HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.10.2014 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Tudy cesta nevede! Pelhřimov nestačil na Nymburk

Leč do zápasu vkročili lépe domácí Medvědi a již ve čtvrté minutě otevřel skóre navrátilec do sestavy Libor Bezděk, bylo to naposledy, kdy v tomto utkání vedli. Pelhřimovští hokejisté hrající na čtyři útoky po hrubých individuálních chybách nabídli soupeři dostatečný prostor a ten jej dokázal plnohodnotně využít. Jiskřičku naděje dokázal v polovině zápasu vykřesat Filip Beneš, ale ani jeno snížení na jednobrankový rozdíl nic neznamenalo a Nymburk si své vítězství dokázal plně pohlídat, neboť přidal narozdíl od domácích další branky. Po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuly skóre 2:5, což znamená další porážku Ledních Medvědů.

Pelhřimov

04.10.2014
18:00
2:5
(1:2, 1:2, 0:1)
Nymburk
Branky a nahrávky:4. Bezděk (Adam), 30. Beneš (Hadrava) – 10. Bičiště (Šimek), 14. Král (Stehlík), 25. Protivný (Kulich), 33. Bičiště (Cicvárek), 44. Cicvárek. Rozhodčí: Pokorný – Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 240.

PEL: Barus (Čekal) – Jelínek, Kasalý D., Mečiar, Adam, Šidák, Minárik, Srdínko, Kubát, Třetina, Hadrava Marek, Votápek, Plachý, Kopic, Bezděk, Hadrava Martin, Beneš, Kadlec

NYM: Matoušek (Brázdil) – Kříž, Rittig, Kulich, Pokorný, Cicvárek, Kuzďas, Král, Velechovský, Stehlík, Šimek, Bičiště, Protivný, Brzák, Pilař, Kadlec

Poprvé v dnešním utkání se na střídačce pelhřimovských Ledních Medvědů představil Jakub Kloz, jenž bude u prvního týmu působit dočasně jako náhrada za Tibora Janáse, kterého zužuje blíže nespecifikované zdravotní potíže. Kloz se měl původně v Pelhřimově objevit až na jaře a to v pozici mládežnického trenéra, neboť v současné době vlastní trenérskou licenci B a v nejbližší době plánuje svoji kvalifikaci zvýšit na nejvyšší trenérskou licenci A. Dnes již bývalý trenér karlovarského extraligového staršího dorostu by tak měl nově doplnit trenérský tým Pelhřimova a při absenci Janáse působit i na střídačce prvního týmu vedle Jana Dvořáka.

Pelhřimovští vkročili do utkání tou správnou nohou a jejich aktivita záhy přinesla své ovoce. Kopicova navštívenka ještě brankou neskončila, ale ve 4.minutě se puk dostal za hostující brankou k Bezděkovi, pelhřimovský střelec obkroužil Matouškovu bránu a zblízka se nemýlil. První výraznou šanci měli hosté v 8.minutě, Kulich na modré napřáhl a jeho projektil trefil břevno Barusovy klece. Postupem času se chopili iniciativy Nymburští, kteří v 10.minutě vyrovnali stav utkání - hrubou chybu v domácí obraně potrestal Bičiště. Stejný hráč měl ve 12.minutě na holi vedoucí branku, Barus ho ale vychytal. Ovšem netrvalo dlouho a hosté otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Běžela 14.minuta, hosté přežili tlak domácího celku, když přišel dlouhý a přesný pas Stehlíka na Krále a zkušený střelec dokázal nabídnutou šanci využít. Vyrovnat mohl v 16.minutě Marek Hadrava, ale svůj pokus nasměroval jen do dobře se přesouvajícího Matouška.

Do druhé třetiny vstupovali domácí s cílem minimálně vyrovnat stav utkání. Jejich snaha ale přišla vniveč a z ojedinělé akce Nymburka padl třetí gól do sítě Filipa Baruse. Ve 25.minutě Kulich nahodil od modré, pelhřimovský brankář pouze vyrazil střelu před sebe a dílo zkázy dokonal Protivný. Vzápětí otestoval Mečiar tvrdou střelu odolnost Matouškovy helmy, ale vyrovnání se dočkali Lední Medvědi ve 30.minutě. Z nenápadné akce rezultovala kontaktní branka Beneše, který sice netrefil skákavý puk ideálně, ale dokázal ho dopravit až za Matouškova záda. Už se zdálo, že se domácí dostávají zpět do zápasu, když přišla 33.minuta a studená sprcha, neboť ve vlastním oslabení vrátil Nymburku dvoubrankový náskok Bičiště. Ve zbytku třetiny se Pelhřimovští potýkali s nepřesnou rozehrávkou, která byla zčásti dílem vysokého napadání nymburského celku a k ohrožení Matouškovy brány se dostávali sporadicky. Nymburští naopak hlídali výhodný stav utkání a dopředu se výrazně netlačili.

Úvod třetí třetiny zastihl v lepší pohodě Polaban, hosté vytrvale bušili na domácí bránu, také maska Filipa Baruse získala po tvrdé ráně Velechovského atest kvality. Nicméně tlak hostujícího celku vygradoval ve 44.minutě, Cicvárek na modré nahodil touš na bránu a skrz několik tečí se černý nesmysl zastavil až o síť za Barusem. Ve 46.minutě mohli Pelhřimovští vsítit další branku, při domácí přesilovce putoval skákavý kotouč až ke Kopicovi, který stál připraven u levé tyče nymburské brány, po hříchu ho ale nedokázal ideálně zkrotit. V dalším průběhu hry byla vidět evidentní snaha domácího celku vrátit se do zápasu, dobře bránící hostující celek a hlavně nepřesná rozehrávka - to byly důvody, proč řada gólových šancí Pelhřimova neměla mnoho šancí na úspěch. Když se domácímu celku podařilo přelstít nymburksou obranu, na brankovišti stál pozorný Maroušek. S přibývajícími minutami postupně tempo hry opadlo a Nymburk již nepřipustil žádné komplikace s udržením příznivého stavu.

Pelhřimov tedy nenavázal na povedený výkon z děčínského ledu a podlehl na domácím ledě Nymburku 2:5. O reparát se pokusí Lední Medvědi již následující středu 8.října, kdy zajíždí k dalšímu boji o druholigové body na klatovský led. 

Jiří Rada, Pavel Blažek