HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.10.2012 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov vybojoval u Dyje 3 body!

Spartak zaspal vstup do utkání a brzy prohrával. Postupem času se ale hra vyrovnala a i když domácí odskočili na rozdíl dvou branek, svěřenci trenéra Melouna zabrali a postupně přetlačili skóre ve svůj prospěch. Vítězný gól zaznamenal krátce před koncem zápasu Hrbatý, pojistku přidal do prázdné brány Posmyk.

Břeclav

13.10.2012
17:00
3:5
(1:0, 1:2, 1:3)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 2. Beneš (Bartoš M., Novák), 26. Směřička (Zháňal, Popolanský), 45. Dufek (Bartoš M., Beneš) - 34. Tecl (Plachý), 39. Bezděk (Plachý, Tecl), 54. Hadrava Martin (Jelínek, Adam), 56. Hrbatý (Kubát, Hadrava Martin), 59. Posmyk (Bezděk) Rozhodčí: M.Škrobák - T.Goňa, R.Smilek Vyloučení: 5:7 Využití: 1:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 253 Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5

BRE: Zelenka – Dora (C), Směřička, Dufek, Koukal, Novák J., Nekoranec - Zháňal, Jurča, Popolanský, Bartoš M., Kurial (A), Beneš, Bartoš O., Bolfík, Lechner

PEL: Čekal - Zelený, Adam, Jelínek, Veselý, D. Kasalý, Martínek, Posmyk - Tecl (C), Plachý (A), Bezděk, Kubát, Martin Hadrava, Hrbatý, Marek Hadrava, Votápek, F. Kasalý

Spartak vstoupil do utkání velice nešťastně. Běžela 2.minuta, když Bartoš vyslal přesnou přihrávku napříč pelhřimovským obraným pásmem, na kterou si najel Peter Beneš a poslal puk do odkryté Čekalovy brány. Břeclavští se poté usadili před Čekalem, ten však dalším útokům odolal. V 6.minutě se poprvé ozvali hosté, Bezděk ale chytrou střelou přes obránce domácího brankáře Zelenku nepřekvapil. Spartak v této části hry měl několik slibných šancí, žádná z nich ale brankou neskončila. Velkou příležitost měl v 9.minutě ujíždějící Kubát, který sice překonal Zelenku, branka však nebyla uznána pro kopnutí puku do branky. S koncem první třetiny se opět dostali ke slovu domácí, jmenovitě Jurča se v 16.minutě ocitl sám před Čekalem, ale pelhřimovský brankář nezaváhal. V 17.minutě šli současně na trestnou lavici Votápek s Martinem Hadravou, ovšem kritické dvě minuty ve dvojnásobném oslabení hosté ubránili. Vyrovnat mohl v 19.minutě Plachý, samostatný únik však zakončil střelou nad Zelenkovu bránu.

Začátek druhé třetiny opět nabídl nápor domácích Lvů. Ve 26.minutě Břeclav využila přesilovou hru, zmatek před Čekalem ukončil Smeřička a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Břeclavský tlak pokračoval, v 31.minutě jel Bartoš sám na Čekala, který výborným zákrokem svůj tým opět podržel. Ve 34. minutě hrála Břeclav přesilovou hru, ale udeřilo na druhé straně, špatnou rozehrávku domácích zachytil Plachý, který se vydal až před Zelenku, předložil přesný pas Teclovi, který poprvé překonal domácího brankáře. Spartak si posléze vytvořil tlak v obranném pásmu domácích, který gradoval v 39.minutě, první útok hostů zamotal domácím obráncům hlavu a Bezděk střelou do odkryté brány vyrovnal stav utkání.

Nástup do třetí třetiny vyšel opět lépe domácím, hostující obrana s Čekalem v brance ale zatím odolávala. Ve 45.minutě si vytvořili domácí drtivý tlak, který vyústil v gólovou střelu Dufka, jenž od modré prostřelil hradbu těl před Čekalem. Hosté se ale z obdržené branky rychle oklepali, velké šance Tecla a Marka Hadravy však vychytal Zelenka. V 54.minutě bylo vyrovnáno, Spartak v přesilové hře zamkl domácí před Zelenkou a závar dokonal Martin Hadrava. Od této chvíle byl Spartak lepším týmem a v 56.minutě se poprvé v zápase dostal do vedení, Kubátovu střelu Zelenka vyrazil jen k Hrbatému, který pohotově uklidil puk do břeclavské svatyně. Domácí se snažili o vyrovnání, v 59.minutě vsadili vše na hru bez brankáře, tento tah ale domácím nevyšel. 80 vteřin před koncem zápasu vyhodil Posmyk puk z obranného pásma Spartaku a ten se zastavil až v prázdné břeclavské bráně. Spartak porazil Břeclav na jejím ledě 5:3 a připisuje si důležité body do druholigové tabulky.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov): Dnes to bylo další vybojované vítězství, jsem rád, že jsme tu dnes vyhráli. Po třetím gólu domácích jsem měl o výsledek utkání trochu obavy, my to asi jinak hrát neumíme. Ale cítili jsme, že Břeclav dnes bude k poražení a hlavně jsme potřebovali po tom průseru, co jsme udělali doma s Chotěboří, nějaké body urvat, což se dneska povedlo.

Pavel Blažek