HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.12.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Vrchlabí vyloupilo pelhřimovský stadion

Lepší vstup do zápasu předvedli Melounovi svěřenci, když se po čtyřech minutách hry prosadil Plachý. Jenže Stadionu se podařilo odpovědět. Největší zásluhu na tom měl Tomáš Šťastný, který v rozmezí od čtvrté do čtrnácté minuty otočil dvěma brankami skóre utkání. Do první sirény se povedlo srovnat Kopicovi, ovšem Šťastný si před Vánocemi nadělil další dárek v podobě vstřeleného hattricku. Na jeho třetí trefu reagoval z pelhřimovské strany Štěpánek, ale i přesto šli domácí po druhé periodě zásluhou Bláhy do kabin s jednogólovým mankem. Ve 43. minutě pak navýšil na 5:3 pro Stadion Patrik Fořt. Jiskřičku naděje vykřesal pro domácí sedm minut před koncem Petr Votápek, ovšem hosté v poslední minutě vstřelili šestý gól, a dokonali tak úspěšnou odvetu za říjnový duel, kdy Pelhřimov vyhrál na ledě Vrchlabí.

Pelhřimov

18.12.2013
18:00
4:6
(2:2, 1:2, 1:2)
Vrchlabí

Branky a nahrávky: 4. Plachý (Hadrava, Štěpánek), 17. Kopic (Hadrava), 30. Štěpánek (Hadrava, Plachý), 53. Votápek (Vylíčil) – 4. Šťastný (Veselý), 14. Šťastný (Veselý, Jirků), 24. Šťastný (Veselý, Jirků), 30. Bláha (Březina, Gengel), 43. Fořt (M.Filip, D.Filip), 60. Fořt (Hamerský, M.Filip). Rozhodčí: J.Pražák - P.Kotlík, R.Zídek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 312. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6.



PEL:

Brabec - Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Žůček, Kasalý, Novotný - Plachý, Hadrava Marek, Kopic, Hadrava Martin, Kubát, Votápek, Vylíčil, Štěpán, Svoboda, Štěpánek

VRC:

Pavelka - Vondráček, Hamerský, Poskočil, Klement, Kolář, Lenoch, Hlaváč - Bláha, Filip M., Fořt, Jirků, Šťastný, Veselý, Březina, Filip D., Gengel, Marek, Svoboda

Pelhřimovský tým vstoupil do utkání aktivně, na úvodní branku se čekalo pouze do čtvrté minuty. Štěpánek našel přesným pasem Marka Hadravu, který nezpanikařil, přihrál na volného Plachého, který uklidil kotouč do prázdné brány. Radost domácího týmu ale vydržela pouhých 32 vteřin. Individuální akcí se blýskl Šťastný a skóre bylo opět vyrovnané. V následujících okamžicích se hosté tlačili před Brabce, zejména Šťastný byl dnes při chuti, jeho tvrdá střela z osmé minuty skončila v Brabcově náručí. Svůj tlak přetavilo Vrchlabí v druhý gól během 13.minuty. A opět u toho byl Šťastný, který nedal Brabcovi příliš šancí zasáhnout. Lední Medvědi se jen pozvolna dostávali do tempa, vyrovnat mohl v 16.minutě Svoboda, tváří v tvář Pavelkovi v brance hostí se ale neprosadil. O minutu později projel do útočného pásma domácí Kopic, Pavelka mnoho neviděl a Kopicem vystřelený puk se zastavil až o síť v hostující brance. Do konce úvodní třetiny si oba týmy přiravili několik šancí, muži v maskách se tentokrát překonat nenechali.

Domácí mohli strhnout vedení na svojí stranu ve 23.minutě, Votápek přesně načasoval přihrávku na Kopice, který ovšem netrefil určené zařízení. A opět platilo "Nedáš - dostaneš". Ve 24. minutě využil milimetrovou přihrávku Veselého Šťastný, čímž střelec večera završil hattrick. Vyrovnání měl v následujících minutách na holi Plachý, který dvakrát v dobré pozici promáchnul. Ve 28.minutě ujížděli tři pelhřimovští útočnící na jediného hostujícího obránce, ale ani z této šance neuhodilo, na vině byla nepřesná přihrávka. Domácí se postupně stále více tlačili za vyrovnáním, Svoboda poslal ve 29.minutě tvrdou střelu pouze do břevna hostující klece, ve 30.minutě ale bylo opět vyrovnáno. Před brankovištěm se nejlépe orientoval Štěpánek, který si obhodil Pavelku a vsítil tak svůj první gól v pelhřimovském dresu. Ani tentokrát radost domácím dlouho nevydržela. Stačilo k tomu pouhých 29 vteřin, kombinaci na jeden dotek zakončil za domácího brankáře Bláha, který velice rychle vrátil hostům vedení. Po zbytek druhé třetiny byl k vidění hokej nahoru dolů, přičemž větší šance si připravili hosté, Brabec několikrát zachránil Pelhřimov od další brankové pohromy.

Pelhřimovští vstoupili do třetí třetiny s cílem vyrovnat stav utkání, to mohl zařídit Marek Hadrava, kterého ale Pavelka vychytal v dobré střelecké příležitosti. A opět udeřilo na druhé straně, ve 43.minutě si padající puk ideálně zpracoval Fořt a dokázal ho dopravit za bezmocného Brabce. Pelhřimov se pokoušel zdramatizovat vývoj utkání, ale špatná rozehrávka a důsledné napadání hostujícího celku nedovolilo domácím Medvědům dostat se na dostřel hostující brány. Kontaktní branku se ale domácím přesto podařilo vsítit. Běžela 53.minuta, po vyhraném buly v útočném pásmu se puk dostal k Votápkovi, který okamžitou střelou dal domácím naději na případné vyrovnání. V následujících minutách měli Lední Medvědi velké šance, ovšem Pavelka několikrát podržel svůj tým. Tlak v útočném pásmu ale branku nepřinesl, navíc v poslední minutě hosté defintivně rozhodli o tříbodovém importu do podhůří Krkonoš, když závar před Brabcem ukončil přesným zakončením Fořt. Pelhřimov na domácím kluzišti nenavázal na výhru v Milevsku a v oboustranně útočném utkání podlehl Vrchlabí 4:6. Spravit si náladu budou chtít Pelhřimovští již tuto sobotu 21.prosince, kdy Pelhřimov odehraje poslední utkání v tomto kalendářním roce, Lední Medvědy čeká dlouhá cesta do Děčína.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Co k dnešnímu výsledku říci, soupeř využil nabídnuté šance, nám se to nepodařilo. Myslím si, že dostat doma šest branek je zbytečně moc. Když jsme se dostali na koně vedoucí nebo vyrovnávací brankou, tak okamžitě inkasujeme, to byly asi ty největší naše chyby.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek