HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.12.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov se vrací z Děčína s prázdnou

Vstup do utkání se Ledním Medvědům právě dvakrát nepovedl, neboť v šesté minutě inkasovali dvě slepené branky. Vzápětí sice odpověděl Plachý, ale ve druhé třetině domácí opět Pelhřimovu odskočili o dvě branky. Poté se sice zapsal mezi střelce Dominik Kasalý, ale ve zbytku duelu se již trefovali pouze domácí, kteří přidali čtyři branky, na které již Lední Medvědi nedokázali reagovat.

Děčín

21.12.2013
18:00
6:2
(2:1, 2:1, 2:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 6. Vacek (Motejlek), 6. Zika (Faigl, Oliverius), 28. Merta (Racek, Kaltenböck), 36. Zika (Procházka, Oliverius), 43. Faigl (Oliverius, Zika), 47. Merta (Racek, Hříbal) – 8. Plachý (Novotný), 34. Kasalý (Plachý, Štěpánek). Rozhodčí: K.Hlinka - L.Místecký, R.Střelka. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2.



DEC:

Volke (Šticha) – Procházka, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Motejlek, Müller – Faigl, Oliverius, Zika – Hříbal, Merta, Racek – Drnec, Šetka, Vacek – Bačák, Strnad, Fojt

PEL:

Dusík (Čekal) – Mečiar, Pavlík, Jelínek Aleš, Adam, Beneš, Kasalý, Jelínek Zdeněk, Novotný, Štěpánek, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Hadrava Martin, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Kopic, Štěpán

Do utkání vstoupili domácí se staronovou posilou v brankovišti, neboť děčínský dres po letech opět navlékl Martin Volke, brankář, který v minulých letech působil v prvoligových Litoměřicích či extraligovém Litvínově. Do pelhřimovské branky se poprvé postavil mladý Lukáš Dusík. Od začátku zápasu byl k vidění útočný hokej na obě strany a oba brankáři museli několikrát předvést svoje kvality. Pak ale přišla, z pelhřimovského pohledu nešťastná 6.minuta. Nejdříve využil závar před Dusíkem Vacek a za 14 vteřin se domácí radovali podruhé, na konci přesné kombinace byl Zika, který tvrdou střelou nedal Dusíkovi šanci zasáhnout. Tlak domácích se povedlo přerušit v 8.minutě, Novotný našel Plachého a ten přesně umístěnou střelou snížil stav utkání. Plachý byl při chuti a o minutu později měl na hokejce vyrovnání, Volke byl ale proti. Následující minuty měli domácí více ze hry, ale žádná jejich šance brankou neskončila. Dobrou příležitost měl Pelhřimov v 15.minutě, kdy hosté z Vysočiny dostali možnost dvojnásobné přesilové hry, paradoxně ale hrozili domácí, při jedné jejich šanci si musel pomoci faulem Kubát, čímž si vykoledoval menší trest. V končící 17.minutě mohl přidat třetí gól Děčína Stezka, jeho projektil ale vyrazil pelhřimovský Dusík. O minutu později sice Děčínští přidali další branku, rozhodčí ale gól neuznali pro předchozí postavení mimo hru. V posledních okamžicích první třetiny se do velké šance dostal Marek Hadrava, mladý pelhřimovský útočník nabil za kruhy, puk ale skončil ve Volkeho výstroji.

Oboustranně útočná hra pokračovala i ve druhé třetině, domácí Racek ani hostující Votápek se ale nedokázali prosadit. V dalších minutách nejednou hosty podržel nováček v pelhřimovském dresu Dusík, který zlikvidoval řadu šancí Děčína. Tlak domácích na pelhřimovskou branku gradoval ve 28.minutě. Domácí kombinovali v obranné třetině pelhřimovského celku a Merta poslal tvrdou střelou puk za bezmocného Dusíka. Následně se ve vlastním oslabení řítil na Volkeho Svoboda, jeho střelecký pokus se ale zastavil o brankovou konstrukci za domácím brankářem. Pelhřimov přidal kontaktní branku ve 34.mimutě, přesilovou hru využil pohotovou střelou Dominik Kasalý. Lední Medvědi se snažili o vyrovnání, ale v 36.minutě znovu domácí odskočili o dvě branky, v přesilové hře se prosadil Zika. Závěrečné minuty patřili pelhřimovskému celku, hosté se tlačili před Volkeho, který ale domácí několikrát podržel.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, kteří se snažili o zdramatizování stavu utkání. Byli to ale domácí, kteří přidali uklidňující gól, ve 43.minutě ujel hostující obraně Faigl a pelhřimovskému týmu se začaly druholigové body vzdalovat. Další branku mohli domácí přidat ve 46.minutě, Šetka ale nechal vyniknout Dusíkovu lapačku. Děčín ale přidal další branku, ve 47.minutě vyšachovali domácí hostující obranu a Merta zakončil do prázdné. Z pohledu pelhřimovského celku mohl snížit Kubát, Volke mu ovšem v ideální střelecké příležitosti vypíchl puk svou hokejkou. Lední Medvědi se i nadále snažili o kosmetickou úpravu skóre, domácí obrana v čele s Volkem ale všechny hrozby odvrátila. V posledních minutách se několikrát vyznamenal i pelhřimovský Dusík. Pár vteřin před koncem ještě stačil Merta orazítkovat tyč Dusíkovy branky. Více se toho do šedesáti minut nevešlo, Děčín oplatil Pelhřimovu porážku ze šestého kola a na svém ledě zvítězil přesvědčivě 6:2.

Pavel Blažek