HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Dramatický duel rozhodl šest sekund před koncem Vlček

Dvacáté kolo druhé hokejové ligy nasměrovalo proti sobě celky Pelhřimov a Písku. Hosté se sto patnáct sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky ujali vedení, které ve dvacáté deváté minutě ještě navýšili. O necelé dvě minuty ale při vlastním oslabení snížil Petr Votápek a po začátku třetí třetiny vyrovnal Adam Vylíčil. Jenže Písek si po trefě Sýbka uzmul vedení zpět na svou stranu. Svěřenci trenéra Dvořáka ale nesložili zbraně a dvěma slepenými góly otočili stav zápasu ve svůj prospěch. Ovšem i modrožlutí ukázali bojovného ducha a nejenže se jim podařilo vyrovnat, ale šest sekund před vypršením základní hrací doby vsítili rozdílovou branku na 5:4. Písek tedy přerušil sérii tří porážek v řadě a naopak Medvědi po dvou výhrách musejí spolknout velice hořkou pilulku v podobě těsné prohry.

Pelhřimov

05.12.2015
18:00
4:5
(0:1, 1:1, 3:3)
Písek
Branky a nahrávky: 30. Votápek (Vylíčil), 41. Vylíčil (Vysloužil, Kubát), 48. Votápek (Vylíčil, Vysloužil), 49. Vysloužil (Vylíčil, Wasserbauer) – 19. Pašek (Marek, Ferebauer), 29. Sýbek (Bernád J., Novák), 45. Sýbek, 57. Slavík (Bernád D., Sýbek), 60. Vlček (Bernád J.). Vyloučení: 7:4, navíc Bezděk 5+OK, Adam 10+OK, Hadrava Marek 10+OK (všichni PEL). Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 340. Rozhodčí: Jechoutek – Beránek, Žídek.

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Adam, Wasserbauer, Jelínek, Bonnel, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Vylíčil, Bezděk, Votápek, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil

PIS: Pipek – Procházka, Jirků, Hrubý, Bernád D., Škopek, Hanus, Hřebíček, Koutenský, Slavík, Růžička, Vlček, Bernád J., Ciboch, Sýbek, Marek, Ferebauer, Urbanec, Novák, Pašek

Úvod sobotního duelu se nesl v duchu aktivní hry domácího celku, ale Lední Medvědi se nedokázali dostat do vyložené gólové šance. S přibývajícím časem se začala projevovat hokejovost píseckého celku, který stále více zaměstnával Černého v pelhřimovské brance. V 9. minutě tlak hostů vrcholil a domácí s vypětím všech sil odolali všem náporům píseckého celku. Když už byl Černý překonán, zaskočil za pelhřimovského brankáře hráč z pole, jmenovitě Kopic, který několikrát zastoupil muže s maskou na brankové čáře. Nicméně tlak hostů nepolevoval a písečtí hokejisté jako první pohnuli ukazatelem skóre - V 19. minutě, během přesilové hry Písku, Marek přihrával a Pašek neměl s umístěním kotouče do poloprázdné brány mnoho práce.

Také druhá třetina se zpočátku nesla v duchu tlaku domácího mužstva, Pipek byl ale na svém místě. Následné minuty hrál jednu z hlavních rolí sudí Jechoutek, který poněkud necitlivě posuzoval některé zákroky domácího celku - jedním z verdiktů rozhodčího byla i pětiminutová přesilová hra Písku za píchnutí hole pro Libora Bezděka, kterou hosté využili - ve 29. minutě se na správném místě objevil Sýbek a kombinaci svého týmu zakončil dvoubrankovým vedením pro písecký celek. Ale ve 30. minutě bylo z pohledu Pelhřimova veseleji - v pokračujícím oslabení našel Vylíčil Votápka, který poprvé rozjásal domácí publikum. Domácí mohli myslet i na vyrovnání stavu utkání, ve 34. minutě chyběly Marku Hadravovi centimetry v neúspěšné dorážce. O minutu později si chvilku slávy užil Černý, Sýbek už se radoval ze vstřelené branky, reflexivní zákrok Černého lapačky byl ale proti. Pohnout ukazatelem skóre mohl také ve 40. minutě hostující Růžička, trefil ale tyč domácí svatyně.

Aktivní hrou vstoupil Pelhřimov do poslední třetiny a to přineslo své ovoce. Uběhlo 24 vteřin a Vylíčil střelou mezi betony vyrovnal stav utkání. Vyrovnané skóre ale na světelné tabuli dlouho nevydrželo. Běžela 45. minuta, Sýbek obešel pelhřimovské obránce a střelou mezi betony překonal Černého. To ovšem domácí neodradilo od aktivní hry, v následujících minutách Pelhřimov otočil skóre utkání - nejprve ve 48. minutě zužitkoval přesnou Vylíčilovu přihrávku Votápek a o 75 vteřin později rozjásal domácí publikum Vysloužil. V 53. minutě mohl navýšit vedení domácího celku Kopic, svojí šancí ale pohrdl. S přibývajícími minutami hosté stupňovali tlak a v 57. minutě bylo vyrovnáno, ve skrumáži před Černým se prosadil Slavík. Ale ta největší pohroma na pelhřimovský celek teprve čekala - pouhých šest sekund před závěrečnou sirénou se k puku dostal Vlček, který sice napoprvé Černého nepřekonal, odražený puk však dojel a střelou k tyči zmrazil všechny pelhřimovské fanoušky.

Lední Medvědi statečně vzdorovali hokejovějšímu soupeři, kterému nakonec podlehli 4:5, byť dělba bodů by utkání slušela více. O další body do druholigové tabulky bude Pelhřimov bojovat v sobotu 12. prosince na domácím ledě proti soupeři z Jindřichova Hradce.

Pavel Blažek