HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.01.2014 | Jiří Rada, Pavel Blažek | A-tým

Hosté od Jordánu odvezli všechny body

Pelhřimovští hokejisté přivítali v rámci 26. kola na svém ledě druhý celek skupiny Západ Hockey Club Tábor. Hosté se dostali do vedení zásluhou Zaimla, ovšem na druhé straně dokázal odpovědět Plachý. Takovýto přetahovaná vydržela až do stavu 2:2, kdy hosty poslal do vedení Mařík a následně zvýšil Matušík. Ve druhé třetině se trefili pouze táborští hokejisté, kteří tak svými třemi brankami předvedli Pelhřimovu lekci z produktivity. Za stavu 2:7 se podařilo skórovat navrátilci v pelhřimovském dresu Filipu Kasalému a následně Aleši Jelínkovi. Jenže to bylo ze strany domácích vše a poslední slovo si vzal táborský kapitán Matušík, který pečetil výhru svého týmu v poměru 8:4.

Pelhřimov

11.01.2014
18:00
4:8
(2:4, 0:3, 2:1)
Tábor

Branky a nahrávky: 13. Plachý (Kubát), 17. Hadrava Martin (Adam, Jelínek A.), 42. Kasalý F. (Vylíčil), 50. Jelínek A. (Plachý, Kopic) – 12. Zaiml (Hájek, Černý), 14. Kolomý (Zaiml), 18. Mařík (Heršálek), 20. Matušík (Černý), 25. Kanov (Kellner, Matušík), 32. Matušík (Mařík, Kellner), 39. Kellner (Hájek, Havran), 58. Matušík (Heršálek). Rozhodčí: Humpolíček - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:9, navíc Jelínek A. 10+10 OT, Mečiar 10 OT (oba PEL). Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 803. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:7, 4:7, 4:8.



PEL:

Čekal (od 29. Brabec) – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Jelínek Z., Žuček, Kasalý D., Kasalý F., Plachý, Hadrava Marek, Kopic, Hadrava Martin, Kubát, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta

TAB:

Klestil – Havran, Černý, Kanov, Heršálek, Liška, Klíma, Pechánek R., Zaiml, Pechánek T., Kratzer, Kellner, Hájek, Sladký, Matušík, Kolomý, Mařík, Saidl, Hájek

Domácí vstoupili do ostře sledovaného utkání bez zbytečného ostychu a již v úvodní minutě se do šance tlačil Filip Kasalý, v dobré pozici před Klestilem ale promáchl. Podobně si o minutu později vedl i Kubát. V oboustranně bojovném utkání se hosté poprvé osmělili ve 4.minutě, nebezpečná teč Hájka ale minula Čekalovu branku. Vyrovnaný průběh zápasu ukončila až 12.minuta. Zmatky v domácí obraně ukončil v netradiční pozici vleže Zaiml a poslal hosty do vedení. Z protiútoku mohl vyrovnat Plachý, jeho bekhendový pokus jen těsně minul táborskou branku. Ve 13.minutě se pelhřimovskému týmu povedlo vyrovnat, Plachý ujel hostující obraně a dopravil puk na místo určení. Radost Ledních Medvědů ale vydržela necelou minutu. Ve 14.minutě ujížděli Zaiml s Kolomým na jediného domácího obránce a druhý jmenovaný pohotově vrátil Kohoutům vedení. Pelhřimovští se snažili o rychlou odpověď, šance Adama či Zdeňka Jelínka ale zůstaly nevyužity. V 15. minutě se naskytla domácím možnost dvojnásobné přesilové hry, kterou pelhřimovský tým nepohrdl. V 17.minutě Klestil pouze vyrazil Adamovu střelu a Martin Hadrava pohotově vyrovnal stav utkání. I zde přišla táborská odpověď takřka z protiútoku. Běžela 18.minuta, Mařík si pohrál s pelhřimovskou obranou a samostatnou akci zakončil střelou pod víko domácí branky. Vyrovnat mohli domácí v 19.minutě, Plachý s Brychtou ujížděli směrem k táborské bráně, Brychta v dobré střelecké příležitosti minul Klestilovu klec. A tak udeřilo na druhé straně, 32 sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky zůstal u tyče nepokrytý Matušík, který neměl příliš práce s navýšením náskoku svého týmu.

Druhá třetina začala rychlým pelhřimovským útokem, Filip Kasalý v dobré příležitosti nedokázal prostřelit Klestila a následně Kubát nevyužil velkou šanci při početní výhodě domácích. Tlak domácím ale dlouho nevydržel, navíc ve 25.minutě přišla přesilovka na straně hostujícího celku, za modrou nabil Kanov a jeho projektil skončil v šibenici Čekalovy brány. V těchto fázích hry byl Tábor lepším týmem a i nadále si Čekal nemohl stěžovat na nedostatek práce, Matušíkovu tutovku ve 27. minutě ale zlikvidoval pohotovým zákrokem. Pelhřimov se snažil vrátit zpět do zápasu, nepřesná rozehrávka a aktivita v napadání ze strany Tábora ovšem byli proti. Na další branku čekalo osm stovek diváků do 32.minuty. Matušík tvrdou střelou nedal Čekalovi šanci zasáhnout a zároveň ukončil domácímu brankáři zápas, jelikož hned poté nastoupil do pelhřimovské brány Daniel Brabec. Ten musel hned čelit táborské přesilové hře, ale domácím se povedlo početní nevýhodu přečkat bez brankové úhony. Ve 35.minutě se do rychlého protiútoku dostali bratři Hadravové, nepřesná přihrávka ale celou akci pokazila. Táborští byli i nadále při chuti, což dokládá 39.minuta zápasu a individuální průnik Krätzera takřka přes celé kluziště, jehož střelecký pokus zastavila až síť za Brabcem. Závěrem druhé třetiny se na ledě přiostřilo, za katr šla dvojice pelhřimovských hráčů a posledním výrazným momentem druhé třetiny byla velká šance Maříka, kterého nadvakrát vychytal domácí Brabec.

Úvod třetí třetiny se nesl ve znamení tlaku hostujícího celku ve dvojnásobné přesilovce, kterou se ale domácím podařilo ubránit. Ve 42.minutě se dostali do přečíslení Vylíčil s Filipem Kasalým a druhý jmenovaný z první překonal hostujícího Klestila. V následujících minutách se do hry opět dostávali převážně Táborští, Brabec ale všechny útoky eliminoval. Ve 49.minutě mohl přidat další pelhřimovskou branku Marek Hadrava, který ale minul skákající puk u levé tyče Klestilovy brány. Domácím se ale čtvrtou branku povedlo vsítit v 50.minutě, během dvojnásobné přesilovky za kruhy napřáhl Aleš Jelínek a Klestil se za jeho střeleckým pokusem pouze otočil. Pelhřimovští vycítili šanci na zdramatizování utkání a stále více se tlačili do útoku. V 52.minutě se na brankovišti prosadil Kopic, rozhodčí ale branku neuznal, protože jí bylo dosaženo viditelným kopnutím bruslí. Tlak domácího celku ale s přibývajícími minutami slábl a poslední slovo měli opět hosté. Heršálka v dobré příležtosti ještě Brabec vychytal, na Matušíkovu dorážku z 58.minuty byl ale domácí brankář krátký. Závěrečné okamžiky duelu přinesly pouze nepokoje v hostující části hlediště, kde museli zasahovat pořadatelé pro předchozí použití pyrotechniky. Pelhřimovští hokejisté na svého táborského soka nestačili a podlehli mu jednoznačným výsledkem 4:8. O další body budou Lední Medvědi bojovat již ve středu 15.ledna, kdy Pelhřimov zavítá do nedalekého Jindřichova Hradce.

Jiří Rada, Pavel Blažek