HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.01.2012 | Tomáš Bečka, Martin Daneš | A-tým

Úzký kádr nestačil na Břeclav

V oslabené sestavě a se třemi prohry v řadě odjížděl Spartak na led sedmé Břeclavi. Svěřenců trenéra Melouna bylo na Moravě poskromnu. Pouze třináct hráčů do pole a dva gólmani mohli zasáhnout do hry. V polovině zápasu vedli domácí hokejisté již 3:0, ovšem ještě ve druhé části snížil Martin Hadrava a po začátku třetí třetiny vsítil branku na rozdíl jediné branky Jiří Kubát. Nic víc však Pelhřimovští nestihli a domů se vracejí s prázdnou.

Břeclav

07.01.2012
17:00
3:2
(1:0, 2:1, 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky:5. Bartoš O. (Beneš), 27. Zháňal (Popolanský), 28. Dora - 38. Hadrava, 42. Kubát (Votápek) Rozhodčí: J.Mech - J.Lošťák a M.Maťašovský Vyloučení:5:8, navíc Rašner OT 10 minut Využití:1:0 V oslabení:0:1 Diváci:245 Průběh utkání:3:0, 3:2

BRE: Chvátal - Dora, Latner, Dlapa, Směřička, Novák, Nekoranec, Lysoň - Beneš, Kurial, Bartoš O. - Zháňal, Barus, Popolanský - Bolfík, Papp, Vlašic - Bartoš, Lechner, Rákoczy

PEL: Dolejš - Zelený, Rašner, Plch, Kasalý, Pour, Martínek - Tecl, Martin Hadrava,Hrbatý - Kubát, Zadražil, Votápek - Hubata

K důležitému zápasu o šest bodů přicestoval Pelhřimov pouze se třinácti hráči a kdekdo čekal vysokou prohru hostujícího celku. Ovšem opak byl pravdou.

Do branky Spartaku se opět postavil Daniel Dolejš a hned ze začátku utkání musel čelit dvěma přesilovkám Břeclavi. První výhodu ještě nevyužili, ale hosté hrající pod tlakem už druhé oslabení neubránili. Beneš si najel mezi kruhy, efektní zadovkou ještě na Bartoše, který už dorážel do prázdné branky. Spartak se poté jen prezentoval jedovatou střelu Votápka, kterou Chvátal vytěsnil nad bránu.

Břeclav začala hrát na kompletní čtyři útoky, zatímco hosté z Vysočiny točily jen tři lajny. Přitom někteří obránci museli hrát v útoku. Taktiku ale hostující trenér naordinoval torzu svého týmu skvělou a přinutil Břeclav stáhnout hru jen na tři útoky. Z první třetiny ještě stojí za zmínku střela Dlapy, jenž orazítkovala tyč peljřimovské klece.

Druhá část přinesla pro necelých 250 diváků nepříliš pohledný hokej. Domácí se přizpůsobili pomalému tempu Pelhřimova a hrálo se hlavně ve středním pásmu. Přihlížející vytrhl z letargie až druhý gól domácích. Ve 27. minutě Zháňal přehodil ležícího Dolejše a bylo to o dvě branky. Ještě ani nestačily utichnout oslavné chorály a diváci už jásali znovu. To hostující brankář propustil střelu Dory z rohu kluziště.

Ještě do konce druhé periody snížil Martin Hadrava, a to dokonce ve vlastním oslabení. Mladý útočník chytře vystřídal a mimo dosah obránců se řítil na Chvátala. Toho pokořil střelou do protipohybu.

Ještě hůř se domácí brankář cítil hůř, když hned zkraje třetího dějství dostal druhý gól. Kubát na něj nahodil puk a z dorážky ho kotouč šťastně přeletěl. Najednou byli hosté v laufu.

Pokud nehrál Pelhřimov v oslabení, tlačil, co mu síly stačily. Ve třetí části se však sám fauly připravoval o trvalejší tlak. Jak se ale blížil konec zápasu, čím dál více hosté zapomínali na zadní vrátka. Domácí však své šance neproměnili. Sám na Dolejše uháněl Kurial, ale už neměl síly a zvolil střelu příklepem. Dolejš mu radost pokazil, stejně jako o pár minut později dvojici Zháňal-Popolanský. V poslední minutě navíc Pelhřimov odvolal brankáře a zkoušel to v šesti, Břeclav si ale hubený náskok pohlídala.

Pelhřimov počtvrté za sebou padl, ovšem na chybě nebyl ani tak špatný výkon, jako mužstvo rozklížené nemocemi. Spartak již podruhé v sezóně padl s Břeclaví a ve středu musí nutně bodovat proti Trutnovu.

Tomáš Bečka