HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.10.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Lekce od rivala. Plameny spálily Pelhřimov sedmi brankami

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, když po třech minutách hry otevřel skóre Filip Kasalý. Za necelou minutu a půl bylo však vyrovnáno, přičemž se s tímto výsledkem šlo i do kabiny. Druhá a třetí třetina ovšem byla plně v režii hostujícího celku. Ve zbývajících čtyřiceti minutách se prosadili Sobotkovi svěřenci ještě šestkrát a o vítězi tohoto derby nebylo pochyb.

Pelhřimov

17.10.2012
18:00
2:7
(1:1, 1:3, 0:3)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 3. Kasalý (Hadrava), 32. Hadrava (Hrbatý) - 5. Dítě (Beneš, Březina), 23. Kunstmüller (Plachý, Střecha), 26. Staněk (Kaňka, Kunstmüller), 30. Beneš (Ježek), 42. Plachý (Hron), 45. Pleva, 54. Dítě (Kunstmüller) Rozhodčí: Held - Někýš, Pospíšil Vyloučení: 6:3 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 336 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4, 2:4, 2:7

PEL: Čekal - Adam, Posmyk, Veselý, Beneš, Dominik Kasalý - Plachý, Tecl, Bezděk - Kubát, Martin Hadrava, Hrbatý - Marek Hadrava, Votápek, Filip Kasalý

ZNS: Opršal - Kolda, Beneš, Smajkal, Šír, Pleva, Staněk, Střecha, Kaňka, Vítek, Kunstmüller, Dítě, Ježek, Hron, Man, Plachý, Březina, Kočan, Slavík

Domácí vyrukovali na Žďár již se Sukem, který však kvůli absenci několika obránců musel nastupovat v obraně. Pelhřimovu se povedl start do zápasu. Filip Kasalý prostřelil z pravého kruhu Opršala mezi betony, a mohl se tak radovat z prvního soutěžního gólu v dresu Spartaku po návratu z USA.

Jenže hosté měli v rukávě ukrytou odpověď. Jmenovitě Jiří Dítě, který svou trefou vyrovnal zápas na 1:1. V první třetině podržel své spoluhráče nad vodou gólman Opršal. Zejména v 16. minutě, kdy trio Martin Hadrava, Hrbatý a Kubát vyšachovali jediného obránce, přičemž posledně jmenovaný střelou z bezprostřední blízkosti na havlíčkobrodského odchovance v dresu Plamenů nevyzrál. Na druhé straně se taktéž zaskvěl gólman. To když na konci první části zničil mrštnou lapačkou pokus Březiny.

Vstup do prostřední periody vyšel naopak lépe hostům. Po dvou minutách a dvaceti šesti sekundách hry se prosadil Kunstmüller, čímž načal povedenou pasáž třetiny ze strany hostů. O tři minuty později totiž lovil Čekal puk ze sítě potřetí, a to po trefě Staňka. Na tříbrankový rozdíl navýšil v polovině zápasu žďárský hráč Beneš.

Jiskřičku naděje vykřesal ve 32. minutě Martin Hadrava. Spolu s Hrbatým najížděl při vlastní přesilové hře dva na jednoho, přičemž jednadvacetiletý útočník vzal odpovědnost na sebe a střelou k levé tyčce prostřelil Opršala.

Každý z příznivců domácího týmu doufal, že svěřenci trenéra Melouna ještě dokáží zvrátit stav zápasu. Jenže ihned po 95 sekundách třetí dvacetiminutovky se trefil Jiří Plachý. Za nedlouho na něj navázal Pleva a o importu tří bodů do Žďáru nebyl pochyb. Na konečných 7:2 z pohledu hostí uzavřel stav zápasu svou druhou brankou Dítě.

Pelhřimov si tedy připsal pátou prohru, přičemž z posledních dvou domácích utkání má hrozivé skóre 6:17. K dalšímu zápasu zajíždí Spartak další neděli na led Kolína.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov): Žďár dal góly, zatímco my nikoli. Oni využili každou naší chybu a ty góly prostě vstřelili. Nedokážu si vysvětlit, proč doma stále prohráváme. Jestli hráče domácí prostředí svazuje… . Opravdu nevím, proč tomu tak je.

Martin Sobotka (hlavní trenér Žďáru nad Sázavou): První třetinu jsme nastoupili trošku pod dojmem vítězství s Moravskými Budějovicemi, kdy jsme jednoduše vyhráli druhou třetinu 6:0 a třetí třetinu oni dotáhli na 6:3. Myslím, že první třetina toho byla takovým malým obrázkem. Musím poděkovat gólmanovi Opršalovi, protože první třetina při skóre 1:1 byla pro nás dar z nebes. Ale od druhé třetině jsme si to v šatně vyříkali a říkali jsme si, že závěrečné dvě třetiny musí být stejné jako s Budějovicemi první dvě. To se naplnilo, za což jsem rád. Nic zásadního jsme nezměnili. Ani systém hry, ani sestavu, protože jsme měli taktiku a určitou přípravu na zápas. Akorát jsme zlepšili pohyb, protože nás v první třetině soupeř jednoznačně přehrával pohybem. Zlepšili jsme kombinaci a přihrávku. Manšaft hrál s chutí a jsme rádi za to, že máme body.

Tomáš Bečka