HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.08.2013 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovský brankostroj se rozjel na plno

Až na šestý pokus poznali pelhřimovští hokejisté pocit vítězství v přípravě na nadcházející sezonu a odneslo to nedaleké Milevsko. Po rychlé brance Kubáta a následném zvýšení z hole Martina Hadravy šli domácí do kabiny s dvoubrankovým vedením. Na kraji druhé periody hosté z Milevska snížili, ale to bylo z jejich strany až do poslední minuty zápasu vše. Do té doby již úřadovali pouze domácí, přičemž svoji druhou branku přidal Martin Hadrava a po jedné přidal Kasalý, Tecl, Brychta a Jelínek. V závěru utkání Milevsko dokázalo zmírnit stav utkání dvěma góly v přesilové hře, ale konečný stav 7:3 mluví jasně pro domácí.

Pelhřimov

30.08.2013
18:00
7:3
(2:0, 3:1, 2:2)
Milevsko
Branky a nahrávky: 1. Kubát (Mečiar), 7. Hadrava Martin (Bezděk), 33. Kasalý (Pelán), 37. Tecl (Brychta, Hadrava Marek), 37. Hadrava Martin (Bezděk), 50. Brychta (Tecl, Hadrava Marek), 53. Jelínek (Brychta) – 21. Vejchoda (Korouš), 59. Pouch (Nevolný), 59. Fořt (Heřmánek, Novák) Vyloučení: 5:5 Využití: 1:2 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Jílek - Špůr, Lhotský Průbvěh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3

PEL: Čekal (od 30. Jíra) – Randa, Mačiar, Rašner, Veselý, Kasalý, Brychta, Žůček, Tecl, Plachý, Jelínek, Kubát, Hadrava Martin, Bezděk, Hadrava Marek, Pelán, Vylíčil, Beneš

MIL: Pipek – Hlinka, Jakyš, Čunát, Dvořák, Srdínko, Bartůnek, Novák, Heřmánek, Furch, Fořt, Vejchoda, Drda, Sumeaer, Homolka, Pouch, Nevolný, Hanzelín, Korouš

Úvod vyšel pelhřimovským hokejistům na jedničku. Hned po padesáti pěti sekundách hry otevřel skóre zápasu Jiří Kubát, který si bez problému poradil tváří v tvář s gólmanem Pipkem. O šest minut později bylo na domácí straně ještě veseleji. Martin Hadrava projel milevskou obranou jako nůž máslem a střelou zápěstím nad vyrážečku brankáře zvýšil na 2:0.

Pelhřimovskému publiku ukázal svůj um i mladší z dvojice Hadravů. Marek prokličkoval mezi dvěma obránci jako mezi slalomovými brankami, ovšem jeho zakončení si Pipek pokryl. Spartak byl aktivnějším celkem, který si vytvořil šanci i v oslabení. Kubát dokonce vyslal do brejku Bezděka ve dvojnásobné nevýhodě. Pelhřimovský snajpr však milevského strážce svatyně nevymíchal.

Ve stejné situaci se čtyři minuty před koncem první periody zjevil Sumeaer. Jeho bekhend mířící do sítě ale zastavila Čekalova lapačka. Poslední šanci v této třetině si vypracovala první řada. Tecl nahrál od pravého mantinelu na rozjetého Marka Hadravu, jenž namířil kotouč jen těsně vedle levé tyče.

Stejně jako se povedl Spartaku vstup do první třetiny, tak vlétlo do té druhé Milevsko. Po padesáti devíti sekundách hry rozvlnil Čekalovu síť střelou na lapačku Petr Vejchoda. Kontaktní gól jihočeské hokejisty povzbudil, ovšem s dalšími šancemi přispěchali domácí, konkrétně Kubát a Bezděk, ale ani jeden z nich Pipka nepřekonal. To se povedlo až ve 27. minutě Mečiarovi. Jeho střelu golfovým úderem však zastavila pravá tyč.

V polovině zápasu využil Sumeaer špatného střídání Melounova výběru k tomu, aby bezprostředně navštívil Čekala. Pelhřimovská jednička ale svůj tým opět podržela. Ve 33. minutě přišla chvíle Dominika Kasalého. Vyměnil si puk s Pelánem, vybruslil si z rohu a bekhednem zasunul puk mezi betony gólmana Pipka.

Ve 37. minutě se ve výborném světle představila elitní formace. Nejprve Marek Hadrava uzmul Milevským kotouč, posunul ho na Brychtu, jenž si z pravé strany počkal na najíždějícího Tecla, před kterým zývala prázdná branka, což nebyl pro zkušeného veterána žádný problém.

Domácí gólostroj i nadále bavil fanoušky na tribunách. O třičtvrtě minuty později zatopila hostující obraně druhá útočná řada, z čehož vypramenil pátá branka z hole Martina Hadravy. Třetí třetina nabídla branku až ve své polovině. A opět u toho byla dvojice Tecl – Brychta. Tentokrát si však role vyměnili. Pelhřimovský kapitán z rohu našel v pravém kruhu mladého forvarda, jenž střelou po zemi překvapil Pipka.

Deset minut před koncem Hlinka nevybíravě trefil uprostřed hřiště Bezděka a tento faul rozhodčí ocenili pěti minutami a navíc s přídavkem do konce utkání. Po dvou minutách a deseti sekundách přesilovky dokázal zužitkovat početní výhodu Zdeněk Jelínek, který jako první objevil puk ve skrumáži před brankou.

Po této trefě se utkání již jen dohrávalo. V předposlední minutě zápasu se sice ještě Milevsko dvakrát prosadilo, a to zásluhou Poucha a Fořta, nic to však nezměnilo na tom, že pelhřimovští hráči si připsali první vítězství v přípravě na novou sezonu.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra): Konečně se nám podařilo v přípravě vyhrát, navíc jsme vstřelili sedm gólů. Odehráli jsme dobré utkání, tým si dokázal vytvořit spoustu šancí. Na hře byly ještě nějaké dobré i špatné věci. Nebyli jsme ještě kompletní, protože někteří hráči stále chybí. Postupně bychom ale měli hrát v co nejkompletnější sestavě. V úterý nás čeká Žďár, což je podle mě těžší soupeř než Milevsko. Měli bychom ale nastoupit i s hráči, kteří dnes nehráli, takže se diváci na tento zápas mohou těšit.

Jiří Rada, Tomáš Bečka