HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.11.2014 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Přestřelka jako na divokém západě! Medvědi berou tři body.

Hokejová kanonáda odstartovala již na začátku deváté minuty, kdy se za domácí prosadil Petr Votápek. I nadále byli Medvědi aktivní, a tak se mohli po další trefě Votápka radovat již z dvoubrankového vedení. Ale hosté ještě do konce úvodní třetiny snížili, a to konkrétně Lukáš Hrdlička. Prostřední dvacetiminutovka nabídla divákům sedm branek. Pelhřimov zásluhou Martina Hadravy odskočil opět na rozdíl dvou branek, ovšem Klášterec do 32. minuty dokázal obrátit stav zápasu na 3:4. Díky jednomu gólu Třetiny a dvěma zásahům Bezděka šli však po druhé třetině Lední Medvědi do kabin za příznivého stavu 6:4. Avšak v úvodu třetí periody se hosté znovu přiblížili na dostřel, a o drama tak bylo postaráno. I když se o tři minuty později trefil Plachý, hosté se sedm minut před závěrečnou sirénou znovu dotáhli na jednogólový rozdíl. Víc ale hokejisté ze západu nestihli, takže si Pelhřimov připisuje do tabulky důležité tři body.

Pelhřimov

22.11.2014
18:00
7:6
(2:1, 4:3, 1:2)
Klášterec nad Ohří
Branky a nahrávky: 9. Votápek (Hadrava Marek), 18. Votápek (Třetina, Tolkner), 23. Hadrava Martin (Bezděk, Kubát), 33. Třetina (Votápek, Hadrava Marek), 36. Bezděk (Plachý, Zadražil), 39. Bezděk (Třetina, Zadražil), 45. Plachý (Bezděk) – 20. Hrdlička (Nguyen, Toman), 27. Toušek (Hrdlička), 30. Toman (Nguyen, Hrdlička), 32. Strejček (Loučka), 42. Hrdlička (Toman), 53. Hrdlička (Toman, Nguyen). Vyloučení: 10:9. Využití: 2:5. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Kopeček – Polák, Rampír. Diváci: 331

PEL: Čekal – Zadražil, Kubát, Jelínek, Kasalý D., Mečiar – Kasalý F., Hadrava Marek, Třetina, Votápek, Kopic, Tolkner, Plachý, Hadrava Martin, Bezděk

KLA: Kaššák – Strejček, Kunrt, Bohuslávek, Koblitz, Dobrovolný, Žižka, Bečvář, Boušek, Hrdlička, Toušek, Nguyen, Diviš, Toman, Loučka

Pelhřimovští hokejisté se museli vypořádat s několika absencemi, zejména v obraně. K dlouhodobě zraněnému Adamovi se přidali nemocní Adam Šidák s Pavlem Srdínkem, působení Daniela Koláře v Pelhřimově ukončil jeho mateřský klub. K dispozici tedy byli pouze čtyři obránci, v defenzivě tedy vypomáhal kapitán Kubát. V útoku chyběl Jakub Kadlec, jemuž byla pozastavena činnost díky nesmyslným výrokům sudího Mertla v zápase Pelhřimova v Jindřichově Hradci.

Zápas mezi Pelhřimovem a Kláštercem začal náporem hostujícího celku, Klášterec se ale do výraznější šance nedostal. Pelhřimovští se poprvé připoměli ve 4.minutě, Bezděk pálil do připravené Kaššákovy lapačky. Stejnou část výstroje ukázal z protiútoku i domácí Čekal, tyto akce ale spíše vybočovaly z oboustranně opatrné a nepřesné hry obou celků. Na první branku si pelhřimovští fanoušci počkali pouze do osmé minuty, Marek Hadrava vypíchl soupeři puk, přihrál Votápkovi a domácí snajpr tvrdou střelou otevřel střelecký účet utkání. Následující minuty přinesly tlak Ledních Medvědů, ale brankář hostí stál pevně na značkách. Ve 13.minutě, během přesilové hry domácích, ujel Marek Hadrava, v zkončení byl faulován a na pořad dne přišlo trestné střílení. Mladý pelhřimovský forvard volil střelu mezi betony, ale neuspěl. I nadále byl Pelhřimov aktivnějším týmem a veseleji mohlo být v 15.minutě. Martin Hadrava jel osamocen s Bezděkem na bránu Klášterce, ale snaha dopravit puk do odkryté klece se minula s realitou, brankář záměr domácích střelců vystihl. Odměna za aktivitu přišla v 18.minutě, během přesilové hry našel Třetina pasem zpoza branky Votápka a ten svým druhým gólem dodal domácímu celku klidný náskok. Ale jen na chvíli. Klášterec hrál v početní výhodě a ve 20.minutě přišel kontaktní gól z hole Hrdličky, který se nejlépe zorientoval v závaru před Čekalovou brankou.

Do druhé třetiny vstoupily oba celky v nestandartním počtu hráčů na ledě a z této situace rezultovala třetí pelhřimovská branka. Ve 23.minutě nastřelil od mantinelu Bezděk a Martin Hadrava tečoval puk do míst, kde ho pelhřimovský fanoušek vidí nejraději. O chvíli později měl velkou šanci Mečiar, zblízka ale Kaššáka nepřekonal. Když už se zdálo, že mají Pelhřimovští vývoj utkání pod kontrolou, přišla ve 27.minutě studená sprcha. Hrubku domácí obrany potrestal Toušek a Klášterec rázem ztrácel jediný gól. Hosté hrozili zejména z přesilových her a hned v té následující přišla vyrovnávací branka. Ve 30.minutě předvedli hosté dokonalou rozbrojku domácí obrany, na konci pohledné kombinace stál Toman. Bezprostřední odpověď Plachého, bekhendová střela, mířila nad branku Kaššáka. Kritické chvíle Ledních Medvědů ale na sebe nedaly dlouho čekat. Ve 31.minutě v krátkém sledu putovali dva hráči Pelhřimova za katr a vinou přeražených holí měli hosté několik sekund k dispozici absolutně nadstandartní přesilovou hru, kterou se, i přes veškerou snahu domácího celku nepodařilo ubránit. Končila 32.minuta, když se puk dostal na kruhy ke Strejčkovi a ten střelou o tyč poslal hosty poprvé v zápase do vedení. Naštěstí gólová odpověď Ledních Medvědů přišla hned vzápětí, Pelhřimovští zavezli kotouč do pásma a po zmatku před Kaššákem dorážel do prázdné brány Třetina. Domácí opět ožili a odměnou jim byla 36.minuta. Bezděk si to upaloval na branku Klášterce, vystřelil přes obránce a Kaššák si musel udělat inventuru ve vlastní síti. Tlak domácího celku dále gradoval a ve 39.minutě to bylo z pohledu Ledních Medvědů ještě veselejší, při ostřelování hostující klece přišla rána Třetiny, kterou Kaššák vyrazil jen k Bezděkovia domácí střelec se do prázdné brány nemýlil. Divoká prostřední dvacetiminutovka již více vzruchu nenabídla.

Začátek třetí třetiny se nesl v duchu střeleckých dostihů z třetiny předešlé. Ve 42.minutě, opět při přesilové hře, pálil Hrdlička a jeho střela se zastavila až o síť za Čekalem. Následně mohlo být vyrovnáno, po jedné ze střel zvonila za Čekalem tyč, ale pelhřimovskému celku se opět podařilo rychle odpovědět. Ve 45.minutě přišel přesný pas Bezděka na Plachého, který střelou z první vrátil domácím dvoubrankové vedení. Veseleji mohlo být vzápětí po tvrdé střele Kopice, hostující brakář se ale vytáhl. Následující minuty mnoho vzruchu nepřinesly, oba týmy se potýkaly se špatnou rozehrávkou, navíc domácí dobře bránili a nepouštěli Klášterec do výraznějších brankových příležitostí. Hosté si ale na svojí šanci počkali, jak jinak, při přesilové hře. V 53.minutě se prosadil Hrdlička, čímž dovršil svůj hattrick a dal utkání nový náboj. Hosté totiž vycítili šanci a stále více se tlačili před domácí klec, Pelhřimov se v této fázi hry osvobozoval jen za cenu zakázaného uvolnění. Ale i Klášterec dělal chyby, jednu takovou nepotrestal v 58.minutě Bezděk. Hosté v závěru odvolali brankáře a zkoušeli štěstí v šesti hráčích v poli, Pelhřimov se ovšem úspěšně bránil, navíc zásadní stopku hostujícím plánům vystavilo vyloučení hráče Klášterce 24 sekund před závěrečnou sirénou.

Domácí si již výsledek pohlídali a v gólově bohatém utkání nakonec zvítězili 7:6. Následující kolo zavede Lední Medvědy do Jablonce nad Nisou, kde se pokusí vydolovat nějaký ten bod z vlčího doupěte.  

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Myslím, že v hodnocení tohoto zápasu bude stačit to, že jsme vyhráli, že máme tři body, to dnes bylo důležité. Hlavně, že jsme to všichni ve zdraví a bez infarktu přežili, uvidíme, co se bude dít příště. Musím pochválit našeho brankáře, i přes šest branek nás celkem podržel, ale také kluci v poli ten zápas odmakali.

Radek Nerad (hlavní trenér HC Klášterec nad Ohří): Dát venku šest branek a nebodovat, to je nehorázné. Ale přijeli jsme do Pelhřimova ve čtrnácti lidech, soupeř to měl podobné, ovšem z těch čtrnácti hráčů bylo hned osm obránců, z nichž hned dva hráli pro nedostatek útočníků na hrotu, navíc se nám jeden obránce dnes zranil. Od poloviny zápasu nám trochu chyběl krok, tam jsme vypustili nějaké momenty ve druhé třetině, kdy jsme dostali laciné branky. Sami jsme dali soupeři prostor a to se nám vymstilo. Doháněli jsme to do posledních chvil, ale nakonec se to nepovedlo, musím všem hráčům poděkovat, že to nezabalili a rvali se o výsledek. Soupeři samozřejmě gratuluji ke třem bodům.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek