HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.11.2012 | Ondřej Šenigl | A-tým

První venkovní zápas pelhřimovský B - tým nezvládl

Dnes zamířilo druhé mužstvo Spartaku k prvnímu venkovnímu zápasu. Ve Velkém Meziříčí taktéž narazilo na tamnější rezervní tým. Tento souboj opanovali domácí hokejisté výsledkem 7:3. K prohře pelhřimovského týmu přispělo i zranění gólmana Peschouta. Ten si nejprve v první třetině natáhl tříslo, přičemž nastoupil i do druhé dvacetiminutovky, ve které si navíc poranil koleno. V brankovišti ho musel za stavu 4:0 nahradit hráč z pole. Volba padla na Tomáše Vodičku, jenž si nevedl vůbec špatně. Z 27 střel pustil za svá záda tři. V případě výhry se mohli svěřenci trenérského dua Šáda - Dvořák vyšvihnout na první místo, jenže nepovedený zápas posun na první místo nepřinesl.

Velké Meziříčí B

04.11.2012
16:15
7:3
(3:0, 3:0, 1:3)
Pelhřimov B
Branky a nahrávky: 3. Tůma ( Frühauf,Peterka ), 8. Malec, 15. Tůma ( Kavina ), 22. Barák ( Pokorný ), 35. Barák ( Malec,Pokorný), 35. Hubl ( Vrána ), 44. Bradáč – 41. Zadražil, 42. Hubata ( Siřiště ), 43. Adam ( Knězů). Vyloučení: 7:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Kopeček – Jirčík,Rous Diváci: 79 Střely na branku: 39:34

VMB: Šeba ( od 51.‘ Kočí )- Navrátil,Pokorný-Musil F.,Bradáč-Peterka,Urbánek-Barák,Kudláček J.,Malec-Kavina,Vrána,Hubl-Šoukal,Frühauf,Tůma-Špaček,Musil Š

SPB: Peschout (Vodička) – Kasalý, Martínek, Jelínek, Litomiský, Vodička, Knězů, Zadražil, Adam, Beneš, Kubíček, Vrátný, Hubata, Siřiště.

První branku viděli diváci již ve třetí minutě, kdy třetí domácí pětka rozjela pěknou kombinaci, kterou zakončil Tůma. Následovalo proměněné trestné střílení Malcem a v 15. minutě opět Tůma dorazil puk nahozený Kavinou. Hosté nehráli špatně,jak by napovídal poměr skóre, ale jejich útočnou snahu kazila pozorná obrana HHK a hlavně výborný gólman Šeba.

Na začátku prostřední části předvedli domácí ukázkové využití přesilovky. Barák vyhrál buly na Pokorného, který z první napálil puk na brankáře. Těsně před ním tečoval Barák, jenž hned po vhazování vyrazil k bráně soupeře. Že však čtyřbranková ztráta na Pelhřimov nijak nedolehla, předvedli hosté v následujících minutách. Uzamkli meziříčské v jejich obranném pásmu a jenom velká dávka smůly jim zabránila ve snížení skóre. Rozhodující moment zápasu pak přišel v jeho polovině. To se zranil brankář hostů Peschout a musel být nahrazen hráčem z pole. Domácí jej sice překonali až po pěti minutách, ale za to hned dvakrát.

Šestigólový náskok však hráče HHK natolik ukolébal,že ve třech prvních střídáních poslední třetiny inkasovali. Naštěstí pro domácí hned v příští minutě vystihl rozehrávku hostů Bradáč a nekompromisně prostřelil Vodičku v bráně Spartaku. Zápas se už pak dohrál bez nějakých mimořádných situací a protože hosté nedokázali využít ani své dvě početní výhody, tak výsledek zůstal 7 : 3.

autor: zARM, převzato z webu hokejvm.cz

Tomáš Bečka