ostrostřelec Martin Hadrava, který přidal svoji druhou branku v utkání a pouhých 26 vteřin před koncem řádné hrací doby rozhodl o vítězství domácích Ledních Medvědů.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Máme tři body - to je z dnešního duelu to nejdůležitější a nejpodstatnější. Ale předvedený výkon dnes dobrý nebyl, trápili jsme se, nedokázali jsme si dát jedinou přesnou přihrávku a nevyužívali jsme přesilovky. Na konci se k nám přiklonilo taky trochu štěstí, kdy jsme rozhodli pár vteřin před koncem. Tým ale bojoval, z hráčů bych chtěl vyzdvihnout především Martina Černého, který nás svými zákroky v těžkých chvílích několikrát podržel. Na toto vítězství budeme chtít navázat v dalším duelu s Děčínem, chceme do play-off, takže musíme vyhrávat.

Jiří Rada