HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2014 | Jiří Rada | A-tým

Odměnou za bojovný výkon v Klatovech jsou dva body

Hrstka nejvěrnějších pelhřimovských fanoušků se mohla na vlastní oči přesvědčit, jak doopravdy bojují Lední Medvědi. Do branky hostů se postavil po čtyř zápasové pauze Čekal a ukázal, že je připraven kdykoliv naskočit a pomoct svému týmu. Pelhřimov se sice dostal již v 5. minutě do jednobrankového manka, ale na to dokázal odpovědět Kubát. V polovině utkání však znovu vedli domácí, ale ani tentokrát jim to nevydrželo příliš dlouho. Svojí první tefou v utkání se prezentoval obránce Richard Adam a jelikož další branka v základní hrací době a ani v prodloužení nepadla, šlo se na samostatné nájezdy. Pelhřimovský brankář za svá záda nepustil jediný kotouč a na druhé straně se dokázal podruhé trefit Adam, jenž tak vzal zodpovědnost na sebe a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro svůj tým.

Klatovy

08.10.2014
18:00
2:3 sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Opava (Polata), 35. Polata (Pacanda) – 10. Kubát (Kadlec, Hadrava Martin), 49. Adam (Šidák), rozh. nájezd Adam. Rozhodčí: Valenta – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 6:12 navíc Hadrava Marek 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 236.

KLT: Gulimov – Blumentrit, Zeman, Bastl, Kubík, Žáček, Pouska, Černý, Rajal, Topinka, Samoylov, Kubeš, Vizinger, Vondryska, Noga, Polata, Opava, Pacanda, Pech, Pondělík

PEL: Čekal – Adam, Kasalý, Šidák, Srdínko - Kubát, Třetina, Votápek, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Kopic, Plachý, Kadlec, Beneš

Hned v úvodu vystihl chybnou rozehrávku hostů Kubeš, ale trefil jen hřbet lapačky Čekala. Pak byl ale vyloučen Blumentrit. I v oslabení byli domácí aktivní, Samoylov našel krásným pasem Kubeše, ale ten opět trefil lapačku hostujícího gólmana. V 5. minutě si zahráli přesilovku domácí a dokázali ji využít, když se nad beton Čekala trefil Opava. Hosté se snažili o rychlou odpověď jmenovitě Hadrava, ale ani nadvakrát nepřekonal Gulimova. O minutu později projel podél mantinelu až před branku Polata, ale hostující gólman byl opět úspěšnější. V 8. minutě se v signalizované výhodě ocitli v akci 2 na 1 Vizinger a Vondryska, ale ani tato situace nevedla ke gólu. V přesilovce minula branku rána od modré v podání Černého. V 10. minutě bylo vyrovnáno, když přečíslení 2 na 1 zakončil přesnou ranou Kubát, Gulimov byl bez šance. Ve 12. minutě byl vyloučen Zeman. V oslabení ujel hostům Kubeš, ale svým blafákem do bekhendu neuspěl. Na druhé straně zahrozil Beneš, když v těsné blízkosti branky trefil jen beton Gulimova. V 17. minutě vylekalo Čekala nahození Kubíka ze středního pásma, ale hostujícího gólman si s ním s vypětím všech sil poradil. V 19. minutě se před branku natlačil Hadrava, ale Gulimov podržel spoluhráče před sebou.

Ve 22. minutě vystřelil od modré Zeman, do jeho projektilu sáhl chytře Topinka, ale ke změně skóre to nevedlo. Na druhé straně ukryl Gulimov v náruči nahození Kasalého. Zanedlouho si do dobré střelecké pozice sjel Plachý, ale naštěstí pro domácí mu selhala mířidla. Podobně dopadl na druhé straně Samoylov. Ve 27. minutě chybovali domácí v obranném pásmu, naštěstí to hosté nedokázali potrestat. O několik sekund vyrazil Gulimov nebezpečnou střelu Kadlece z bezprostřední blízkosti branky domácích. V polovině utkání vytvořili domácí závar před brankou, po kterém se strhla menší šarvátka. Ve 32. minutě nahazoval od modré puk na branku Bastl, branku minul, následně nedokázal odražený puk od zadního mantinelu dostat do branky. Následně hráli domácí přesilovku 5 na 3, která byla ještě prodloužena, když byl vyloučen Třetina. Přesilovku ale domácí nevyužili. Na druhé straně musel betonem zasahovat Gulimov proti střele Kopice. Gulimov si poradil i s tečovanou střelou Šidáka. Ve 35. minutě jel sám na Čekala Pacanda, ale neuspěl. O několik sekund později našel tentýž hráč Polatu, který se střelou z první trefil do vinglu. Ve 38. minutě si Adam sjel před Gulimova, ale na domácího gólmana vyzrát nedokázal. Pár sekund před závěrečnou sirénou drué třetiny byl nepříjemně zasažen pukem domácí Polata.

Ve 41. minutě se sám před brankou zjevil Topinka, ale šancí pohrdl. Ve 44. minutě se předvedl Gulimov, když se fantasticky přesunul proti pokusu Plachého. Ve 46. minutě mohl vedení domácích navýšit Samoylov, ale jeho střela postrádala razanci. Neuspěl ani Pouska svým pokusem od modré. Na začátku 49. minuty byl vyloučen Topinka. Hosté přesilovku bleskově využili, když se ranou od modré prosadil Adam. O minutu později mířil do hrudi Čekala Vondryska. V 54. minutě byl v brankovišti podkopnut Gulimov, a domácí hráli přesilovou hru. V přesilovce vypálil od modré Zeman, ale střela postrádala razanci. Po minutě byl vyloučen další hostující hráč a domácí hráli přesilovku 5 na 3 téměř minutu, ale nedokázali ji využít. Domácí přesilovka měla další pokračování, když byl vyloučen Plachý. V přesilovce mohl strhnout vedení na stranu domácích Kubeš, ale ranou z kruhu trefil pouze břevno. Poté byl vyloučen Rajal. V poslední minutě to zkusil ještě z levé strany Pacanda, ale neuspěl. Poslední vteřiny základní hrací doby měli puk na svých hokejkách hosté, kteří už se dopředu nehrnuli. Následovalo tedy pětiminutové prodloužení.

V prodloužení se hrálo bez vážnějších šancí, jednu z nich měli domácí v polovině 63. minuty, když dostali možnost přesilové hry, ale ani tu nedokázali využít. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jako první se rozjel domácí Pacanda, který se pokusil prostřelit hostujícího gólmana, ale neúspěšně. Za hosty se rozjel Adam, který mířil nad rameno Gulimova, s přispěním konstrukce dostal puk do branky, i když mezi některými fanoušky se hovoří o tom, že se puk zastavil o břevno. Druhou sérii načal Samoilov, ale tomu puk sjel z čepele, takže ani nezakončil. Druhou sérii uzavřel Hadrava, který chtěl udělat bekhendový blafák, ale Gulimov ho vybruslil. Poté se rozjel domácí Kubeš, který musel bezpodmínečně proměnit, což se mu nepovedlo. Bonusový bod tak putuje na Vysočinu.

Reportáž převzata z webu: www.hc-klatovy.cz

Ohlasy po utkání

Pavel Mužík (trenér HC Klatovy): Jsme hodně zklamaní. Přišli jsme zase o dva body. Zkomplikovali jsme si to sami. Nedáváme branky, nechodíme do brankového prostoru a hlavně jsme nevyužili skoro dvě minuty trvající tři přesilovky 5 na 3. Nevíme, co s tím, poctivě to trénujeme, asi se budeme muset poohlédnout po nějakém střelci. Když nebudeme dávat góly, nemůžeme vyhrát. A to jsme měli dneska šancí na deset gólů. (zdroj: www.klatovsky.denik.cz)

Jiří Rada