HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.09.2012 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov v prvním kole na Techniku nestačil

Úvodní duel se pelhřimovským hokejistům nepovedl. Již od začátku měla Technika navrch, což potvrdila i gólově. Hned ve druhé minutě otevřel skóre utkání Benýšek. V první třetině pak padly ještě dvě branky, po gólu na každé straně. Ve druhé části se prosadili opět hosté, a to rovnou dvakrát. Ve třetí části čekali diváci na gól marně, a tak si Brno odváží z Pelhřimova první tři body za výhru 4:1.

Pelhřimov

15.09.2012
18:00
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 18. Bezděk (Kubát) - 2. Benýšek (Odehnal), 14. Odehnal (Česnek), 27. Sedláček (Bělohlávek), 40. Sedláček (Rajnoha) Rozhodčí: Talpa - Klouda, Samuel Vyloučení: 10:7, navíc Košecký 10 min OT za nesportovní chování Využití: 0:2 V oslabení: 0:0 Diváci: 310 Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4

PEL: Čekal - Adam, Veslý, Kasalý, Beneš, Z. Jelínek, Zelený - Tecl, Plachý, Hrbatý - Kubát, Marek Hadrava, bezděk - Votápek, Martin Hadrava, Suk

TEC: Chvátal - Habrovec, Košecký, Strýček, Bilčík, klimeš, Zapletal, Žalud, Mráz, Sedláček, Rajnoha, Česnek, Benýšek, Odehnal, Látal, Bělohlávek, Matouš, Hnilička, Šedý

Od první minuty se do pelhřimovské klece postavil Jan Čekal, který neměl svou pozici snadnou. Brno totiž přehrávalo svého soupeře a po 87 sekundách se mohlo radovat z prvního gólu. O první ligový gól v této sezoně na pelhřimovském stadionu se postaral Benýšek.

Na pelhřimovské straně se našlo až příliš nepřesností, kterých Kaňkovského celek dokázal využívat. Rychlé protiútoky nebyly ničím výjimečným. Jeden takový zužitkoval i Odehnal. Zpočátku se však jednalo o nenápadnou akci. Česnek vysunul Odehnala po levém křídle a ten ukrytou střelou překvapil strážce pelhřimovské svatyně.

Naštěstí pro domácí dokázal do konce první sirény snížit Bezděk. Nejproduktivnější hráč přípravy si našel místo mezi kruhy a nekompromisní střelou rozjásal domácí obecenstvo.

Ve druhé třetině byl Pelhřimov pro Techniku vyrovnanějším soupeřem, leč k vyrovnání stavu stále chyběl jeden krůček. Ten se domácím ne a ne podařit. Zato na druhé straně bylo před Čekalem rušno. Pokusy Odehnala či Šedého však gólman Spartaku kontroloval. Nestačil až na pokus Sedláčka z 27. minuty, kdy Brno zužitkovalo přesilovou hru pět na tři.

Snížit mohl v polovině zápasu Votápek, avšak jeho pokus z bezprostřední blízkosti vyškrábl Chvátal do rohu kluziště. Zejména ve druhé části se na ledě přiostřilo. Brno začalo pelhřimovské hráče dohrávat, z čehož plynuly následné emoce na obou stranách. Celkem v této fázi hry rozdal sedm dvouminutových trestů.

Vše se již schylovalo k odchodu hráčů do kabin. Když v tom si vzal puk Sedláček, z levé strany projel až před Čekala a jednačtyřicet sekund před koncem prostřední třetiny bekhendovým pokusem zavěsil pod horní tyč.

Třetí třetina se už dohrávala jen z povinnosti. Hosté pevně drželi svůj náskok a domácí se nemohli přes urputnou obranu prosadit. A když už přešli přes obranné hradby, vylámali si pelhřimovští střelci zuby na přesném Chvátalovi.

V poslední dvacetiminutovce se neprosadil ani jeden tábor, tudíž Technika v úvodním kole vyhrála 4:1. Šanci na reparát budou mít Pelhřimovští již ve středu, kdy cestují na led nováčka soutěže do Moravských Budějovic.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Spartaku Pelhřimov): Technika je kvalitní soupeř, což dneska potvrdila. V první třetině byla u každého puku a v každém souboji rychleji. Pak jsme je postupně začali přehrávat, ale góly jsme nedali. Klíčový moment byl gól Brna v přesilové hře pět na tři. V obranném pásmu jsme udělali několik chyb, které dokázali potrestat. Prohra samozřejmě mrzí i s ohledem na přípravu, která se nám povedla. Ale dnes se jednalo o první mistrák, takže není důvod k panice.

Tomáš Bečka