HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.01.2015 | Jiří Rada, Jakub Forejt | A-tým

Debakl. Pelhřimov dostal od Kolína desítku

Zmar, bída a desítka. To jsou slova, která vystihují středeční duel pelhřimovských Ledních Medvědů s kolínskými Kozly. Hosté šli do vedení již v 6. minutě a za nedlouho vedli o dvě branky. Na to dokázal odpovědět Třetina, ale to bylo na dlouhou dobu z pelhřimovské strany vše a do zápisu se zapisovali jen kolínští střelci. Tedy až na výjimku, kterou byl v 38. Kopic, jenž upravoval v té chvíli na 2:7. Po uběhnutí šedesáti minut řádné hrací doby svítilo na světelné tabuli hrozivé skóre 2:10, což znamenalo jasný debakl pro Pelhřimov. Nyní je důležité se z nevydařeného utkání vzpamatovat, zkoncentrovat síly a připravit se na další středeční duel, tentokrát proti sousedovi v tabulce - Moravským Budějovicím.

Pelhřimov

14.01.2015
18:00
2:10
(1:5, 1:2, 0:3)
Kolín
Statistiky: Branky a nahrávky: 10. Třetina (F.Kasalý, D. Kasalý), 38. Kopic (Votápek) – 6. Šafránek (Klíma, Šifta), 7. Valášek (Semirád, Malý), 13. Pácal (Malý, Semirád), 13. Šafránek (Jankovský, Zumr), 18. Šifta (Šafránek, Klíma), 27. Zumr (Petira), 29. Valášek (Malý, Pácal), 44. Klíma (Barták), 54. Zumr (Šafránek, Jankovský), 60. Šafránek (Jankovský, Petira). Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Pokorný - Polák, Rampír. Diváci: 310.

PEL: Čekal (13. Vajner) – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Srdínko, Žůček – F. Kasalý, Svoboda, Kubát, Třetina, Kadlec, Votápek, Martin Hadrava, Kopic, Bezděk

KOL: Moravec (Sejpal) – Pácal, Muláček, Kulhánek, Petira, Barták, Skokan, Hanzl, Nedbal – Semirád, Valášek, Morkes, Jankovský, Šafránek, Zumr, Malý, Hlavatý, Klíma, Kozák, Šifta

Začátek zápasu se nesl v klidném duchu. Na obou stranách nebylo k vidění moc gólových šancí. V první větší šanci se ocitli hosté, ale kolínský hráč byl v klíčové fázi zakončení faulován, takže z toho byla jen přesilová hra pro hosty. Tu sice Kolínští nevyužili, ale chvíli po jejím skončení už se hostům podařilo vstřelit gól. Klíma nahrál na osamoceného Šafránka a ten s přehledem prostřelil Čekala – 0:1. O půl minuty později se hosté radovali znovu, když si Valášek sjel mezi kruhy a prudkou střelou překonal Čekala – 0:2. V 10. minutě se naskytla první početní výhoda domácím. Tuto přesilovou hru domácí rychle využili, když Dominik Kasalý vystřelil od modré a na brankovišti se nejlépe zorientoval Třetina, který uklidil puk do poloprázdné branky – 1:2. Poté si kolínští hráči vypracovali několik slibných šancí, z nichž největší byl samostatný únik hostí po nahození z obranné třetiny, ale Čekal tomuto útoku odolal. V 13. minutě se ale opět měnilo skóre. Hostující Pácal si sjel na kruh a nechytatelnou střelou nedal Čekalovi šanci – 1:3. O 21 sekund později bylo pro domácí ještě hůře, když Šafránek úspěšně zakončil svou pohlednou individuální akci zpoza brány – 1:4. Po této brance odjel z pelhřimovské branky Jan Čekal, kterého nahradil Vratislav Vajner. Následovala přesilová hra hostí, kterou sice nedokázali využít, ale po jejím skončení se opět dokázali prosadit. Už se zdálo, že má Vajner puk pod kontrolou, avšak Šifta ho dokázal protlačit do sítě – 1:5. Do konce prvního dějství už se nic nestalo, a tak šli hostující hráči do kabin po dobrém výkonu s čtyřgólovým náskokem.

Na začátku druhé třetiny byli mírně aktivnější domácí, ale snížení se nedočkali. Naopak hosté svůj náskok ještě navýšili. Ve 27. minutě odraženou do sítě doklepnul hostující Zumr – 1:6. O necelé tři minutě později zvyšoval už na rozdíl šesti branek Valášek, když využil nedůrazu v pelhřimovském brankovišti – 1:7. Hosté nadále byli aktivnější, ale ze svých šancí další branku nepřidali. Naopak domácím se podařilo snížit. Ve 37. minutě byla hostující střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. V závěru následující přesilovky prostřelil zblízka kolínského brankáře Kopic – 2:7. Do konce druhého dějství už se nic závažného nestalo, a tak šli Kozlové do šatny s pětigólovým náskokem.

V úvodu poslední třetiny měli větší šanci hosté, ale skóre se neměnilo. Na druhé straně mohl korigovat Kopic, ale brankář hostí ukryl puk ve své lapačce. Ve 44. minutě se skóre měnilo na druhé straně. Klíma napřáhl z mezikruží a střelou do horní poloviny branky se nemýlil – 2:8. Následovali dvě přesilové hry domácích. Avšak domácí si nedokázali vytvořit větší šance, ani korigovat výsledek. Po přesilovkách si hosté dokázali vytvořit několik šancí. Prosadit se hosté dokázali v 54. minutě, kdy Zumrova střela pomocí tyče dokázala přejít brankovou čáru – 2:9. Následovalo několik šancí a přesilová hra domácích. Ale ani střela Kasalého a Kopice se neujala. V závěru utkání si Vajner ještě poradil se samostatným únikem, ale o chvíli později se hosté dokázali prosadit. Šafránek se z bezprostřední blízkosti nemýlil a zkompletoval tak hattrick – 2:10.

Další zranění:

Do utkání nenastoupil pelhřimovský hrdina z utkání ve Vrchlabí, Martin Tolkner, jenž opravil výrok hlavního sudího a prokázal tak ducha Fair-play si pravděpodobně v letošní sezóně již nezahraje. Právě ve zmiňovaném utkání byl nastřelen pukem a tato ráno mu způsobila zlomeninu záprstní kosti na prostředníčku.

Hosté si tak po velmi dobrém výkonu odvážejí tři body. Pelhřimovští si budou moci spravit chuť již příští středu, kdy na svém ledě přivítají soupeře z Moravských Budějovic.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Nejsme v dobré situaci, ale i takové zápasy prostě jsou. Hlavně bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vydrželi až do konce a podporovali nás. Příští zápasy nebude situace o mnoho lepší, ale musíme se s tím nějak vyrovnat a bojovat dál.

Václav Rác (hlavní trenér SC Kolín): Domácí nastoupili ve značně oslabené sestavě, my naopak zapojili všechny hráče do hry, což se podepsalo na konečném výsledku. Šli jsme rychle do vedení, ovšem poté jsme začali akce více přihrávat, čímž jsme domácím umožnili určitou protihru. I přes zhoršený výkon v druhé polovině jsme ale dosáhli jasného vítězství.

Jiří Rada, Jakub Forejt