HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.12.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov přetlačil Kutnou Horu poměrem 3:1

Ve středeční podvečer se pelhřimovští hokejisté utkali s Kutnou Horou a zápas s posledním celkem tabulky nakonec zvládli. I přesto, že první třetinu vyhrál hostující tým zásluhou brzkého gólu, tak domácí dokázali otočit a rozhodli celý duel ve druhé třetině. Nejprve vyrovnal Marek Hadrava a vítěznou trefu zaznamenal Martin Jelínek. Definitivní odpor Sršňů zlomil necelou minutu před koncem zápasu Kubát.

Pelhřimov

14.12.2011
18:00
3:1
(0:1, 2:0, 1:0)
Kutná Hora
Branky a nahrávky:21. Hadrava Marek (Hrbatý), 37. Jelínek (Suk, Adam), 60. Kubát (Hadrava Martin) – 2. Tugarinov (Kubišta) Rozhodčí:Held – Musil, Pospíšil Vyloučení:5:6 Využití:1:0 V oslabení:0:0 Diváci:351 Průběh utkání: 0:1, 3:1

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Adam, Martínek, Plch, Kasalý - Hrbatý, Jeínek, Tecl - Kubát, Suk, Hadrava Martin - Votápek, Hadrava Marek, Siřiště - Hubata, Vrátný, Zadražil

KUT: Kalousek - Heřmanský, Janata, Burda, Bílek, Kůrka, Horálek, Muraz, Křišťan, Sladký, Kubišta, Kadlec, Králíček, Bláha, Pomichálek, Hanus, Tugarinov, Tvrdík

Do zápasu nemohl vinou zranění nastoupit Tomáš Plachý, kterému se opět ozvala zraněná třísla. A tak se místo něj postavil do prvního útoku Martin jelínek. Ve třetí formaci chyběl kvůli pracovnímu vytížení Marián Havel.

Diváci se ani nestihli pořádně usadit na svá místa a už mohli pozorovat radost kutnohorských hráčů. Ve druhé minutě dal z první vážnější šance hostů gól Tugarinov. Spartak se snažil o co nejrychlejší srovnání, ale obranu hostů prozatím nedokázal překonat. Sršni tedy hrozili z brejků, když Kubišta jel sám na Dolejše, který jeho pokus zlikvidoval.

Přes plno nepřesností na obou stranách se především hráči z Pelhřimova propracovávali do zajímavějších pozic. Největší příležitost ke srovnání skóre měl Suk, ovšem jeho střela orazítkovala pouze levou tyč Kalouskovy brány. Na konci třetiny měli Kutnohorští příležitost v podobě krátké přesilové hry čtyři a později pět na tři. Ale domácí bruslaři celou situaci zvládli.

Druhá třetina se již odehrávala bez kapitána Tecla, který měl potíže s třísly. Tudíž se trenér Meloun rozhodl přeskupit útočné řady. Vedle Hrbatého se postavili Marek Hadrava a Votápek. Do třetí formace byli zařazeni Jelínek, Beneš a Siřiště.

A jak se později ukázalo, tah s Markem Hadravou a Votápkem se trenérovi opravdu vyplatil. Čtyřicet tři sekund po zahájení druhé části totiž Hrbatý obkroužil útočné pásmo a na zlatém podnose servíroval před bránu přesný pas, který bez váhání využil Marek Hadrava.

Pelhřimov se ve druhé třetině ukazoval v mnohem lepším světle než v předešlé periodě. Domácí hráči se častěji zjevovali ve slibných příležitostech, které hostující obrana dokázala jen ztuha uhasit. Ovšem ve 37. minutě už nezvládli požár v jejich brankovišti. V přesilové hře si na brankovišti výborně počínal Jelínek a přesnou přihrávku Suka přetavil ve vedoucí branku.

Domácí si počínali ve druhé dvacetiminutovce na ledě velmi dobře, a tak nastupovali do poslední třetiny s jednobrankovým vedením. Šance se střídaly na obou stranách, ale ani jeden tým nevstřelil tolik potřebnou branku. Spartaku by kýžená trefa dopomohla ke klidnému konci zápasu, zatímco Sršni doufali ve zdramatizování středečního duelu.

Konečnou tečku za celým zápasem udělal čtyřicet sedm sekund před závěrečnou sirénou Kubát. Pelhřimov si tak spravil náladu po sobotním zápase na ledě Hodonína, kde padl vysokým rozdílem. Na bodovém kontě Spartaku již svítí číslo čtyřicet jedna a ztráta na třetí Kolín číní pouhé tři body.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (asistent trenéra Spartaku Pelhřimov):

Kutná Hora dala první gól, zatímco nám se nedařilo v koncovce. Nastřelili jsme tyčku a nevyužili plno slibných šancí. Dneska jsou tři body skutečně vydřené, které určitě mají svou váhu. Škoda, že závěr z naší strany byl o trochu více nervóznější, než by se slušelo. Ale klukům patří velké dík za odvedenou práci.

Tomáš Bečka