HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.10.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Chotěboř čepovala desítku, platil ji Pelhřimov

Původně to mělo být pro pelhřimovské hokejisty snadné sousto. Jenže opak se stal pravdou. Ačkoli Spartak na začátku utkání dvakrát vedl, Chotěboř dokázala vždy srovnat krok. O své výhře rozhodli Lvi ve druhé periodě, kdy dostali puk do sítě celkem pětkrát. Třetí třetina byla na góly nejchudší. Padly v ní jen tři branky, ovšem dvě do sítě domácích. Pelhřimov tak inkasoval nejhorší porážku sezony. Poté, co porazil Hodonín a Nymburk, teď padl s posledním celkem tabulky. Po šestém kole se Melounovi svěřenci ocitají na předposledním devátém místě.

Pelhřimov

06.10.2012
18:00
4:10
(2:3, 1:5, 1:2)
Chotěboř
Branky a nahrávky: 1. Bezděk (Plachý), 11. Kubát (Filip Kasalý, Hrbatý), 39. Martin Hadrava (Bezděk), 50. Adam (Marin Hadrava) - 10. Blažek (Půhoný), 15. Půhoný (Blažek), 20. Varga (Blažek, Koželuh), 26. Blažek (Půhoný), 30. Kesner (Fila), 34. Fila, 36. Dolinský (Půhoný), 40. Blažek (Půhoný), 48. Kesner (Fila), 56. Půhoný Rozhodčí: Battěk - Nepomucký, Žemlička Vyloučení: 6:6 Využití: 2:1 V oslabení: 1:3 Diváci: 250 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:7, 3:7, 3:9, 4:9, 4:10

PEL: Čekal (21. Jíra, 41. Čekal) - Zelený, Adam, Jelínek, Veselý,(41. Dominik Kasalý, Martínek, Beneš), Posmyk, Tobola - Tecl, Plachý, Bezděk - Kubát, Martin Hadrava, Hrbatý - Marek Hadrava, Votápek, Filip Kasalý

CHO: Zvolánek - Vaněk, Koželuh, Brychta, Odvářka, Hospodka, Varga, Kesner, Blažek, Vlček, Kapec, Dolinský, Půhoný, Fila, Hemský

Trenér Meloun opět vsadil na sestavu, která odehrála zápas i v Nymburku. Do první formace se postavil místo Hrbatého Bezděk, do druhé řady se ke Kubátovi tedy posunul jihlavský rodák a Martin Hadrava. Třetí formace nastupovala ve složení Marek Hadrava, Votápek, Filip Kasalý. V obranných řadách se objevila i nová akvizice, Ondřej Posmyk, který přichází do Pelhřimova na hostování.

Úvod utkání vyšel domácím náramně. Již po 33 sekundách se prosadil Bezděk. Odpověď Chotěboře přišla o devět minut později. Blažek uzmul ve vlastním oslabení puk, vydal se vpřed a jeho střela propadla Čekalovi až do brány.

Vyrovnaný stav vydržel pouhých 49 sekund. Kubát se střelou mezi Zvolánkovy nohy prosadil v přesilové. Jenže i napodruhé Lvi měli připravenou vyrovnávací branku. V 15. minutě se poprvé představila hvězdná posila Chotěboře Jiří Půhoný. Jeho dělová střela prošla Čekalovi pod vyrážečkou.

Do konce první dvacetiminutovky kapituloval Čekal ještě jednou. Na pelhřimovském brankovišti byl nejdůraznější Varga a necelou minutu před koncem poslal Lvi poprvé do vedení.

Pro druhou část byl cíl jasný, vyrovnat. Pomoci k tomu měl i nový muž v bráně Jan Jíra. Ale místo toho se radoval soupeř. Šest minut po začátku periody se znovu potvrdilo sportovní přísloví „nedáš - dostaneš.“ Na chotěbořskou branku uháněl Martin Hadrava s Hrbatým, ovšem proti jednomu obránci neuspěli. Z protiútoku se valili na Jíru Blažek s Půhoným a prvně jmenovaný zvýšil na 4:2 z pohledu hostí.

O několik málo okamžiků mohl snížit Bezděk, jenže jeho střelu vykryl Zvolánek a dorážka orazítkovala horní tyč. V polovině utkání odskočil regionální rival již na rozdíl tří branek, když se mezi střelce zapsal Kesner.

Pelhřimovští hráči byli evidentně zaskočeni vývojem hry, čehož Chotěboř beze zbytku využila. O čtyři minuty později se opět rozvlnila pelhřimovská síť. A znovu zaznamenal soupeř zásah v oslabení. Tentokráte Fila.

Střelecké hody v podání Lvů nebraly konce. Ve 36. minutě zachytil Dolinský špatnou rozehrávku a střelou nad Jírovu lapačku zvýšil již na 2:7. O tři minuty později korigoval na straně domácích Martin Hadrava, který se nejrychleji zorientoval po buly a prostřelil jinak dobře chytajícího Zvolánka.

Definitivní tečku za nepovedenou třetinou Spartaku udělal Blažek, který pouhou sekundu před zazněním druhé sirény zužitkoval další přečíslení dva na jednoho.

Do třetí třetiny nastoupil do pelhřimovské svatyně opět Čekal. Obranné řady vyztužili Dominik Kasalý, Beneš a Martínek. Naopak v šatně zůstal Veselý, který utrpěl zranění oka. Na první gól se čekalo do 48. minuty. Bohužel pro Spartak opět padl do jejich sítě. Kesner projel útočným pásmem a bez potíží překonal Čekala.

Poté se Spartaku naskytla příležitost dvouminutové přesilové hry pět na tři. Tu nakonec využil Adam střelou z mezikruží. Gólový účet celého utkání ale nakonec uzavřela Chotěboř. Nutno dodat, že se jednalo o velmi povedenou tečku. Půhoný proklouzl mezi domácími obránci, navíc ještě stihl udělat Čekalovi kličku a v klidu završil desetigólový večer Lvů.

Spartak tedy utrpěl opravdu těžký debakl. Naposledy takto Pelhřimov vybouchl na svém ledě 11. ledna, kdy si Trutnov odvážel od Bělé tři body za vítězství 9:2.

Tomáš Bečka