HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.01.2015 | Jiří Rada, Jakub Forejt | A-tým

Třetí třetina k výhře nestačila

Pelhřimovští hokejisté posíleni o brankáře Filipa Baruse a útočníka Petra Kuchtu z Havlíčkova Brodu znovu nestačili na svého soupeře a Moravským Budějovicím podlehli 4:5. V sedmnácté minutě se hosté ujali vedení, načež v prostřední části vedli již 3:0. Snížit se povedlo sice Martinu Hadravovi, ale Žihadla si brzy tříbrankové vedení vybojovaly zpět. Poté přišla velká chvíle navrátilce do sestavy Richarda Adama, jenž dvěmi góly vykřesal naději. V 51. minutě ale přišlo další přesné bodnutí Sršňů. To sice zkorigoval svým druhým gólem v utkání Hadrava, ale vyrovnat se již nepodařilo.

Pelhřimov

21.01.2015
18:00
4:5
(0:1, 1:3, 3:1)
Moravské Budějovice
Branky a nahrávky: 33. Hadrava Martin (Mečiar), 42. Adam (Kubát), 47. Adam (Hadrava Martin), 54. Hadrava Martin (Kubát, Adam) – 17. Paták (Kadela), 27. Mikeš (Barták), 29. Horký (Mikeš), 37. Přidal (Gottlieb), 51. Randa (Horký, Mikeš). Rozhodčí: Pražák – Ing.Samuel, Mertl J. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

PEL: Barus (Vajner) – Adam, Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Žůček, Kasalý F., Svoboda, Kubát, Třetina, Kadlec, Votápek, Hadrava Martin, Kopic, Bezděk, Vysloužil, Kuchta

MOR: Šťastný (Máj) – Jakeš, Sobotka, Randa, Sechovec, Prkna, Pelikán, Latner, Přidal, Kadela, Dostál, Barták, Paták, Lupač, Gottlieb, Vantuch, Telesz, Horký, Vlašín, Kesner, Mikeš

První třetinu začali aktivněji domácí medvědi, kterým se hned po půl minutě hry naskytla výhoda přesilové hry. V té se jim však žádnou větší šanci vytvořit nepodařilo. První nebezpečnější střelu vyslal na hostujícího brankáře po čtyřech minutách hry Kuchta, ale úspěch neslavil. O 2 minuty později se skóre mohlo měnit na domácí straně. Kadlec s Kuchtou ujížděli v úniku 2 na 1, ale po přesné přihrávce trefil Kuchta pouze lapačku přesouvajícího se Šťastného. Poté následoval tlak hostí a z něj několik šancí, z nichž největší byla tvrdá střela Patáka, ale skóre se ani tentokrát neměnilo. Jinak tomu bylo v 17. minutě. Při signalizované výhodě dokázal Paták protlačit puk ve skrumáži za Baruse – 0:1. Jelikož se do konce třetiny už žádná další gólová šance nekonala, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Na začátku druhého dějství se střídaly šance na obou stranách. Votápkova střela jen těsně míjela bránu, na druhé straně prověřil Gottlieb Baruse. Ve 25. minutě se naskytla početní výhoda domácím, kterou však nedokázali využít. A byli to právě hosté, kteří po nepřesné rozehrávce domácích zahrozili. Barus však Patákovu střelu vychytal. Krátce po přesilovce udeřili hosté, když se RomanuMikešovi podařilo přesně trefit horní roh Barusovi branky – 0:2. O dvě minuty později na tom byli domácí ještě hůře. V úniku 2 na 1 zvolil Horký střelu a ta se odrazila od tyče do sítě – 0:3. O půl minuty později ten samý hráč jen těsně přestřelil Barusovu klec. Hosté i nadále měli převahu. Naštěstí pro domácí ve 33. minutě Mečiar vystřelil od modré a jeho střelu za záda Šťastného dorazil MartinHadrava – 1:3. V následujících minutách se nic výraznějšího nedělo. Na obou stranách byly k vidění přesilové hry, ale žádné větší šance ani jednomu z celků nevznikly. V 37. minutě se opět měnilo skóre. Po pohledné kombinaci se prosadil hostující Martin Gottlieb – 1:4. Po této brance medvědi znervózněli, ale hostům se do konce třetiny další branky přidat nepodařilo.

Do třetí třetiny vstupovali hosté s početní převahou 4 na 3. Tuto výhodu se jim nepodařilo využít, ale na druhé straně tomu bylo jinak.Adam v samostatném úniku zamířil přesně k tyči hostující branky a na domácí straně bylo rázem veseleji – 2:4. Po této brance se domácí začali více tlačit dopředu a byli k vidění šance. Další branku se pelhřimovským hokejistům podařilo vsítit v 47. minutě. Adamneuspěchal zakončení a v dobré pozici trefil přesně horní roh soupeřovi branky – 3:4. Medvědi byli i nadále aktivnější, dokonce se jim naskytla možnost přesilové hry, ale žádnou z šancí se jim nepodařilo využít. V 50. minutě se síly na ledě vyrovnaly a toho dokázali využít hosté. Odraženou střelu s přehledem uklidil do sítě Randa – 3:5. V 53. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, ale Mikeš nedokázal trefit zcela odkrytou bránu. O minutu později se však radovali medvědi. Na brankovišti se dokázal nejlépe zorientovat MartinHadrava, který pohotově doklepl puk do branky – 4:5. Medvědi byli nadále aktivnější. Ideální šance se domácím naskytla v 56. minutě, kdy Třetina našel před bránou osamoceného Kuchtu, kterému puk v rozhodující fázi zakončení odskočil. Dvě a půl minuty před koncem se navíc domácím naskytla výhoda jednoho muže v poli. Pelhřimovští hokejisté si dokázali vytvořit několik šancí, ale žádné z nich neskončila gólem. Minutu před koncem sáhli domácí pro hru bez brankáře, ale ani v té se jim nepodařilo skórovat.

Hosté z Moravských Budějovic si tak z Pelhřimova po velké bitvě odvážejí cenné tři body a Pelhřimov tak padá na předposlední místo tabulky. Další zápas čeká Lední medvědy už tuto sobotu 24. ledna v Bílině. 

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Dnes jsme vstoupili do utkání velmi aktivně, bohužel se nám nepovedla druhá třetina, kde jsme propadli. Dále se nám již nepovedl dotáhnout náskok, který si Budějovice vytvořily. I když jsme třetí třetinu odehráli srdnatě a kluci do toho dali všechno, tak nám dnes chyběl malý kousek štěstí.

Jiří Rada, Jakub Forejt