HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.02.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Spartak padl s Břeclaví po prodloužení

Ačkoli Pelhřimov nešel do zápasu v úplně nejsilnější sestavě, dokázal zásluhou Bezděka a Tecla vyhrát první třetinu 2:1. Ve druhé dvacetiminutovce si ale vzal slovo Patrik Medřický a dvěma góly překlopil stav zápasu na břeclavskou stranu. Spartaku se v závěrečné části podařilo dotáhnout jednogólové manko. Břeclavskou obranu pokořil Kubát. Následné prodloužení trvalo jen minutu a půl. O importu dvou bodů na jižní Moravu se zasloužil Jurča, který tak v letošní sezoně vstřelil pelhřimovskému celku dohromady šest branek.

Pelhřimov

20.02.2013
18:00
3:4 pr.
(2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
Břeclav
Branky a nahrávky: 15. Bezděk (Kubát), 17. Tecl, 52. Kubát (Bezděk) - 7. Popolanský (M.Bartoš), 23. Medřický (Novák), 32. Medřický, 62. Jurča (M.Bartoš) Vyloučení: 6:9, navíc Beneš (BRE) 2+10 Využití: 2:3 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Vokřál, Beránek, Ledinský Diváci: 264 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4

PEL: Jíra - Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Kasalý D., Kořínek, Tobola, Posmyk - Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Bezděk, Votápek, Svoboda B.

BRE: Zelenka - Dora, Strapina, Šaur, Dufek, Novák, Koukal, Nekoranec - Jurča, Popolanský, Beneš, Bartoš O., Lechner, Zábranský, Zháňal, Průdek, Bartoš M., Medřický

Vstup do utkání měli lepší hosté. Již v první minutě se okolo pelhřimovské brány, kterou hájil Jíra místo nemocného Čekala, nebezpečně točila první útočná formace hostů, Jurča svůj střelecký pokus poslal těsně vedle domácí klece. Nápor Břeclavi postupně slábl, domácí se v následujících minutách tlačili před Zelenku, hostující obrana ale všem nájezdům Pelhřimovských odolala. Úvodní branku měl v 7.minutě na hokejce Hrbatý, kterého přesným pasem našel Plachý. Domácí útočník ale tváří v tvář Zelenkovi selhal. A tak udeřilo na druhé straně, ještě v téže minutě vytvořili hosté tlak na domácí obranu a v nepřehledné situaci Popolanský dorážel za bezmocného Jíru. Domácí postupně vyrovnali hru a v 15.minutě i stav utkání. Závar před brankou Břeclavi ukončil dobře umístěnou střelou Bezděk. V 17.minutě při přesilové hře domácích se snažil hostující obránce za brankou o vyhození puku ze třetiny, tento úkon však provedl tak nešťastně, že nastřelil výstroj Zelenky, od které se puk dostal, k překvapení všech hráčů na ledě, za brankovou čáru. Branka byla připsána Teclovi, který se jako poslední z domácích dotkl puku. Spartak byl po zbytek úvodní třetiny lepším týmem, největší šanci ale spálil v 18.minutě Kubát, který tvrdou střelou našel pouze strážce hostující branky.

Úvod druhé třetiny opět patřil hostujícímu celku, v dobré střelecké příležitosti nastřelil Jurča tyč Jírovy branky. Domácí tým úvodní tlak ve druhé třetině přečkal bez brankové úhony. 22.minuta přinesla první jiskření na ledě, za vzájemnou potyčku si šli odpočinout na trestnou lavici domácí Adam a hostující Martin Bartoš. Při hře 4 na 4 o necelé dvě minuty později ujel Bezděk, na Zelenku si ale nepřišel. Tak, jako v první třetině, i v té druhé následoval trest, v téže minutě si domácí obrana příliš nerozuměla a Medřický pohotově vyrovnal stav utkání. V dalším průběhu zápasu byli hosté aktivnější, ale bez gólového efektu. V končící 29.minutě přišel první sporný moment utkání - domácí si vytvořili tlak před Zelenkou a poslední akcí byla gólová dorážka Bezděka, sudí Vokřál ale branku neuznal pro domnělou vysokou hůl. Na ledě se poté opět přiostřilo, do sebe se pustil Veselý s Průdkem. Ve 32.minutě, při hře 4 na 4, vyrobil velkou chybu v rozehrávce Adam, puku se zmocnil Medřický a střelou pod břevno poslal hosty opět do vedení. Domácí mohli vyrovnat ve 37.minutě, samostatný únik a následný blafák Votápkovi nevyšel. Zbytek druhé třetiny patřil Lvům, Jíra ale všechny střelecké pokusy pokryl.

Třetí třetina zpočátku příliš hokejové krásy nenabídla. K vidění byla hra plná nepřesností a když se některý hráč dostal na dostřel soupeřovy branky, její strážci byli na místě. V končící 44.minutě dostal Spartak výhodu přesilové hry, pozorně bránící hosté domácí tým k ničemu nepustili. Břeclavští v dalším průběhu hry dobře bránili svůj hubený náskok a Spartak měl velké problémy založit útočnou akci, která by znamenala vyrovnání. Červenobílí se dočkali až v 52.minutě. Při početní výhodě nastřelil puk na Zelenku Bezděk, hostující gólman střelu vyrazil, ale pouze ke Kubátovi, pro něhož nebyl problém dopravit puk do odkryté klece. Utkání rázem dostalo nový náboj, domácí snaha byla ale přibrzděna hrou v početní nevýhodě, kterou Spartak zvládl na jedničku. V 55.minutě přišla výhoda přesilové hry i pro domácí, Pelhřimov ale touto výhodou pohrdl. V končící 57.minutě byl opět v hlavní roli rozhodčí Vokřál, Spartak zatlačil Břeclav do defenzivy, domácí dopravili puk za brankovou čáru, sudí opět branku neuznal - tentokrát pro posunutí brankové konstrukce. V poslední minutě si vystřihl pěstní souboj Votápek s Novákem, domácí útočník z něj vyšel jako vítěz, nicméně obě horké hlavy měli následně možnost vychladnout na trestných lavicích. 29 sekund před koncem přišla poslední možnost pro hosty rozhodnout utkání ve svůj prospěch v normální hrací době, na trestnou lavici mířil domácí Veselý. Spartak ale do konce 60.minuty nerozhodný výsledek udržel.

Prodloužení začali domácí v oslabení, ve kterém se dlouho dařilo Spartaku držet nerozhodný stav. V 62.minutě, krátce před návratem Veselého do hry se zmocnili puku hosté, Martin Bartoš našel mezi kruhy nepokrytého Jurču, který nezaváhal a přiřadil tak bod navíc pro hostující celek. Spartak Pelhřimov tak v sestavě poznamenané nemocemi podlehl Břeclavi 3:4 po prodloužení.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Dnes jsme měli trochu osekanou sestavu, pro nás je dnešní bod bodem zlatým, bylo to z naší strany odbojované. Musím pochválit gólmana Jíru, nechytal celou sezónu a dnes nás několikrát podržel. Škoda, že byl dnešní zápas veden takovým způsobem, jak bylo k vidění, byl nám upředen jeden až dva regulérní góly, ale vymlouvat se na tento fakt nemůžeme. V závěru jsme soupeře zatlačili do defenzivy, prostě nám to tam nespadlo. Mrzí mě to, pak by se utkání hodnotilo lépe.

Tomáš Bečka