HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Bezděk sestřelil Chotěboř čtyřmi trefami

Pelhřimovští hokejisté cestovali na led Chotěboře s jediným cílem – získat tři body. To se také povedlo. Spartak potvrdil roli favorita a z Chotěboře si vysokou výhru 9:3. Předposlední výjezd Melounovy družiny na led soupeře v základní části tak skončil na jedničku. Nejvíce se na tom podílel Libor Bezděk, který vstřelil čtyři góly. Díky tomu se Pelhřimovští vyhoupli zpět na pátou příčku a společně s Kolínem a Břeclaví mají na kontě shodný počet padesáti tří bodů.

Chotěboř

13.02.2013
18:00
3:9
(1:3, 1:4, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Fibikar (Hospodka, Hemský), 35. Hemský (Fibikar), 53. Heřmanský - 1. Plachý (Hrbatý), 10. Kubát (Martin Hadrava), 19. Posmyk (Martin Hadrava), 25. Hrbatý (Plachý, Posmyk), 27. Bezděk, 33. Bezděk (Martin Hadrava), 36. Bezděk (Marek Hadrava, Dominik Kasalý), 52. Posmyk (Plachý), 57. Bezděk (Martin Hadrava) Vyloučení: Vyloučení: 6:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Rozhodčí: Mech - Hanzlík, Maťasovský Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 1:6, 2:6, 3:6, 3:9 Diváci: 100

CHO: Zvolánek (27. Pešek) - Sobotka, Heřmanský, Fibikar, Zítka, Brychta, Kesner, Hospodka, Hemský, Dolinský, Varga, Blažek, Havelka, Kozlík, Paták

PEL: Čekal - Adam, Veselý, Beneš, Jelínek, Dominik Kasalý, Kořínek, Tobola, Posmyk - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Votápek - Marek Hadrava, Martin Hadrava

Hokejisté Spartaku od začátku utkání naplňovali cíl, kterým byl zisk tří bodů. Úvodní kombinace prvního útoku sice nevyšla, poté si vzal puk Plachý, obhodil si obránce a kličkou do bekhendu nedal Zvolánkovi šanci. Na úvodní branku se čekalo pouhých 35 sekund. V další gólové příležitosti se ocitl ve 3.minutě Bezděk, který ve slibné pozici těsně minul domácí branku. První minuty zápasu patřili především Spartaku, domácí ale první ohrožení Čekalovy branky přetavili ve vyrovnání. V 6.minutě na modré napřáhl Fibikar a jeho dobře umístěná střela se zastavila až o síť za Čekalem. Vrátit vedení na stranu Pelhřimova mohl Adam, v 8.minutě ale nadvakrát nepřekonal domácího Zvolánka. O minutu později hrál Spartak přesilovku, v níž nejprve ujel Kubát, svůj pokus ale opřel jen o břevno. Kubát ale zanedlouho přebral pas od Martina Hadravy a v 9.minutě využil přesilovou hru střelou pod břevno domácí branky. O minutu později chyboval v rozehrávce Beneš, puk se dostal až k Blažkovi, který ujížděl na Čekala, s jeho pokusem si pelhřimovský gólman poradil. Spartak byl i nadále aktivnější a neustále zaměstnával domácí obranu. Ve 12.minutě hráli hosté další přesilovou hru, Pelhřimovští zavřeli Chotěboř v obranném pásmu, ale všechny šance Zvolánek kryl. Poslední minuty přinesly vyrovnanou partii, šance byly k vidění na obou stranách. V končící 18.minutě přihrál Marek Hadrava na modrou Posmykovi, který tvrdou ranou rozvlnil síť v domácí brance. Poslední zápis do první třetiny učinil hlavní rozhodčí, když poslal na trestnou lavici Kubáta.

Úvod druhé třetiny patřil přesilové hře domácích, při níž si Chotěboř nevytvořila vážnější šanci. Postupem času Spartak opět zvýšil tempo a často se tlačil před domácí branku. V 25.minutě ujel Plachý s Hrbatým dva na jednoho, Plachý přihrál Hrbatému, pro kterého nebyl problém zavěsit za bezmocného Zvolánka. O minutu později zapomněla pelhřimovská obrana na Patáka, který sám před Čekalem promarnil korekci stavu utkání. Ve 27.minutě ujížděl na domácí branku Bezděk, domácí obrana ho zastavila jen za cenu faulu, zkušený forvard následně proměnil trestné střílení střelou mezi Zvolánkovy betony. To byl poslední zápis domácího brankáře v zápase, neboť ho v brance vystřídal Pešek. Hosté v této fázi na ledě dominovali, druhý brankář Pešek byl neustále v ohni střel. Ve 31.minutě hned trojice pelhřimovských útočníků bezprostředně po sobě nedokázala proměnit drtivý tlak v šestou branku. Navýšení skóre se povedlo až ve 33.minutě Bezděkovi, který předvedl důraz před domácí brankou. O dvě minuty později se podruhé v zápase radovali domácí. Hemský od modré nastřelil puk na pelhřimovskou branku a k překvapení přítomných diváků puk skončil za Čekalovými zády. Radost domácích ale trvala pouze 13 vteřin. Druhý útok Spartaku vytvořil tlak před Peškem a Bezděk neměl velký problém dokončit hattrick. V 36.minutě měli domácí výhodu přesilové hry, největší šanci si ale vytvořil Spartak, Plachý ujel domácí obraně, ale Peška nepřekonal. V poslední minutě druhé třetiny šli na trestnou krátce po sobě Kubát s Hemským, do šaten šel Spartak s klidným vedením 7:2.

Do třetí třetiny nastoupili oba týmy ve čtyřech hráčích, domácí ale šli ve 41.minutě do tří. Hosté ale přesilovou hrou pohrdli. Pelhřimov v závěrečné třetině trochu polevil v nasazení a domácí toho mohli využít ve 44.minutě, trio domácích útočníků si ovšem vylámalo zuby na Čekalovi. Velkou šanci měl v 52.minutě Martin Hadrava, hostující útočník ale poslal svůj střelecký pokus pouze do tyče. O necelou minutu později přihrával Plachý Posmykovi, který pohotově vsítil osmou branku Spartaku. Domácí se ale nenechali zahanbit a v 53.minutě zkorigoval stav utkání Heřmanský. Zápas se poté pouze dohrával, o vítězi utkání bylo prakticky rozhodnuto. V 57.minutě pykal na trestné Tobola, v oslabení ujel domácím bruslařům Bezděk a čtvrtým gólem stanovil konečný účet středečního utkání. Spartak porazil Chotěboř na jejím ledě vysoko 9:3 a vrátil se na páté místo druholigové tabulky skupiny Střed.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Jeli jsme do Chotěboře pro tři body, které máme. S výsledkem jsem spokojený, s předvedenou hrou už méně. Ve třetí třetině to bylo z naší strany trápení, polevili jsme a nechali jsme domácí hrát. To je vše, co bych mohl k dnešnímu utkání říct.

Tomáš Bečka