HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.12.2007 | Marcel Doubek, Pavel Adam | A-tým

Pelhřimov bodoval u Jordánu po dvou letech

Pelhřimovští hokejisté bodovali i posedmé v řadě, když remizovali na horkém ledě v Táboře. Bodově se v červenobílem dresu konečně prosadil Martin Ondráček, když zaznamenal dva body za gól a přihrávku. Hosté měli nakročeno k zisku tří bodů, ale v 58. minuté zajistil Táboru alespoň bod Petr Zíb.

Tábor
ZS Tábor
05.12.2007
18:00
3:3 pr.
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 20. Chaloupka (Ševčík), 25. Kocar, 58. Zíb (Kocar) - 21. Beránek (Ondráček), 24. Ondráček (Tecl, Hrbatý), 54. Vácha. Rozhodčí: Ondřej - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 7:10, navíc Chakoupka (TAB) 2+2, hráč. lavice (TAB) 5+DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Střely na branku: 34:19. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.

TAB: Anderle - Kanov, Zíb, Heršálek, Chaloupka, Škulina, Karpíšek - Kocar, Kupec, Žižka - Györi, Hubáček, Mrkvička - Ševčík, Voříšek, Ficek - Ježek

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Prostředník, Smetana, Vácha - Hrbatý, Tecl, Ondráček - Florián, Anderle, Šejnoha - Digrin, Hadrava, Špatenka

Zápas se ze začátku vyvíjel přece jen o trochu více v režii domácích, první šancí pohrozil Kupec, který po přihrávce Kocara přestřelil branku Spartaku. Další velkou šanci spálil v 10. minutě Mrkvička, když se individuálně prokličkoval pelhřimovskou řadou obránců a v koncovce nastřelil pouze konstrukci hostující branky. Z první třetiny stojí ze strany Pelhřimova za zmínku pouze šance Martina Ondráčka, který nehlídaný neuspěl střelou golfákem z bezprostřední blízkosti. Už se zdálo, že se do kabin bude odcházet za nerozhodného stavu, ale to pokazil ve 20. minutě po závaru před hostující brankou Lukáš Chaloupka, který dorazil do sítě pokus Františka Ševčíka.

Druhá část dění na ledě začala gólovou přestřelkou. Hned ve 21. minutě doklepl puk za záda Anderleho Petr Beránek po Ondráčkově střele do tyče. Ve 24. minutě Spartak dostal možnost hrát početní výhodu pěti proti třem a hned jsme toho patřičně využil, když pro změnu Martin Ondráček doklepl Teclovu střelu do domácí sítě. Minutu na to ale zaskočil Adamce domácí Jaroslav Kocar, který mu nedal šanci prudkou střelou z krátké vzdálenosti. Na ledě byla vidět i krev. Ve 25. minutě v oslabení unikal Marek Anderle, avšak zastavila ho hokejka domácího obránce Chaloupky. Vše se naštěstí obešlo pár stehy a několikaminutovou absencí na ledě.

Ve třetí třetině domácí zatlačili červenobílé hodně do defenzivy. Vypjatý moment nastal ve 44. minutě, kdy ujel pelhřimovskému obránci Arpád Györi, ale nepřekonal skvěle chytajícího Adamce. Spartak hodně trápila souhra Kocara a Kupce, která vznikala ještě za dob společného působení u Vajgaru. Doslova jako blesk z čistého nebe přišla perfektní trefa do šibenice, kterou zajistil v 54. minutě Josef Vácha. Táborští odpověděli náporem a vynutili si několik faulů. Přesilovky nakonec přinesly vyrovnání. V 58. minutě se prosadil parádní střelou od modré Petr Zíb po asistenci Kocara. Nastavení už změnu stavu nepřineslo, ačkoliv si oba týmy v něm zahráli přesilovku.

Pelhřimov sice sahal po vítězství, nicméně je nutné sportovně uznat, že remíza je spravedlivějším výsledkem. V dresu hostí se při zakončení dařilo obráncům. Do listiny střelců se zapsali Petr Beránek a Josef Vácha.

Ohlasy po utkání

Jaroslav Pařízek, trenér Tábora: Zápas se nám příliš nepovedl, když jsme ztratil dva body hlavně díky naší nedisciplinovanosti. Branky, které jsme dostali, padly po školáckých chybách a třetí gól po chybě brankáře. Myslím si, že jsme byli lepší, ale bohužel jsme nevyhráli. S remízou nejsem příliš spokojen.

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Bod z tohoto zápasu beru. Věděli jsme, že Tábor po vysoké prohře u nás šel hodně nahoru a tohle utkání to jen potvrdilo. V první třetině jsme za soupeřem zaostávali, pak se to malinko vyrovnalo, ale byl to pro nás velmi těžký zápas. Myslím si, že s remízou budou nakonec spokojeny oba týmy, i když my možná o trochu víc.