HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.11.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Kapitán zavelel k obratu a Spartak získal tři body

Pelhřimov potvrdil stoupající formu a na svém ledě získal veledůležité tři body. Lepé vstoupili do utkání Břeclavští, když se ve čtvrté minutě trefil Fišera. Ale pak si vzal slovo kapitán Tecl. Nejprve zakončil povedenou akci své formace a poté střelou do šibenice zvyšoval již na 3:1. Tři body definitivně potvrdil Bezděk, jenž povedenou ranou nad lapačku zakončil svůj samostatný únik. Pelhřimovští hokejisté setrvají na páté příčce s tříbodovou ztrátou na Nymburk, který dnes vyloupil Jindřichův Hradec a vyhrál 5:4.

Pelhřimov

24.11.2012
18:00
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Břeclav
Branky a nahrávky: 9. Tecl (Hrbatý, Plachý), 28. Plachý (Jelínek), 41. Tecl (Plachý), 53. Bezděk (Jelínek) - 4. Fišera (Dufek) Vyloučení: 7:6 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0 Diváci: 220 Rozhodčí: Kareš - Novák, Potůček Průběh utkání: 0:1, 4:1

PEL: Čekal - Pecen, Adam, Veselý, Jelínek, Dominik Kasalý, Posmyk, Beneš - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Bezděk, Martin Hadrava - Marek Hadrava, Votápek, Filip Kasalý

BRE: Zelenka - Dora, Šaur, Novák, Fišera, Koukal, Nekoranec, Kurial, Jurča, Popolanský, Beneš, Bartoš, Bolfík, Lechner, Zábranský, Zháňal, Bartoš

Začátek utkání přinesl snahu obou mužstev o rychlý nástup do utkání, jak Spartak, tak i Břeclav ovšem neproměnili své úvodní šance. Ve 3.minutě dostali Břeclavští výhodu přesilové hry, domácím se zpočátku dařilo bránit útočným výpadům hostí, Jihomoravané však přesilovou hru využili - ve 4.minutě za modrou napřáhl Fišera, který prostřelil vše, včetně Čekala a otevřel skóre utkání. Další minuty přinesly tlak hostujícího celku, domácí v čele s Čekalem se jen s obtížemi bránili útočným výpadům, které předváděli svěřenci trenéra Konečného v obrané třetině Spartaku. Tento tlak postupně opadal, v 9.minutě předvedl první útok povedenou souhru a Tecl zametl puk do poloprázdné Zelenkovy klece. V 10.minutě hrála Břeclav přesilovku, kterou se Spartaku povedlo ubránit. Následující minuty přinesly vyrovnanou hru, která byla na obou stranách poznamenána nepřesnostmi ve středním pásmu. Ve 14.minutě si Spartak poprvé zahrál přesilovou hru, šance Bezděka, Plachého a Hrbatého však gólem neskončily. 17.minuta přinesla únik Kuriala na Čekala, který si s jeho střeleckým pokusem poradil. Břeclav se dostávala do tlaku, domácí obrana s Čekalem však všechny střelecké pokusy hostí zlikvidovala. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá třetina nabídla zpočátku vyrovnanou partii. Ve 23.minutě hrál Spartak v početní nevýhodě, Břeclav si však moc střeleckých příležitostí nevytvořila. Naopak mohlo udeřit na druhé straně - Kubát vyslal Bezděka, ale ten pouze rozezvonil horní tyč Zelenkovy branky. Ve 26.minutě se rýsovala skvělá možnost překlopit vývoj utkání ve prospěch domácího celku, první útok ujížděl v přečíslení tři na jednoho, finální efekt se však nezdařil. Ve 28.minutě napřáhl na modré Zdeněk Jenínek, jeho střelu tečoval Plachý mimo dosah Zelenky a domácím se povedlo strhnout vedení na svou stranu. Následně měl Spartak možnost přesilové hry, z toho 52 vteřin ve dvojnásobné variantě, ovšem naložil s ní prachbídně. Zbytek druhé třetiny se odehrál v nervózním duchu, bylo k vidění několik přesilových her, krátce i dvojnásobných, ale veškeré útočné snažení obou mužstev skončilo bez gólového efektu.

Ze třetí třetiny uběhlo pouhých 34 vteřin a skóre se opět měnilo, za modrou čáru si najel Tecl a střelou nad lapačku nedal Zelenkovi příliš šancí zasáhnout. Od této chvíle převzal Spartak otěže utkání plně do svých rukou a hosty do vážnějších příležitostí pouštěl jen sporadicky. Navýšit brankový účet mohl Kubát, který nevyužil skvělé přihrávky Martina Hadravy a svůj střelecký pokus namířil pouze do hostujícího brankáře. Zejména první útok byl v této fázi zápasu při chuti, na další branku se čekalo až do končící 53.minuty - Zdeněk Jelínek krásnou přihrávkou vyslal Bezděka, který se tváří v tvář Zelenkovi nemýlil a napsal tak gólovou tečku sobotního utkání. Zbytek zápasu se již dohrával, domácí nepřipustili komplikace a zaslouženě si došli pro 3 body za vítězství 4:1.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Povedlo se nám doma vyhrát, navíc se soupeřem, který byl jen dva body za námi, takže super. Byl to takový podivný hokej. Šance se vyskytly na obou stranách, ale narozdíl od nich, my jsme góly dali a oni nikoliv. Břeclav má hru zalouženou na agresivitě a bojovnosti, ale dnes se nám je povedlo přetlačit.

Tomáš Bečka