HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.10.2012 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Vysokoškoláci byli nad pelhřimovské síly

V sobotní podvečer se Spartak utkal s druhým celkem z Brna. Bohužel pro hosty favorit potvrdil svou roli a zvítězil 5:2. Domácí otevřeli skóre již v osmé minutě a do konce třetiny navýšili na dvougólový rozdíl. Kritická chvíle přišla pro Melounův celek ve 22. minutě. Během půl minuty přidali Vysokoškoláci dvě branky a definitivně Spartaku odskočili. Na začátku třetí třetiny ještě Filip Kasalý snížil, jenže Technika se výhru pohlídala. Pelhřimovští se tedy domů vrací bez bodu.

Technika Brno

27.10.2012
17:00
5:2
(2:0, 2:0, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:8. Zapletal (Česnek, Sedláček), 11. Šedý (Brzobohatý), 22. Sedláček (Rajnoha), 22. Benýšek (Strýček), 49. Odehnal (Strýček) - 46. Filip Kasalý (Hadrava Marek), 58. Votápek (Kubát) Vyloučení: Využití: V oslabení: Diváci: Rozhodčí: Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2

TEC: Novák - Habrovec, Košecký, Strýček, Bilčík, Klimeš, Zapletal, Žalud, Valeš - Mráz, Sedláček, Rajnoha, Česnek, Benýšek, Odehnal, Matouš, Bělohlávek, Látal, Šedý, Hnilička, Brzobohatý

PEL: Čekal - Jelínek, Adam, Veselý, Beneš, Kasalý, Tobola - Tecl, Plachý, Bezděk - Kubát, Hadrava Marek, Votápek - Hadrava Martin, Kasalý, Suk, Kozlík

Úvodní minuty zápasu přinesly opatrný hokej, hra se odbývala převážně ve středním pásmu. S postupem času se začali prosazovat domácí a Čekal musel likvidovat nejednu šanci Vysokoškoláků. To se dařilo pouze do 8. minuty, Zapletal dobře umístěnou střelou od modré čáry poprvé rozjásal hrstku domácích fanoušků. Technika si následně vytvořila tlak v obranné třetině Spartaku, v 11. minutě se hostujícímu týmu nepodařilo uhasit závar před brankou a Šedý střelou mimo dosah Čekala poslal domácí do dvoubrankového vedení. Ve 12.minutě šel na trestnou lavici Suk, hostující obrana a zejména Čekal všechny střelecké pokusy domácích likvidovala. Spartak se poprvé výrazněji prosadil v 15. minutě, Filip Kasalý nechal vyniknout Nováka v brance Brněnských. Dvě minuty před koncem první třetiny se Spartaku nabízela výborná možnost pro korekci stavu utkání. Celkem 100 sekund trvající dvojnásobná přesilovka ale nenabídla Pelhřimovským mnoho radosti. Sice si poprvé za zápas vytvořili tlak před domácí brankou, všechny střelecké pokusy ale pochytal Novák.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení náporu domácích. Ve 21. minutě pykal na trestné Kubát a přesilovku Technika využila, když Sedláček procedil puk pod Čekalem. A bylo ještě hůř, ve 22. minutě vygradoval závar před hostující brankou střelou Benýška, který tak zajistil domácím rozhodující náskok. Poté se hra vyrovnala. Domácí hlídali svoje vedení a nepouštěli Spartak do vyložených šancí. Vysokoškoláci měli mezi 27. a 31 .minutou výhodu přesilových her, nebezpečí pro hostující branku z nich ale nepřišlo. Hosté se výrazně připomněli ve 34. minutě, kdy Kubát nadvakrát neprostřelil Nováka, který tak nadále držel čisté konto.

Do třetí třetiny se povedl nástup hostujícímu týmu, Spartak se nakrátko usadil před Novákem, kterému vydržel čistý zápis až do 45.minuty. Domácí obraně ujel Filip Kasalý, Novák jeho první střelecký pokus vyrazil, na druhý byl již krátký. Následovaly další šance hostí, ovšem bez gólového efektu. Ve 49. minutě hráli domácí přesilovou hru. Strýček střílel od modré a mimo dosah Čekala tečoval Odehnal. V dalším průběhu zápasu si Technika vytvořila mírný tlak, Čekal ovšem nebezpečné situace řešil na výbornou. Poslední gólový zápis ale patřil Spartaku, v 58. minutě Votápek projel brněnskou obranou a zblízka snížil na tříbrankový rozdíl. Další útočné akce obou mužstev již brankou neskončily, Spartak tedy podlehl Technice Brno na jejím ledě v poměru 5:2.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Technika Brno má kvalitní tým a dnes to potvrdila, prohráli jsme se silným soupeřem. Z naší strany určitě chyběla častější střelba, ale my jsme se do ní ani nedostávali. Kvalitní obrana soupeře nám toho moc nedovolila. Hrají to jednoduše a přímočaře, nevymýšlí žádné zbytečné kombinace. Technika zvítězila díky důrazu a efektivitě, její vítězství bylo zasloužené.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek