HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.11.2012 | Tomáš Bečka, Ondřej Šenigl | A-tým

Reputaci nepovedené soboty napravil B-tým

Čtvrté utkání dnes odehráli hokejisté pelhřimovské rezervy a podruhé se mohli radovat z výhry. Během prvních dvou třetin vstřelili domácí dvě branky, čímž položili základ vítězství nad Žirovnicí. Definitivní zlom přišel v poslední části, kdy B-tým nasázel hostům tři góly. V brance Spartaku se skvělým výkonem blýskl Jan Jíra, který z jednačtyřiceti střel nestačil na jedinou a v obraně řádil Lukáš Martínek, jenž se dvakrát zapsal mezi střelce.

Pelhřimov B

11.11.2012
18:00
5:1
(1:0, 1:0, 3:1)
Žirovnice
Branky a nahrávky: 10. Martínek (Vodička), 39. Zadražil (Adam, Barták), 41. Moucha (Hubata, Linhart), 50. Matínek (Vodička, Zadražil), 55. Siřiště - 57. Konhefer (Soukup, Fiedler) Vyloučení: 6:6 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Rozhodčí:Habášlo - A. Ryšavý, V. Ryšavý Počet střel: 44:41 Průběh utkání: 5:0, 5:1

SPB: Jíra - Litomiský, Linhart, Nevěčný, Siřiště, Vodička, Hubata, Kubíček, Zadražil, Knězů, Vrátný, Moucha, Barták, Jelínek, Martínek, Adam, Beneš

ŽIR: Horal - Podlaha, Soukup, Konhefer, Fiedler, Stach, Kos, Koláček, Skřivan, Novotný, Fertál, Picka, Křivánek, Písař, Smolík, Prýgl

V úvodu zápasu byl k vidění opatrný hokej a týmy spíše vyčkávaly na chybu soupeře. Spartak udeřil v 9. minutě, když Tomáš Vodička zavezl puk hluboko do pásma, počkal si na Lukáše Martínka, který střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Ve 12. minutě mohl náskok ještě navýšit Miloslav Barták, ale jeho střela v oslabení mířila do tyče. Ke konci třetiny zahrozili také hosté, když po nahrávce zpoza branky musel Jan Jíra vytáhnout dobrý zákrok proti střele z mezikruží.

Ve druhé třetině byl Pelhřimov lepším týmem a vytvářel si více šancí. Ve 24. minutě se dostal k dorážce Dominik Vrátný, ale trefil jen horní tyčku. O dvě minuty později měl velkou šanci Miloslav Barták, kterého ovšem z mezikruží vychytal Horal. Druhého gólu se diváci dočkali až dvě minuty před koncem třetiny a to v početní výhodě pět na tři. Pelhřimov sehrál přesilovku skvěle, Barták posunul puku po modré čáře na Richarda Adama, který výborným pasem našel na brankovišti úplně osamoceného Jana Zadražila a ten už neměl problém uklidit puk do odkryté branky.

Poslední perioda nemohla začít pro domácí tým lépe. Odehráno bylo teprve 17 vteřin a domácí vedli už 3:0. Po průniku Tomáše Hubaty podél levého mantinelu, který do prostoru před brankou poslal přihrávku přesně na hůl Marka Mouchy a ten pohotovostně zakončil. Ve 47. minutě ujel žirovnické obraně Lukáš Siřiště, ale gólman mu vypíchl kotouč. Ve 49. minutě využil Spartak další přesilovku. Jmenovitě to byl Lukáš Martínek, který dostal na modrou přihrávku od Tomáše Vodičky a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Poté si žádný z týmů nedokázal vytvořit větší šanci. Až pět minut před koncem utkání Lukáš Siřiště proklouzl kolem pravého mantinelu, udělal obránci rychlou kličku na střed hřiště a střelou nad lapačku zakončil nádhernou sólovou akci. Hosté ale v závěru utkání ještě stačili snížit a to po závaru před pelhřimovskou brankou, kde Jan Jíra pochytal dvě dorážky ale na tu třetí, která šla z hole Stanislava Konhefra už nestačil.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér Spartaku Pelhřimov B): Využili jsme nabídnuté šance. Ale i přesto jsme mohli skóre navýšit, protože jsme opět neproměnili slibné šance. Podali jsme dobrý výkon. Vše začalo od brankáře, který výborně zachytal. Obrana fungovala dnes perfektně a útok se také gólově prosadil, takže zasloužená výhra.

Ondřej Šenigl