HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.01.2015 | Jiří Rada, Jakub Forejt | A-tým

Pelhřimov ztratil vyhraný zápas a bere pouze bod

Pelhřimovští Lední Medvědi nevstoupili do utkání nejlépe a aktivnějším týmem byli hosté, kteří se v 9. minutě ujali vedení. Pak ale přišly poslední dvě minuty první periody a tři slepené branky Medvědů, kteří byli rázem na koni. To potvrzovali i v prostřední části, kdy byli lepším týmem. V 36. minutě sice hosté snížili, ale Pelhřimov znovu odskočil a dokázal si vytvořit pohodový náskok 5:2, který byl o to cenější, neboť za Klatovy chytal Patrik Polívka - brankář s extraligovými zkušenostmi z Plzně. Ovšem to, co přišlo v závěrečné dvacetiminutovce čekal jen málokdo. Klatovy s notnou dávkou štěstí dokázaly do závěrečného hvizdu vyrovnat a jelikož nerozhodlo ani prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný trefil klatovský Kristl. Lední Medvědi tak proti poslednímu celku - posílenému o pětici plzeňských hokejistů - získali pouze jeden bod.

Pelhřimov

03.01.2015
18:00
5:6
(3:1, 2:1, 0:3 - 0:0)
Klatovy
Branky a nahrávky: 18. Srdínko (Kadlec), 19. Bezděk, 19. Hadrava Martin (Jelínek), 37. Kadlec (Mečiar, Tolkner), 40. Tolkner (Mečiar, Vajner) – 9. Beran (Žáček, Kubeš), 36. Michel (Polívka), 45. Pacanda (Kubeš, Beran), 49. Beran (Martinec, Hobl), 55. Michel, rozh. náj. Kristl. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Musil. Diváci: 358.

PEL: Vajner – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Srdínko, Žuček, F. Kasalý – Tolkner, Kubát, Třetina – Kadlec, Votápek, Martin Hadrava – Kopic, Bezděk

KLT: Polívka – Zemn, Martinec, Blumentrit, Žáček, Houfek, Marcel, Hobl, Beran, Pacanda, Kubeš, Topinka, Pejchar, Vondryska, Noga, Kepka, Kristl, Čuban, Michel

V úvodních minutách 1. třetiny se hra přelévala ze strany na stranu a k vidění nebyly žádné větší šance. V 6. minutě se po chybě domácí obrany dostal k puku Kubeš, jenž ohrozil Vajnera backhandovou střelou, ale pelhřimovský brankář si s ní poradil. Následovala první přesilová hra domácích, avšak pelhřimovští hokejisté si vytvořili větší šanci až v jejím závěru, kdy Filip Kasalý nahrával před bránu Hadravovi, který nedokázal prostřelit z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře. V 9. minutě se skóre již měnilo, avšak na druhé straně. Žáček po průniku kolem levého mantinelu našel před bránou nepokrytého Berana, který neměl se zasunutím kotouče do brány žádný problém – 0:1. O necelou minutu později mohlo být pro domácí ještě hůře, avšak hosté trefili pouze tyč. Ve 12. minutě se hostům naskytla možnost přesilové hry. Ti si však nedokázali vytvořit příliš šancí. Stejně tak tomu bylo i v následující početní výhodě Klatov. V 17. minutě dostali výhodu jednoho muže v poli domácí a ta už byla využita. Kadlec nahrál na modrou čáru Srdínkovi a ten prostřelil hostujícího brankáře mezi betony – 1:1. O 15 sekund později bylo na domácí straně ještě veseleji. Bezděk nahazoval puk před hostujícího gólmana a jeden z hostujících obránců si ztečoval puk do vlastní sítě – 2:1. Za dalších 40 sekund vystřelil Martin Hadrava z levého kruhu a puk se zastavil až v hostující síti – 3:1. Do kabin šli Lední medvědi s dvoubrankovým vedením, když v závěru dokázali vstřelit soupeři tři branky v rozmezí 55 sekund.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí. Třetina se nejdříve probil zpoza brány před klatovského brankáře, ale jeho pokus nebyl úspěšný, stejně jako únik F. Kasalého a Hadravy. Ve 27. minutě se Votápek pěknou kličkou dostal do dobré pozice, ale hostujícího brankáře se mu povedenou střelou překonat nepodařilo. Domácí byli nadále aktivnějším týmem a to i při hře v oslabení. Ve 31. minutě mohli domácí svůj náskok navýšit. Najíždějící Bezděk však trefil pouze břevno. O minutu později našel Votápek volného Tolknera, který jen těsně minul branku Klatov. Na konci 35. minutě se medvědům naskytla další přesilová hra. Byli to však hosté, kteří se dokázali prosadit. Michel proklouzl kolem levého mantinelu a tvrdá střela propadla Vajnerovi za záda – 3:2. Početní výhodu dokázali domácí přeci jen využít. Mečiarovu střelu od modré tečoval do sítě Kadlec – 4:2. Další pelhřimovská šance na sebe nedala dlouho čekat, avšak Třetina byl při zakončování faulován a domácí tak dostali další přesilovou hru. V té si však příliš mnoho šancí nevytvořili. V závěrečné minutě druhého dějství se dostal Tolkner do samostatného úniku, který zakončil úspěšnou střelou mezi betony – 5:2.

V úvodu třetí třetiny nebyly k vidění žádné větší šance. Hostům se naskytla výhoda přesilové hry, ale tu nedokázali nijak zužitkovat. V 45. minutě se skóre už měnilo. Kubeš vystřelil na Vajnera, který vyrazil puk na hůl Pacandy, jenž ho pohotově poslal do poloodkryté brány – 5:3. Poté měl dvě velké šance domácí Bezděk. Nejdříve se mu v samostatném úniku nadvakrát nepodařilo překonat Polívku a poté nahodil puk na bránu. Ve 47. minutě se hostujícímu celku naskytla další možnost početní výhody, kterou dokázal využít. Martinec vypálil puk na bránu od modré čáry a Beran ho tečoval těsně před Vajnerem, který neměl žádnou šanci – 5:4. Další průběh utkání přinesl hru nahoru dolů. Nejdříve měli šance domácí Kopic a D. Kasalý a poté hostující Pacanda. Slibnou šanci si vytvořil Votápek, který v úniku s Tolknerem neprostřelil hostujícího brankáře. V 55. minutě se tak měnilo skóre na druhé straně. Po brejku hostujících Vajner vyrazil střelu a poté se po závaru na brankovišti dostal puk k Michelovi, který překonal domácího gólmana – 5:5. Hosté byli po vyrovnání lepší, ale přidat další branku se jim nepodařilo. Minutu před koncem se domácím naskytla další možnost přesilové hry. Tu se jim ale do konce základní hrací doby využít nepodařilo.

Po faulu Martina Hadravy na konci třetí třetiny se do prodloužení vstupovalo ve třech hráčích na obou stranách. První šanci měli domácí, kdy po rychlém průniku zleva nastřelil Kopic břevno. Potom se Kristl prodral až před Vajnera, který si s jeho pokusem dokázal poradit. Po návratu z trestné lavice se dostal Martin Hadrava do úniku. Jeho povedená klička do forhendu však brankou neskončila. V 63. minutě měli domácí další početní výhodu. Tu ovšem nedokázali využít, stejně jako další velkou šanci, kdy brankář Polívka dokázal chytit dorážku domácích. Gólem neskončila ani Mečiarova střela od modré a tak o vítězi museli rozhodnout samostatné nájezdy.

V prvních 3 sériích se k nájezdům rozjeli na domácí straně Jelínek, Hadrava a Třetina, za hosty to byli Pacanda, Beran a Michel. Ani jednomu z nich se však nepodařilo překonat soupeřova brankáře. Na řadu tak přišla 4. série. Za hosty se rozjel Kristl a s přehledem překonal Vajnera mezi betony. Na domácí straně musel Bezděk svůj nájezd proměnit. Jeho střela se ale nevešla mezi tři tyče a bonusový bod tak připadl celku z Klatov.

Klatovy si tak po velkém obratu ve třetí třetině odvážejí z Pelhřimova dva body. Další zápas pelhřimovských Medvědů je na programu v sobotu 10. ledna, kdy sehrají utkání ve Vrchlabí.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Dnes určitě zajímavý zápas. Nepovedl se nám začátek, ale ještě v první třetině jsme to otočili třemi brankami. Vypadalo to nadějně a ve druhé třetině se zdálo, že jsme pojistili náskok, bohužel jsme o něj přišli. Prodloužení nerozhodlo, nájezdy se nám nepovedly. Bod máme, stěžovat si nebudeme, ale musíme zapracovat na dotáhnutí takových zápasů, kdy jasně vedeme, do úspěšného konce.

Radek Mužík (hlavní trenér SHC Klatovy): Jeli jsme do Pelhřimova s tím, že chceme nějaký bod získat, nakonec máme dva. Ale náš výkon první dvě třetiny byl špatný, třetí třetinu jsme odehráli solidně a vyrovnali nepříznivý vývoj utkání. Podle vývoje utkání musíme být spokojení se dvěma body, ale nejsme spokojení s předvedenou hrou, na tom musíme zapracovat, spodek tabulky je nabitý a my nechceme hrát poslední flek.

Jiří Rada, Jakub Forejt