HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Domácí premiéra přinesla skvělé tři body.

První domácí utkání ligového ročníku odstartovali pelhřimovští hráči nešťastně, když se na konci čtvrté minuty trefil Seidl. Avšak od té doby se radovali už jen Medvědi. O půl minuty později totiž bleskově vyrovnal Charles Baldwin a na začátku druhé třetiny využil přečíslení dva na jednoho Martin Vysloužil. Hostům se sice podařilo z hole Kellnera vyrovnat, ovšem do konce druhé periody se dělovkou z levého kruhu prosadil obránce Adam. Definitivní tečku za povedeným výkonem Ledních Medvědů udělal Libor Bezděk, který pečetil vítězství svého celku trefou do prázdné brány.

Pelhřimov

28.10.2015
18:00
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)
Tábor
Branky a nahrávky: 5. Baldwin (Adam, Bezděk), 26. Vysloužil (Kopic), 39. Adam, 60. Bezděk – 4. Seidl (Březina), 34. Kellner (Polodna) Rozhodčí:Czubaj - Klouda, Otáhal Vyloučení: 8:7, navíc Mrkvička (TAB) 10 min OT Využití 0:0 V oslabení: 0:1

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Rosmann, Hájek, Jelínek Z., Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Beneš, Bezděk, Bonnel, Kasalý F., Siřiště, Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Šulák, Votápek

TAB: Klestil – Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Černý, Kellner, Mrkvička, Polodna, Březina, Krätzer, Seidl, Severa, Boháč, Vaniš, Zayml

Začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný. Obě mužstva se snažila ohrozit soupeřovu klec, avšak žádný z pokusů neskončil brankou. Ovšem netrvalo dlouho a skóre utkání se poprvé měnilo. Závar před pelhřimovskou brankou vyřešil táborský Seidl, který dokázal prostřelit Černého a hosté se tak rázem dostali do vedení - 0:1. Odpověď domácích medvědů však na sebe nenechala dlouho čekat. Charles Baldwin projel rychle soupeřovým pásmem a proti Klestilovi si dokázal poradit a střelou k tyči vyrovnal stav utkání - 1:1. Hra byla i nadále vyrovnaná, na obou stranách se praktikoval útočný hokej, ovšem žádná z šancí výrazněji neohrozila ani jednu branku. Skóre se mohlo měnit v desáté minutě, avšak Marek Hadrava zblízka netrefil soupeřovu bránu, a tak bylo skóre pořád vyrovnané. O chvíli později se Táboru naskytla první početní výhoda v zápase, ovšem v zápětí se síly na ledě vyrovnaly. Oba týmy se stále snažily dobývat branku soupeře ale bez větších gólových šancí. V 15. minutě se naskytla možnost přesilové hry domácím. Toto oslabení ale hosté bez větších potíží přečkali. Do konce první třetiny se nic výrazného už nestalo a tak obě mužstva odcházela do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Vylíčil ani Beneš se ovšem přes hostujícího brankáře neprosadili. Poté se naskytla možnost přesilové hry hostům. Tábor zamkl domácí v jejich obraném pásmu, ale medvědi velmi dobře bránili, a tak skóre zůstávalo pořád stejné. Pouhé tři sekundy po přesilové hře udeřili domácí. Kopic předložil puk Vysloužilovi, který si blafákem poradil s hostujícím brankářem - 2:1. Hosté se snažili o vyrovnání, ale jeden z táborských hráčů byl posléze vyloučen. Tudíž domácí pokračovali s výhodou jednoho muže v poli, v níž měl Marek Hadrava dvě gólové šance. V první z nich promáchl a v druhé sám před Klestilem nedokázal překonat táborského golmana. Následně byl vyloučen domácí Vylíčil a o půl minuty později se k němu na trestné přidal Vysloužil. Takže hosté hráli přesilovou hru 5 na 3. Tábor uzavřel svého soupeře v pásmu, ovšem domácí výborně bránili a nedovolili hostujícímu mužstvu vstřelit vyrovnávací branku. Ve 30. minutě trefil puk do obličeje domácího Aleše Hájka, který se obětavě postavil do hostující střelu a poté musel s krvavým zraněním opustit zápas a už se do konce utkání nevrátil. Domácí přečkali tuto početní nevýhodu, ovšem po jejím konci byl opět vyloučen Vylíčil, takže Tábor dostal další možnost na vyrovnání. Paradoxně se povedlo hostům vyrovnat až při následném vyloučení na jejich straně. Medvědi v přesilové hře ztratili puk a David Kellner se po úniku dokázal prosadit po dorážce z velkého úhlu - 2:2. Následně mohl strhnout vedení na stranu Pelhřimova Martin Hadrava. Ten si ovšem neporadil v samostatném úniku s hostujícím brankářem, a tak zůstával stav utkání pořád vyrovnaný. Ve 39. minutě se už skóre měnilo. Puk se odrazil před modrou čáru a Klestil měl zřejmě zakrytý výhled, čehož využil Richard Adam, který propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně hostujícího brankáře -3:2. Do konce třetiny se už nic závažného nestalo, a tak odcházelo do šatny šťastnější domácí mužstvo.

Vstup do třetí třetiny měli lepší hosté, kterým se hned po 70 sekundách naskytla možnost přesilové hry. Hosté uzamkli Pelhřimov v pásmu, ale domácí se dokázali dobře ubránit. Ale následně byl Marek Hadrava vyloučen za podražení, takže přesilovka kohoutů nadále pokračovala. Domácí však stále dobře bránili, takže se skóre neměnilo. Následně se na ledě roztrhl pytel s vyloučeními a domácí rázem hráli přesilovku 4 na 3. Hostující brankář však dokázal udržet stav. Po této výhodě se Tábor snažil tlačit dopředu a hnal se za vyrovnáním, které ovšem stále nepřicházelo. Osm a půl minuty před koncem byl vyloučen hráč hostů, tudíž nabídl medvědům možnost na rozhodnutím zápasu. Tábor byl uzamčen ve svém pásmu, avšak domácím se nepovedlo své vedení navýšit. V 56. minutě mohl rozhodnout Votápek, ale se hostujícím brankářem si v dobré šanci neporadil. Takže dvě a půl minuty před koncem to Tábor zkusil bez brankáře. Hosté zamkli Pelhřimov v jejich obraném pásmu, ovšem Černý svými zákroky Pelhřimov stále držel. To přerušilo až zakázané uvolnění hostů, takže se Klestil na chvíli musel vrátit do brány. Poté se hostující Tábor však opět nahrnul do útoku, takže Klestil opět mohl opustit svou klec. Tu 55 sekund před koncem jen těsně minul Baldwin, takže hosté měli stále možnost na srovnání. Tu ovšem zhatil o 12 sekund později domácí Bezděk, který po přihrávce zpoza brány trefil prázdnou klec hostů - 4:2. Poté už se utkání pouze dohrávalo a domácí medvědi si jistili své vedení.

Pelhřimovu se tak potřetí za sebou podařilo porazit Tábor. Domácí tak první utkání na svém ledě zvládli a připsali si do tabulky tři body. Na toto vítězství se lední medvědi pokusí navázat již tuto sobotu, kdy zavítají na led pražské Kobry.

Ohlasy po utkání

Aleš Kučera (Pelhřimov): Když se vyhraje zápas, je vždy kladné hodnocení. Myslím, že dnes to byl ze strany hráčů neskutečně vybojovaný zápas. Důležité bylo, že jsme přežili druhou třetinu, kdy měl Tábor více ze hry. Vybojované a zasloužené vítězství.

Tomáš Matušík (Tábor): Předně musím pogratulovat domácímu celku, Pelhřimov hrál velmi dobře. Řekl bych, že vítězství Pelhřimova je zasloužené. Rozhodla větší vůle a bojovnost, domácí nás přetlačili svojí vůlí, to dnes rozhodlo.

Jakub Forejt