HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2014 | Jiří Rada | A-tým

Skvěle rozehraný zápas přinesl nakonec pouze bod

Pelhřimovští hokejisté podporování svými fanoušky si dokázali během dvou třetin vydobýt tříbrankové vedení, přičemž se trefil i navrátilec do pelhřimovského dresu Filip Kasalý. Ovšem ani tříbrankové vedení Ledních Medvědů nevedlo k zisku tří bodů. Poslední třetinu dokázali domácí Žihadla zabrat a v doslov a v posledních vteřinách vyrovnat. Hořkost pelhřimovských hokejistů byla dokonána ve třetí minutě prodloužení, kdy dokonal obrat Moravských Budějovic Telecz. Medvědi tak sice získali další bod ze soupeřova kluziště, ale vzhledem k průběhu utkání je to jen slabá náplast na zklamání nejenom příznivců Pelhřimova.

Moravské Budějovice
ZS Moravské Budějovice
28.10.2014
17:00
4:3
(0:1, 0:2, 3:0 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 43. Gottlieb (Trojan, Paták), 47. Paták (Trojan), 59. Matějka (Peroutka), 63. Telesz (Sechovec) – 12. Jeník (Kasalý), 30. Kasalý, 30. Kopic (Votápek, Mečiar). Vyloučení: 10:11, navíc Sobotka (MBU) a Beneš (PEL) 10 min OT, Využití: 0:2, V oslabení: 0:0, Rozhodčí: Czubaj V. – Polák O., Rampír L., Průběh zápasu: 0:3, 4:3p, Počet diváků: 420

MOR: Šťastný – Jakeš,Sobotka, Randa, Peroutka, Sechovec, Vlašín, Latner, Prkna – Přidal, Vantuch, Trojan "C", Dostál, Matějka "A", Barták, Paták, Lupač, Gottlieb, Telesz, Horký, Kesner

PEL: Čekal – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Adam, Šidák, Srdínko, Jeník, Kubát "C", Třetina, Marek Hadrava, Votápek "A", Kopic, F. Kasalý, Kadlec, Martin Hadrava, Beneš, Vysloužil

Úvod utkání přinesl hned několik střeleckých pokusů na obou stranách, ale oba brankáři byli pozorní a změnu stavu nedopustili. Ovšem ve dvanácté minutě se již radovali Lední Medvědi z Pelhřimova. Obránce Štěpán Jeník se jako první dokázal zorientovat před brankou Šťastného a využil tak přihrávku zpoza branky od navrátilce Filipa Kasalého. V dalším průběhu první dvacetiminutovky si pelhřimovští hokejisté vytvořili několik slibných šancí, ale domácího brankáře již překonat nedokázali. Naopak na druhé straně mohl vyrovnat Paták, ale z těsné blízkosti minul zařízení.

Prostřední část přinesla řadu vyloučení na obou stranách, což hru značně poznamenalo. Do vážnější šance se dostal ve 28. minutě Votápek, ale křižnou přihrávku nedokázal přetavit v branku. Téměř v polovině utkání putovali za katr krátce po sobě dva hráči domácích Moravských Budějovic a Pelhřimov tak měl příležitost přesilové hry 5 na 3. Tu dokázal využít chytrým zakončením zpoza branky Filip Kasalý, jenž dopravil kotouč za překvapeného Šťastného s přispěním vlastní hole. Ihned po vhazování se prodral do útočného pásmaMiroslav Kopic a z mezikruží prostřelil potřetí domácího brankáře, kterého tak dokonale zaskočil. Závěr druhé třetiny patřil jednoznačně domácím Žihadlům a pelhřimovskému brankáři Čekalovi. Nejprve na pelhřimovským brankáři ztroskotal Kesner a o několik málo okamžiků později dopadl stejně Horký.

Bohužel poslední dvacetiminutovka se stala pro Pelhřimov osudnou. Jak domácí skončili předešlou třetinu, tak tu další začali. V čase 42:39 snížil po závaru v Čekalově brankovišti Gottlieb a Lední Medvědi znervózněli. Domácí se rázem dostali do herní pohody a byla jen otázka času, kdy se jim podaří utkání ještě zdramatizovat. To přišlo ve 47. minutě, kdy se se štěstím trefil Paták. Hosté se snažili jednoznačně stav utkání udržet, ale to se jim stalo osudným. Pouhých 74 vteřin před koncem poslední třetiny vyrovnal stav utkání Matějka.

Aby toho nebylo pro Pelhřimov málo, tak úctyhodný obrat Moravských Budějovic dokonal již ve třetí minutě prodloužení Telecz a rozhodl tak o bonusovém bodu pro svůj tým.

Pelhřimovští Lední Medvědi sice vybojovali další bod na ledě svého soupeře, na kterém ani na potřetí neprohráli v základní hrací době, ale vzhledem k průběhu utkání se jedná jen o slabou náplast. Další zápas tak pelhřimovské hokejisty čeká v sobotu 1.11.2014 od 18 hodin, kdy na svém ledě přivítají celek Bíliny. 

Ohlasy po utkání

Rudolf Cakl (hlavní trenér HC Moravské Budějovice 2005): K zápasu samotnému jsme zpočátku nepřistoupili dobře, navíc předcházející zápas v Kolíně nás stál mnoho sil. Dnes se nám nepodařilo chytit začátek zápasu a soupeř se postupně dostal do tříbrankového vedení. Do třetí třetiny jsme si řekli, že do toho půjdeme vabank. První rychlá branka nás nakopla, poté si myslím, že ve zbytku zápasu jsme byli lepším a v prodloužení i šťastnějším týmem.

Jan Dvořák (asistent trenéra HC Lední Medvědi Pelhřimov): Je těžké k tomu dnešku cokoliv říct. Po dvou třetinách vedeme 3:0, do závěru jdeme s tím, že co nejdéle ińeinkasujeme a zase uděláme tři pitomé chyby. Dělali jsme chyby a soupeř je potrestal, hrál jednoduše. My se naopak na góly strašně nadřeme.

Jiří Rada