HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.10.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov veze z Děčína první tříbodové vítězství

Pelhřimovští Medvědi se neplánovaně vydali do Děčína zabojovat o další druholigové body, ovšem první třetina nebyla dle jejich představ. Branky Kuchynky a Fojta poslaly domácí šelmy do dvoubrankového vedení. Leč hostující hokejisté se nevzdali a v prostřední dvacetiminutovce otočili skóre utkání, o což se zasloužili bratři Hadravové a Filip Kasalý. Třetí perioda nabídla už jen jednu branku, kterou vsítil Martin Hadrava, čímž přisoudil Pelhřimovu první tříbodové vítězství v tomto ročníku.

Děčín

17.10.2015
18:00
2:4
(2:0, 0:3, 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 15. Kuchynka (Klement), 19. Fojt (Volráb, Hašek) – 22. Martin Hadrava (Filip Kasalý), 29. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Filip Kasalý), 38. Filip Kasalý (Martin Hadrava), 54. Hadrava (Kůrka)

DEC: Lavinger – Filipovský, Procházka, Hříbal, Vaněk, Kaltenböck, Klement, Vegner, Michajličenko – Kuchynka, Volráb, Hašek, Zika, Chládek, Faigl, Oliverius, Fojt, Drnec, Kment

PEL: Černý – Kubát, Kasalý D., Hájek, Adam, Kůrka, Vysloužil, Bezděk, Beneš, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Kopic, Siřiště, Bonnel, Jelínek, Rossman, Baldwin

Zápas začal velmi svižně, a to z obou stran. Hrál se rychlý kombinační hokej a hra se tak přerušovala jen zřídkakdy. Do větší šance se dostali hosté v sedmé minutě, když Votápek číhal před odkrytou domácí klecí na puk. Toho se sice dočkal, ale nakonec jen promáchl a z velké šance nakonec nebylo vůbec nic. I Děčín si vypracoval slibnou palebnou pozici zásluhou Faigla, jenž v poslední chvíli v blízkosti branky Pelhřimova poslal svou střelu vysoko nad. O chvíli později se už ale domácí hokejisté dočkali. Svou zvýšenou aktivitu korunovali prvním gólem z hole ŠTĚPÁNA KUCHYNKY, jenž dokázal Černého v brance Ledních Medvědů poprvé překonat - 1:0. A minutu před koncem první části se Medvědi trefili podruhé, když RADEK FOJT dorazil do poloodkryté svatyně hostí puk po střele Volrába a Děčín šel do dvoubrankového vedení, když využil přesilovou hru - 2:0. Poprvé do kabin se tak šlo Medvědům mnohem lépe než hostům.
Lední Medvědy však své zbraně nesložili a už ve dvaadvacáté minutě se dostali domácím na dostřel jediného gólu. MARTIN HADRAVA překonal Lavingera po akci Ledních Medvědů, a to ve vlastním oslabení - 2:1. O šest minut později udeřili hosté podruhé. Pouhé dvě vteřiny před vypršením domácího trestu využil početní výhodu MAREK HADRAVA a mohlo se tedy začínat znovu od začátku - 2:2. Hosté poté notně ožili a bylo jich plné kluziště. Svými výpady do útočného pásma motali hlavy obraně Medvědů a ti najednou nevěděli, jak na aktivitou hýřící hosty zareagovat. Když se od modré čáry dělovkou neprosadil Kaltenböck, z rychlého brejku se to podařilo hostům. FILIP KASALÝ z prostoru levého kruhu vymetl pavučiny v brance Děčína a svou přesnou trefou strhl vedení na stranu svého celku - 2:3. Podruhé do kabin se tedy šlo oproti první třetině lépe právě Ledním Medvědům, kteří dvoubrankové manko nejenže srovnali, ale nakonec se také dostali do vedení.
Na začátku třetí třetiny najížděl Zika sám před hostující branku, ale svou střelou opět nechal vyniknout Černého, díky němuž hosté neinkasovali. Medvědi se snažili o vyrovnání, ale vždy proti jejich střelám zasáhl hostující brankář, kterému jeho spoluráči mohli děkovat, že stále drželi těsný náskok. Osm minut před koncem třetí periody se do další velké šance dostal znovu Zika, ale jeho střelu z pravého kruhu zázračným zákrokem zlikvidoval kdo jiný než Černý. Ve čtyřiapadesáté minutě pak Lední Medvědi využili další početní výhodu MARTINEM HADRAVOU a hosté rázem vedli o dva góly - 2:4. Medvědi se pak pokusili o powerplay, když hráli přesilovou hru, ale nebylo jim to nic platné. Kontaktní branku vstřelit nedokázali, a tak se z vítězství a ze tří získaných bodů radovali hokejisté Pelhřimova.

Reportáž převzata z webu: www.hcdecin.cz

Tomáš Bečka