HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.08.2013 | Tomáš Bečka, ok | A-tým

Pelhřimov se rozešel se Žďárem smírně 4:4

Druhý přípravný zápas, druhá remíza 4:4. Ovšem tentokrát měl pelhřimovský tým, prošpikován mladými hráči z Havlíčkova Brodu, od druhé třetiny našlápnuto k vítězství. Přestože se Žďár dostal v osmé minutě do vedení, branky Kozlíka, Brychty a Votápka otočily skóre. Poslední dvacetiminutovka však hráčům od Bělé nevyšla. Plameny vsítily tři branky, a dokázaly tak zvrátit stav utkání na svou stranu. Ve 49. minutě se ale ukázala nová posila Svoboda, který zařídil remízový stav 4:4, jenž vydržel až do šedesáté minuty.

Žďár nad Sázavou

20.08.2013
18:00
4:4
(1:2, 0:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 8. Plachý (Staněk), 41. Krupka (Dítě, Střecha), 45. Hron (Kunstmüller), 49. Hron (Kunstmüller) – 15. Kozlík (Hadrava), 19. Brychta (Hadrava), 28. Votápek (Pelán), 49. Svoboda (Votápek, Pelán)

ZNS: Sláma (Vlach) – Staněk, Střecha, Doležal, Pleva, Jan, Smejkal, Mareček, Fedoskov, Krupka, Vítek, Plachý (C), Kunstmüller, Hron, Dítě, Man, Kotlík, Kočan, Šimon, Ludvík, Čejka

PEL: Jíra (Čekal) – Brychta, Rašner, Beneš, Kasalý, Pecen, Kozlík, Semrád, Szilva, Havel, Kubát, Bezdě, Hadrava, Votápek, Pelán, Svoboda

Plameny nevstoupily do utkání tím nejlepším způsobem, když na trestnou lavici usedl v osmé minutě Jan Ludvík, ovšem paradoxně to byli oni kdo se dostal do vedení. Kapitán Jiří Plachý rozvlnil síťku 38 sekund po vyloučení domácího hráče.

Závěr prvního dějství však jednoznačně patřil Spartaku. Nejprve se ve 14. minutě trefil opět v oslabení David Kozlík a necelé dvě minuty před první sirénou zajistil Pelhřimovu vedení Jakub Brychta.

I druhé dějství vyznělo lépe pro tým z Pelhřimova. V 28. minutě zajistil hostům dvoubrankové vedení Petr Votápek. V polovině utkání se v obou týmech objevili noví muži v maskách.

Ve třetím dějství se schylovalo k velkému obratu domácích, jelikož se hned po sedmácti sekundách trefil přesně Lukáš Krupka. Následné vyrovnání i otočení skóre zápasu zajistil dvěma trefami během čtyř minut a šesti sekund Josef Hron. Nadšení domácích fanoušků však během devíti vteřin zkazil přesnou trefou Bohumil Svoboda.

Tomáš Bečka