HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.11.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi vydřeli proti Klášterci tři body

Napínavý průběh zápasu přineslo 18. kolo, kdy na pelhřimovský led přijel celek Klášterce nad Ohří. Hosté se rychle dostali do vedení, které ještě v sedmnácté minutě navýšili. Medvědi se v první třetině neprosadili, ovšem ve druhé periodě převzal Pelhřimov otěže zápasu a diktoval tempo hry. Zlepšení se projevilo i na korigování a následném otočení skóre střetnutí, když se dvakrát prosadil Miroslav Kopic a jednou z úniku Marek Hadrava. Třetí dějství nabídlo vyrovnaný hokej, přičemž se Klášterec mocně snažil o vyrovnání duelu. Ovšem domácí obrana již žádnou branku nepřipustila a navíc v poslední minutě zpečetil vítězství Medvědů Petr Votápek střelou do prázdné brány.

Pelhřimov

28.11.2015
18:00
4:2
(0:2, 3:0, 1:0)
Klášterec nad Ohří
Branky a nahrávky: 29. Kopic (Bezděk, Adam), 30. Hadrava (Kubát), 36. Kopic (Vysloužil, Bezděk), 60. Votápek (Kubát) – 6. Kuncl, 17. Charousek (Vrtek, Kuncl) Rozhodčí: Kopeček – Novák, Potůček Vyloučení: 6:8 Využití: 2:0 V oslabení: 0:1

PEL: Svoboda – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Bezděk, Votápek, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Bonnel

KLA: Kaššák – Koblitz, Kuncl, Kozák, Žižka, Pokorný, Müller, Váňa, Andres, Vrtek, Charousek, Hrdlička, Jáchym, Lehnert, Huňady, Hammerbauer, Deveri, Nguyen, Toman

Hned zkraje utkání se hostům naskytla možnost přesilové hry. Pelhřimovští se ovšem dobře bránili a několikrát puk vyhodili až za Kaššáka. Domácí tak přečkali oslabení bez inkasované branky. Ve 4. minutě zase fauloval hráč Klášterce a domácí tak mohli zahrávat přesilovou hru. Pelhřimov uzamkl hosty v pásmu, měli dokonce nějaké šance, ovšem gól z toho nebyl. Naopak to byli hosté, kteří v oslabení skórovali. Miroslav Kuncl od mantinelu vystřelil na domácí branku a pelhřimovský obránce nešťastně tečoval puk do své sítě - 0:1. Pelhřimov se po inkasované brance snažil vyrovnat, ale i přes šance se mu to nepodařilo. V 10. minutě navíc domácí dostali výhodu přesilové hry. Domácí se k ničemu moc nedostali. Avšak byli to hosté, kteří zahrozili, střela Anderse šla však jen do tyče. Hosté zbytek přesilovky přečkali bez vážnějšího ohrožení jejich branky. Poté byl na druhé straně vyloučen domácí hráč. Hosté kombinovali v domácím pásmu, ovšem k vážnější šanci se nedostali. Po přesilovce se ale opět prosadil Klášterec. Jiří Charousek se ocitl sám mezi kruhy a přesně zamířil za Svobodova záda - 0:2. Těsně před koncem třetiny byl vyloučen ještě hostující hráč. Tuto přesilovku však domácí nevyužili, a tak šel Klášterec do kabin s vedením 2:0.

Začátek druhé části patřil domácím, kteří ještě dohrávali přesilovou hru. Zbytek této výhody se jim ale tolik nepovedl a Klášterec se ubránil. Poté měl mírnou převahu Klášterec, avšak třetí branku přidat nedokázal. Ve 27. minutě byl vyloučen hostující hráč. Bezděk měl hned zkraje velkou šanci, ovšem napálil pouze tyč. Poté domácí hráli chvíli v šesti, čehož si rozhodčí všimli, takže byl vyloučen pelhřimovský hráč. O chvíli později však byl vyloučen také klášterecký hráč, takže domácí hráli přesilovku 4 na 3. Tuto výhodu domácí už dokázali využít. Miroslav Kopic dostal rychlou přihrávku na pravý kruh a z první prostřelil hostujícího brankáře - 1:2. I následnou přesilovku 5 na 4 dokázali domácí využít. Marek Hadrava ujížděl sám na brankáře a byl zfaulován a puk mu sjel z hole, ovšem tak šťastně, že doklouzal až za brankovou čáru - 2:2. To dodalo pelhřimovským hráčům chuť a byli na hřišti lepším týmem. Poté měli šanci Vysloužil s Kopicem, když jeli ve dvou na jednoho na brankáře, ovšem tuto šanci nedokázali proměnit. O chvíli později měl šanci Baldwin, avšak prázdnou klec minul. Poté dostali domácí další výhodu přesilové hry. Tu využít nedokázali, ovšem sekundu po ní vystřelil Miroslav Kopic a kotouč skončil až v hostující síti - 3:2. O půl minuty později mohli hosté vyrovnat, ale za Svobodou zazvonila pouze tyč. Do konce třetiny už se nic výrazného nestalo, a tak odcházeli do kabin šťastnější domácí hráči.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí. Hadrava se hned zkraje dostal před Kaššáka, ale puk netrefil ideálně. Poté měli hosté dvě přesilové hry za sebou, ovšem ani jednu z nich nedokázali využít. Pak nastala přesilová hra Pelhřimova, avšak ani ta nebyla využita, a tak domácí pokračovali s nejtěsnějším náskokem. Osm minut před koncem dostali klášterečtí šanci na vyrovnání v podobě přesilovky. Za pomoci brankáře Svobody se však domácím povedlo náskok udržet. Hosté se i nadále tlačili za vyrovnáním. Svoboda v domácí brance ale předváděl výborný výkon. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Baldwin, ale Kaššáka neprostřelil. 64 sekund před koncem se hosté rozhodli k powerplay. To se jim ovšem vymstilo a v čase 59:12 se trefil do odkryté klece Petr Votápek - 4:2. Poté se ještě Klášterec snažil zkorigovat výsledek, ale hostům už se to nepovedlo, a tak si Pelhřimov připsal domácí vítězství.

Další zápas se odehraje již následující středu opět na domácím ledě. Pelhřimovským soupeřem bude soupeř z Řisut.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Těší nás hlavně zisk tří bodů, jsem rád, že jsme podali takový výkon, který na výhru stačil. První třetina byla z naší strany špatná, dělali jsme hrozné chyby, ale hráči chtěli a měli chuť se o to vítězství poprat.

Petr Mikeš (Klášterec nad Ohří): Zápas jsme si prohráli sami. Hlavně ve druhé třetině jsme měli spoustu zbytečných vyloučení. Při hře 5 na 5 jsme branku nedostali, ale domácí využili početní výhody a otočili vývoj utkání. Myslím, že ve třetí třetině jsme byli lepším týmem, hráli jsme to skoro na jednu bránu, ale nespadlo to tam.