HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Jindřichův Hradec

20.08.2014
18:00
7:2
(2:1, 2:1, 3:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 3. Mazanec (Ferebauer, Lazorišák), 17. Šperger (Kotrla), 25. Voříšek (Kotrla), 34. Ferebauer (Kořínek), 46. Mazanec (Lazorišák), 51. Lazorišák (Chmel), 51. Voříšek (Tržil, Kotaška) – 16. Rašner (Kubát), 23. Bezděk (Pecen). Rozhodčí: Slavík – Sváček, Soukup.

JHR: Kubeš (31.Gába) – Jasečko, Popelka, Kotaška, Chmel, Kořínek, Procházka, Kohút, Tržil, Lazorišák, Mazanec, Ferebauer, Šperger, Kotrla, Voříšek, Skokan, Milotinský, Dvořák, Tomšík, Hynek, Brabec, Jasanský

PEL: Jíra – Mečiar, Jelínek, Rašner Kasalý D., Pecen, Hadrava Marek, Kubát, Bezděk, Hadrava Martin, Votápek, Kopic, Kasalý F., Tolkner,

Vajgar nastoupil do utkání včetně zkušených borců Jasečka, Kotrly nebo Špergera a premiéru v dresu Vajgaru si odbyl i zadák Ivo Kotaška. Pelhřimov dorazil k Vajgaru pouze s třinácti hráči do pole. Vajgar vstoupil do zápasu velmi aktivně a výsledkem snažení byl gól Josefa Mazance z třetí minuty,kdy se hradecký forvard po kombinaci celé trojice dostal ke střele ze dvou metrů – 1:0. I další minuty přinesly hradecké šance, hlavně Kotrlova tutovka v 5. minutě byla cítit po gólu. O dvě minuty později kontroval na druhé straně kluziště Filip Kasalý, ale marně se dotahoval po dorážce. I další minuty přinesly optickou převahu domácích, ale neujala se ani jedna a navíc Vajgar nevyužil dvě přesilovky, hostům se to povedlo hned při prvním pokusu. Kubát nabil Adamu Rašnerovi a ten ranou od modré vyrovnal – 1:1. Neuběhla ani minuta a vedení vrátil domácím barvám Zdeněk Šperger – 2:1.

Pelhřimov dokázal srovnat krok s domácími ve 23. minutě. Kubeš neudržel pumelici Václava Pecena a Libor Bezděkdoklepl puk do odkryté části branky – 2:2. Domácí byli i dál na šance aktivnější a vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Duo Šperger – Kotrla motala hostující obraně slušně hlavu, čehož využil Luboš Voříšek, který střelou z ostrého úhlu nachytal Jíru na švestkách – 3:2. Vajgar byl dopředu velmi nebezpečný, šance si vypracovali Brabec, nebo Hynek. V půlce zápasu vystřídal Tomáše Kubeše v brance Vajgaru David Gába a ten už ve zbytku zápasu nekapituloval. Naopak na druhé straně si ve 34. minutě nabruslil Jiří Ferebauer z křídla před branku a střelou mezi betony dodal Vajgaru dvoubrankový náskok – 4:2.

V úvodu třetí třetiny si Vajgar vyzkoušel dvouminutové oslabení tří proti pěti, Pelhřimov se snažil, dral se dopředu, uzamkl domácí hokejisty, ale kromě několika nepřesným střel z toho nic nebylo. Na druhé straně střílel od modré Ondřej Chmel, puk nejprve tečoval Lazorišák a následně Josef Mazanec ho dopravil do branky – 5:2. Za hosty kontroval ve 48. minutě Kopic, když trefil pravou tyčku Gábovy branky. O minutu později měl velmi pěknou příležitost Michal Milotinský, ale skákavý puk do branky nedopravil. V úvodu 51. minuty se nenechal oddělit od puku Ota Lazorišák, nacpal se před Jíru a z následné skrumáže prostřelil pelhřimovského brankáře mezi betony – 6:2. O pár vteřin později střílel z levého kruhu Luboš Voříšek, který dodal výsledku konečnou podobu – 7:2. Ve zbytku utkání viděli diváci u Vajgaru dvě boxerské vložky. Tu první mezi Josefem Mazancem a Václavem Pecenem, tu druhou předvedli Adam Popelka s Martinem Tolknerem. Všichni jmenovaní získali právo první sprchy po zápase. Tři minuty před koncem zahodil velkou šanci Kopic, když tváří v tvář nepřekonal Gábu v brance Vajgaru.

Zdroj: Jan Wirkner - www.klhvajgar.cz