HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.12.2014 | Jiří Rada | A-tým

Utkání v Praze nedohráno, přesto se Pelhřimov vrací poražen

Pelhřimovští Lední Medvědi dorazili do hlavního města s navrátilci do sestavy v podobě Vojtěcha Zadražila a útočníka Martina Vysloužila. Naopak stále ze zdravotních důvodů je mimo hru Plachý a z pracovních povinností Bezděk. Od úvodní minuty potvrzovali domácí hokejisté svou roli lídra skupiny Západ a Lední Medvědi byli spíše defenzivním týmem. V první dvacetiminutovce se domácí ujali vedení 3:1, přičemž ve druhé přidali ještě dvě branky navíc. Na začátku poslední dvacetiminutovky se však opřel Vysloužil do svého protihráče a výsledkem bylo rozsypané plexisklo. Vzhledem k tomu, že pořadatelé neměli náhradní, domluvili se oba týmy na ukončení utkání a zachování výsledku.

Kobra Praha

17.12.2014
18:00
5:1
(3:1, 2:0, 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Borovanský (Kocman), 8. Švaříček (Kučera), 16. Kalla (Borovanský, Verbík), 24. Strnad (Švaříček), 40. Malý (Slanina, Novák) – 12. Votápek (Mečiar, Kopic). Vyloučení: 5:4, Využití: 1:0, V oslabení: 0:0, Průbeh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, Diváci: 40, Rozhodčí: Hlinka – Štětina, Doležal.

KOB: Bílek (Zapletal) – Evan, Růžička, Šteiner, Verbík, Cafourek, Švaříček, Ton (A) – Kučera, Čurda, Pohl, Slanina, Borovanský, Novák, Malý, Paris, Půlpán, Kocman (C), Kalla, Strnad

PEL: Vajner (Čekal) – Kasalý, Mečiar, Zadražil, Tolkner, Rašner – Kopic, Votápek (A), Beneš, Třetina, Hadrava, Kubát (C), Vysloužil, Kasalý, Kadlec

Poprvé po svém příchodu do Pelhřimova nastoupil od začátku utkání do branky Vajner a již od samého začátku si nemohl na nedostatek práce stěžovat. Již ve třetí minutě vystrašil hostujícího brankáře Čurda, ale jeho střela skončila zatím pouze na tyči. Ovšem o minutu později se již skóre utkání měnilo poprvé. Tlak domácí Kobry přetavil v úvodní branku Borovanský. Ovšem ani následující minuty nepřinesly zlepšení na straně Pelhřimova a výsledkem byla druhá branka Kobry. Tentokrát v signalizované výhodě prostřelil Vajnera z kruhů Švaříček. I další velká šance patřila Kobře, ale to byl pozornější pelhřimovský brankář. První vážnější šance Medvědů přišla ve 12. minutě a hned byla gólová. Po skvělé individuální akci se trefil Petr Votápek. Jenže na začátku šestnácté minuty opět zvýšil vedení Kobry Kalla, jenž dokázal využít přesilovou hru svého týmu.

Druhá perioda již tolik branek nepřinesla, ale radovat se mohli spíše domácí příznivci. Tedy pokud se někdo takový mezi pelhřimovskými fanoušky našel. Z kraje třetiny byl ve velké šanci Hadrava, ale jak to tak bývá, branka přišla opět na druhé straně kluziště. Pohlednou akci Pražanů zakončil Strnad. Následující minuty příliš hokejové krásy nenabídly a hra byla spíše rozkouskovaná i díky častým vyloučením na obou stranách. Dvacet vteřin před druhou sirénou si ovšem pelhřimovská obrana nepohlídala rozjetého Nováka, který naservíroval kotouč přímo na hůl Malého, jenž zvýšil na 5:1 pro domácí Kobru.

Ze třetí třetiny stihlo uběhnout pouze necelých 5 minut a zápas musel být předčasně ukončen. Po tvrdém, leč čistém zákroku Vysloužila na domácího hráče se doslova rozsypalo plexisklo. Protože se tvrdým hitem podařilo poškodit také okolní plexiskla, situace vyžadovala rozsáhlejší opravu. Jelikož pořadatelé v tu chvíli neměli dost plexiskel na výměnu, dohodli se oba týmy na předčasném ukončení zápasu a zachování dosavadního výsledku, neboť by Pelhřimov musel znovu cestovat do hlavního města kvůli odehrání patnácti minut.

Ohlasy po utkání

Miloslav Šeba (hlavní trenér HC Kobra Praha): Nepovedlo se nám poslední utkání s Trutnovem, podle toho také tým pracoval v první třetině s větším nasazením, příprava na dnešní utkáí byla dobrá. Hlavně jsme nechtěli opakovat scénář utkání s Trutnovem. Pelhřimov má slušný tým, důležité bylo začít hned od začátku s vysokým napadáním, což se nám dnes podařilo. Pelhřimov dělal chyby a my jsme je potrestali. Ve druhé třetině jsme do hry poslali ještě čtvrtou formaci, bylo vidět, že máme dost sil, abychom Pelhřimov přehráli. Ve třetí třetině prasklo plexisklo, což je samozřejmě škoda, ale po dohodě obou týmů je konečný výsledek na hřišti 5:1 a takhle je to asi v pořádku.

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Špatně se mi to dnes hodnotí, hlavně ten závěr, takový jsem asi ještě nezažil. Nicméně body dnes pro nás visely hodně vysoko, domácí nám mnoho šancí nedali. V současném rozložení sil výsledek odpovídá a ten dnešní závěr je svým způsobem spravedlivý.

Jiří Rada