HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.02.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Medvědi protrhli šňůru proher a slaví první výhru v novém roce

Bez dvou dnů dva měsíce. Tak dlouhá doba uběhla od posledního vítězství Ledních Medvědů v rámci západní skupiny druhé ligy. Černá série se zlomila až dnes v Klášterci nad Ohří. Přitom v první třetině to na střelecké hody Pelhřimova nevypadalo, Klášterec dvakrát vedl, ale za Pelhřimov dvakrát vyrovnal Adam Šidák. Ve druhé třetině ale pelhřimovští hokejisté vsítili během necelé minuty tři branky a nasměrovali utkání k vytouženému vítězství. V závěrečné třetině již došlo pouze ke korekci konečného stavu. Dařilo se zejména Miroslavu Třetinovi, autorovi dvou branek a dvou asistencí. Premiérové dva zásahy v letošní sezóně si připsal Lukáš Siřiště.

Klášterec nad Ohří

11.02.2015
18:00
3:7
(2:2, 0:4, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Hrdlička (Běhal), 5. Jáchym (Boušek), 54. Vlastník (Michálek) – 4. Šidák (Třetina), 17. Šidák (Třetina), 22. Třetina (Kopic), 23. Beneš (Hadrava), 23. Siřiště (Vysloužil), 36. Třetina (Kopic, Vysloužil), 56. Siřiště (Vysloužil, Votápek).

KLA: Tichý (Kutnar) – Běhal, Strejček, Rulík, Michálek, Koblitz, Hrdlička, Hroch, Mála, Rubeš, Jáchym, Boušek, Molnár, Freiberg, Osmík, Toman, Nguyen, Vlastník

PEL: Vajner (Čekal) – Adam, Kasalý, Mečiar, Šidák, Kubát, Třetina, Kadlec, Vysloužil, Votápek, Kopic, Beneš, Hadrava, Kasalý F., Siřiště

V posledním domácím utkání základní části potřebovali klášterečtí hokejisté nutně porazit Pelhřimov, aby se tak od posledního týmu skupiny západ odpoutali a přiblížili se vyšším patrům druholigové tabulky. Do zápasu vstoupili více než dobře, když hned v první minutě skóroval Lukáš Hrdlička. Na tuto branku reagoval hostující Šidák stejně jako na další branku domácího Jáchyma. Za vyrovnaného stavu 2:2 se tak po první třetině odcházelo do šaten. Nástup do druhého dějství bohužel pro domácí hráče měli hosté, když se během necelých tří minut dokázali prosadit hned třikrát, čímž prakticky rozhodli o osudu utkání. Pojistka v podobě branky na 2:6 znamenala pro hosty jasné vedení, které se ani přes snahu ve třetí třetině nepodařilo domácímu celku smazat. Jasná výhra hostí v poměru 3:7 znamená, že se boj ve spodních vodách tabulky opět ještě více zdramatizoval. Na Klášterec teď čeká série tří venkovních zápasů, kterými se základní část letošní sezóny uzavře.

Reportáž převzata z www.hcklasterec.cz

Pavel Blažek