HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.12.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov potvrdil roli favorita a vyhrál na ledě posledního Milevska

V rámci jednadvacátého kola zajížděli pelhřimovští Medvědi na led posledního Milevska a svou roli favorita bezpečně potvrdili. Už v první třetině se zásluhou Votápka a Svobody dostali hosté do dvou brankového vedení, které ve druhé dvacetiminutovce navýšili o další čtyři góly. Poslední dějství vyhráli domácí hráči 2:1, ale to na výhře Melounova celku nic neovlivnilo. Celkově vyhráli Lední Medvědi poměrem 7:3, a přeťali tak sérii dvou zápasů, ve kterých nedokázali bodovat.

Milevsko

14.12.2013
18:00
3:7
(0:2, 1:4, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 28. Hamerle (Reiniš, Kalla), 46. Hamerle (Záhora, Novotný), 55. Procházka (Korous) – 10. Votápek (Martin Hadrava), 15. Svoboda (Votápek, Vylíčil), 21. Plachý (Mečiar, Marek Hadrava), 26. Kopic (A.Jelínek, Martin Hadrava), 32. Votápek (Svoboda), 33. Kopic (Martin Hadrava, Kubát), 43. Votápek (Vylíčil, Svoboda). Rozhodčí: D.Pražák - J.Mertl,Samuel. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7, 3:7.



MIL:

Pipek (26. Škubal) – Srdínko, Procházka, Dvořák, Fišera, Štěrba, Hlinka, Bartůněk – Korous, Decsy, T.Novotný - Záhora, Homolka, Fořt - Reiniš, Kalla, Hamerle - Novák

PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, A. Jelínek, R.Novotný, Beneš, Kasalý - Štěpán, Plachý, Marek Hadrava - Kubát, Martin Hadrava, Kopic - Svoboda, Vylíčil, Votápek - Z. Jelínek

Začátek utkání pelhřimovských Medvědů v Milevsku musel být posunut o patnáct minut z důvodu technických problémů v autobusové dopravě. Samotný zápas ovlivnilo postavení obou týmů v tabulce západní skupiny, hosté byli od úvodních minut lepším týmem, který si od začátku utkání vytvářel brankové příležitosti. Na úvodní gól zápasu se čekalo pouze do 10.minuty. Martin Hadrava zpoza brány našel Votápka a střelec večera otevřel skóre utkání. Zvýšit vedení pelhřimovského celku mohl následně Plachý, tvrdá střela ale nenalezla svůj cíl. Pelhřimov dlouho nepouštěl domácí Milevsko na dostřel Brabcovy svatyně, první ohrožení pelhřimovského brankáře obstaral domácí Procházka ve 13.minutě, Brabec byl ale na místě. Ještě v téže minutě měl domácí Novotný velkou šanci vyrovnat stav utkání, ovšem svůj střelecký pokus poslal mimo odkrytou část Brabcovy brány. Vyrovnaný průběh následných minut ukončili hosté v 15.minutě. Za kruhy vypálil Svoboda a Pipkovi v brance domácích prošel kotouč mezi betony až za brankovou čáru. Následující minuty se Lední Medvědi nastěhovali před domácí branku, žádná z šancí ale brankou neskončila. V posledních okamžicích úvodní dvacetiminutovky zkoušel pozornost Brabce Decsy, na strážce pelhřimovské klece si však nepřišel.

Z druhé třetiny uběhlo pouhých 44 vteřin, když po pasu Votápka následovala individuální akce Plachého, který si pohrál s domácí obranou a za bezbranného Pipka zvýšil již na tříbrankový rozdíl. Hosté byli i nadále aktivnější a v 26.minutě využil přesilovou hru Kopic, jenž svůj svojí střelu přesně umístil na vzdálenější tyč. To již bylo moc pro domácího brankáře Pipka, kterého nahradil Škubal. Netrvalo dlouho a první branky se dočkali také domácí. Běžela 28.minuta, když ujížděli Hamerle s Reinišem na jediného pelhřimovského obránce, prvně jmenovaný využil přesnou přihrávku spoluhráče a přerušil tak Brabcovu neprůstřelnost. Pelhřimov se ale rychle oklepal, následně mířil Martin Hadrava pouze do Škubalovy lapačky. Nadšení domácím ale dlouho nevdrželo. Ve 32.minutě přišel velký závar před domácím brankovištěm, který ukončil pohotový Votápek dorážkou za bezmocného Škubala. Střelecké představení pelhřimovského celku gradovalo ve 33.minutě. Přesný pas od Kubáta našel Kopice, pro kterého nebyl problém zatížit domácí konto další brankou. Domácí se v této části hry nezmohli na jediný útočný výpad, který by přispěl ke zdramatizování zápasu. Pelhřimovští se i nadále tlačili od brankových příležitostí, domácí obrana v čele se Škubalem všem útočným výpadům odolala.

Hosté vstoupili aktivně i do třetí třetiny, Svobodova střela ale našla pouze Škubalovu lapačku. Netrvalo dlouho a Pelhřimov přidal další branku. Ve 43.minutě si dobře najel Votápek a nechytatelnou střelou za Škubalova záda završil cenný hattrick. Kosmetickou úpravu skóre mohl přidat domácí Reiniš ve 45.minutě, Brabce ale nepřekvapil. Podobně si vedl i o chvíli později domácí Srdínko. Ovšem domácí svůj tlak nakonec využili, v přesilové hře pálil ve 46.minutě Hamerle, který přesně dorazil puk za Brabcova záda. Zvýšená aktivita na straně domácího celku se projevila i v 51.minutě. Během hostující přesilovky si domácí vypracovali nejednu šanci a vše vyvrcholilo samostatným únikem Fořta, jehož nájezd zastavil až faul pelhřimovského obránce a následovalo nařízené trestné střílení. Fořt ale svůj pokus poslal mimo Brabcovu bránu. Pelhřimovští, pod dojmem průběžného skóre utkání se již do zakončení výrazně netlačili a nakonec umožnili domácím ještě jednu úpravu průběžného stavu utkání, závar před Brabcem při probíhající přesilové hře domácích ukončil v 55.minutě střelou pod padajícím Brabcem Procházka. V posledních minutách třetí třetiny se ještě mohl mezi střelce zapsat pelhřimovský Kubát, jeho dva nadějné pokusy ovšem vytěsnil mimo branku domácí Škubal. Pelhřimovští Medvědi si tedy odváží z Milevska 3 body po vítězství 7:3 a jistě budou na tento výkon chtít navázat ve středu 18.prosince, kdy do Pelhřimova přijede k dalšímu utkání celek z Vrchlabí.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Měli jsme problémy s autobusem během cesty k zápasu, byla tam absence kvalitního rozbruslení, ale do utkání jsme vstoupili aktivně a dali jsme uklidňující branky. S trochou nadsázky byl základ vítezství položen 15 kilometrů za Pelhřimovem, fanoušci nám část výstroje odvezli do Milevska svým autobusem (smích). Postupně jsme si vybudovali pohodlný náskok, ke konci zápasu jsme trochu polevili, ale byli jsme lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě.

Václav Kmoníček (hlavní trenér HC Milevsko 2010): Za mého působení v Milevsku byl Pelhřimov zatím nejtěžší soupeř, který proti nám hrál. Pelhřimov nám dal lekci v bruslení a kombinační hře, přehrával nás, ovšem my jsme to hostům dost usnadnili svým malým důrazem. Ale chci ocenit naše hráče, že to za rozhodnutého stavu nezabalili a bojovali až do konce. Dnes se jednoznačně ukázali naše slabiny, máme před sebou dost práce. Pelhřimov byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek