HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2012 | Ondřej Šenigl | A-tým

Rezerva si připsala první vítězství

V sobotu se od 20:00 konalo druhé kolo Krajské soutěže mužů Vysočiny. Na druhý zápas zavítal do Pelhřimova celek juniorů SK Telč. První třetinu zcela ovládl domácí tým. V průběhu utkání však hosté stáhli náskok soupeře na rozdíl jediné branky. V poslední periodě pojistil pět minut před koncem utkání výhru Spartaku Vrátný, který tak stanovil skóre 4:2.

Pelhřimov B

27.10.2012
20:00
4:2
(3:0, 0:1, 1:1)
Telč JUN
Branky a nahrávky: 11. Zadražil (Hubata), 13. Barták (Vrátný), 20. Siřiště, 56. Vrátný (Barták) – 21. Šalanda, 48. Prášek (Pavlíček) Rozhodčí: Vyloučení:8:5, navíc Prokeš 5+ do konce utkání za vražení na hrazení Využití: 1:2 V oslabení: 1:0 Diváci: Průběh utkání: 3:0, 3:1, 3:2, 4:2

SPB: Peschout - Litomiský, Rybář, Martínek, Sochor, Siřiště, Hubata, Kubíček, Zadražil, Vrátný, Šáda, Barták, Nevěčný

TEB: Švec - Prokeš, Šalanda, Havlík, Šalanda, Prášek, Doležal, Foitl, Kotrba, Nosek, Kubát, Smejkal, Pavlíček, Šimek, Hauzal, Jirků, Havlík

V úvodu zápasu se hrálo spíše ve středním pásmu. V 5. minutě dostal Prokeš trest na pět minut plus do konce zápasu za vražení na hrazení. V 11. minutě už se domácí radovali z gólu. Tomáš Hubata zavezl puk podél pravého mantinelu a nahrál mezi kruhy volnému Janu Zadražilovi, který zakončil do poloodkryté branky. Ve 13. minutě pojistil náskok Pelhřimova Miloslav Barták, který při přesilové hře dostal křižnou přihrávku od Vrátného a překonal Martina Švece. Tři minuty před koncem první třetiny zahrozila také Telč. Do brejku se dostal Tomáš Šalanda, ale dobrým zákrokem podržel Pelhřimov gólman Roman Pešout. A tak ve vlastním oslabení, dvě vteřiny před koncem první periody, udeřil Spartak potřetí. Střelu od modré čáry brankář pouze vyrazil před sebe, kde hlídkoval Lukáš Siřiště, který pohotovou dorážkou zvýšil náskok Spartaku na 3:0.

Začátek druhé třetiny vyšel lépe Telči. Ve 21. minutě snížil v přesilové hře Petr Šalanda, který vystřelil od modré čáry a Romanu Pešoutovi propadl puk mezi betony. Ve 25. minutě měl Spartak příležitost přesilové hry pět na tři, jenž trvala 13 vteřin. Urodila se nebezpečná střela Linharta, která jen těsně minula branku. Následovala spíše hluchá pasáž hry, ani jeden tým si nevytvořil výraznější šanci. Až ve 37. minutě oživilo hru pelhřimovské trio Hubata, Zadražil, Siřiště, které zavřelo Telč v útočném pásmu a Martin Švec se musel dosti ohánět, aby neskončil puk za jeho zády.

Ze začátku poslední periody si telčští hokejisté vytvořili několik příležitostí na vstřelení branky. Ve 46. minutě v nepřehledné situaci Roman Pešout zalehl puk v brankovišti a hosté se začali předčasně radovat z gólu. Ovšem rozhodčí branku neuznal, jelikož puk nepřešel přes brankovou čáru. Nakonec se Telč přeci jen dočkala vstřelení kontaktního gólu. O minutu později totiž využil Jakub Prášek přesilovou hru poté, co jako první našel puk v závaru před brankou a z pravé strany zakončil do poloprázdné branky. V polovině třetí třetiny měli hosté možnost přesilovky pět na tři, která trvala 80 vteřin, avšak gól se jim vstřelit nepovedlo. Poslední naděje Telče na body zhasla v 55. minutě. Barták vybojoval puk ve středním pásmu, jenž v útočné třetině posunul na volného Dominika Vrátného, který už neměl problém skórovat. Spartak sice ještě dohrával zápas v oslabení, ale ani to už nezměnilo stav zápasu, ve kterém vyhrál Pelhřimov B proti juniorům z Telče 4:2. Rezerva si navíc připsala vůbec první výhru v letošní sezoně.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák: (trenér Spartaku Pelhřimov B): Konečně se nám podařilo vyhrát zápas. Je to vůbec první výhra, protože v přátelských utkání jsme vše prohráli. Povedla se nám první třetina, kterou jsme vyhráli 3:0, jenže pak jsme opět udělali nějaké chyby a soupeř je potrestal. Vytváříme si šance, ale bohužel je nedokážeme proměnit, to je náš kámen úrazu. Kdybychom je začali proměňovat, tak vstřelíme nejméně deset branek. Jsme lepší, ale bohužel nedáváme góly.

Ondřej Šenigl