HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.10.2013 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi poprvé v sezoně nebodovali, nad jejich síly byl Tábor

V rámci devátého kola cestovali Lední Medvědi na táborský led, ovšem domů se vracejí Melounovi svěřenci s prázdnou. Domácí se dostali do vedení již v první minutě zápasu, když gólmana Brabce překonal Seidl. První třetinu nakonec hosté prohráli 0:2, když se třináct sekund před zazněním první sirény prosadil opět Seidl. Ještě hůře bylo pro Pelhřimovské v polovině utkání, kdy se trefil bývalý pelhřimovský forvard Martin Mařík. Na tuto ránu ale dokázal odpovědět Kubát a ve 44. minutě snížil na jednogólový rozdíl Plachý. Jenže to bylo ze strany Medvědů vše. Do konce hrací doby se ještě jednou prosadil Mařík a Seidl, který tak půl minuty před koncem zápasu dovršil hattrick. Pro Medvědy to tak znamená, že poprvé v sezoně nevydolovali ze zápasu ani bod.

Tábor

19.10.2013
18:00
5:2
(2:0, 1:1, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 1. Seidl, 20. Seidl (Kanov), 31. Mařík (Havran), 48. Mařík (Heršálek), 60. Seidl (Klíma) – 32. Kubát (Kopic), 44. Plachý (Tecl). Rozhodčí: Dvořák - Štětina J., Štětina D. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1325. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

TAB:

Panec – Havran, Černý, Hlaveš, Ošmyk, Kanov, Heršálek, Liška, Klíma – Pechánek, Krätzer, Kellner, Hájek, Sladký, Kratochvíl, Matušík, Seidl, Kolomý, Mařík, Drda

PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Veselý, Žůček, Kasalý D. – Tecl, Plachý, Hadrava, Kubát, Bezděk, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta, Kopic, Kasalý F., Jelínek Z

Domácí vstoupili do utkání mnohem lépe. Po padesáti devíti sekundách hry se totiž k radosti domácího celku prosadil střelec Radek Seidl. Medvědi se snažili o rychlé vyrovnání, ovšem táborský brankář Panec úspěšně hájil svou branku, a nedovolil tak skórovat žádnému střelci ze soupeřova družstva. I Kopicova tečovaná střela našla cíl v lapačce táborského strážce svatyně.

Stejně jak Táborští odstartovali první periodu, tak ji i zakončili. Třináct sekund před koncem úvodní části potrestal vyloučení Kubáta svým druhým gólem v zápase Radek Seidel. Z kraje druhé části zasypali hosté Pance sprškou střel, ale ani Jelínkův, ani Pavlíkův pokus se neujal. Kohouti hrozili především v přesilovkách. Ve 28. minutě se dostal po pohledné akci k zakončení Kellner, ale pelhřimovský brankář Brabce předvedl své kvality a letící puk dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

V polovině zápasu se domácím naskytla půlminutová přesilová hra pěti proti třem a před Brabce se zjevil Kolomý. Domácímu celku se ale nepodařilo zvýšit svůj náskok. To však platilo jen do 31. minuty. Při hře čtyři na čtyři se k zakončení prokousal Martin Mařík, který nekompromisní střelou pod horní tyč dostal táborské Kohouty do pohodlného tříbrankového náskoku.

Z něho se ale domácí radovali jen čtyřicet šest sekund. Jiří Kubát se ocitl tváří v tvář gólmanovi Pancovi, přičemž jeho střelu na vyrážečku zastavila až síť domácí branky. Za tři minuty mohlo být pro Lední Medvědy ještě veseleji. Votápek ukořistil puk, jenž směřoval na Svobodu, který však ve slibné příležitosti ideálně netrefil.

Konec prostřední dvacetiminutovky ale znovu patřil domácím. Za katr byl totiž opět poslán Kubát a těsně před vypršením časového limitu letěly na gólmana Brabce tři střely, které ovšem nepustil za svá záda. To samé platilo i na začátku poslední dvacetiminutovky, kdy se před Brabce zjevil Hájek, ale svůj pokus nepropasíroval mezi tři tyče.

Ve 44. minutě rozjásal početný dav fanoušků z Pelhřimova Tomáš Plachý. Při hře čtyři na čtyři se dostal ke střele, jenž si našla cestu pod horní tyč a ztráta Medvědů byla v té chvíli už jen jednobranková. V polovině čtyřicáté šesté minuty si vybral slabší chvíli pelhřimovský brankář, když nepřesně rozehrál na hůl Matušíka, který ale nedostal kotouč za brankovou čáru.

Co se ale nepovedlo Matušíkovi, dokázal Martin Mařík. Chvíli poté, co se z trestné lavice vrátil pelhřimovský hráč se bývalý forvard červenobílých prezentoval svižnou střelou, na kterou Brabec nedosáhl. Po této trefě se Kohouti často tlačili do zakončení, ale postupně zakončující Heršálek či Ošmyk nedokázali skóre z pohledu domácích navýšit.

Padesátá čtvrtá minuta opět patřila hostujícímu muži v masce. Matušík se zjevil za pelhřimovskou obranou a rozhodl se pro zakončení do forhendu. Jeho blafák si ale Brabce pohlídal. Medvědům v posledních minutách zvlhl střelecký prach, a tak se popáté radoval domácí výběr. Střelou z mezikruží nad Brabcovu vyrážečku dokonal svůj hattrick Seidl.

Pelhřimovští hráči tedy poprvé v této sezoně odjížděli z ledu bez jakéhokoli bodového příspěvku a po devíti kolech museli přepustit první místo Kolínu, který má však zápas k dobru. Po tomto kole se Lední Medvědi propadli na třetí příčku, když se na stříbrné pozici umístila Kobra Praha. Všechny tyto tři celky mají ale shodný počet devatenácti bodů.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Dostali jsme blbý gól na začátku, což nás srazilo a táhlo se to s námi celý zápas. Nějaké šance jsme sice měli, ale nevyužili jsme je. Dnes rozhodla produktivita, musím pochválit soupeře, víc bruslil, byl lepší a zasloužil si vyhrát.

Tomáš Matušík (hlavní trenér HC Tábor): Dnes jsme podali špičkový týmový výkon, narozdíl od předchozího zápasu v Nymburce. Myslím, že jsme celý zápas byli lepším týmem, nicméně proti mužstvu jako je Pelhřimov jsme letos ještě nehráli, byl to zatím nejtěžší soupeř v sezóně. Nebyl to pro nás lehký zápas, z výsledku máme velkou radost. Rozhodlo využívání přesilovek a týmový výkon od prvního do posledního hráče.

Tomáš Bečka