HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Nymburk vyloupil Pelhřimov, domácí opět neskórovali

Třetí domácí utkání v řadě, třetí porážka. Takovouto bilanci si pelhřimovští hokejisté nepředstavovali ani v tom nejčernějším snu. Ačkoli Spartak hned od úvodu tlačil a snažil se vytvářet si gólové příležitost, tak ani jeden pokus nerozvlnil síťku hostujícího družstva. Nymburk dal první branku v polovině první třetiny, a jak se nakonec ukázalo, tento zásah jim zařídil tři body. To Pelhřimov se v koncovce stále trápí. Domácí střelci naposledy slavili gól před dlouhými 136 minutami proti Břeclavi.

Pelhřimov

27.11.2011
17:00
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Nymburk
Branky a nahrávky:13. Dvořák (Weiss), 24. Drak (Martinec), 26. Valko (Sedlák), 52. Valko (Sedlák, Němeček) Rozhodčí:Pokorný – Klouda, Samuel Vyloučení:6:8, navíc Suk a Havel (PE) OK Využití:0:1 V oslabení:0:0 Diváci:425 Průběh utkání:0:4

PEL: Čekal - Rašner, Zelený, Novotný, Adam, Plch, Kasalý - Tecl, Blažek, Hrbatý - Kubát, Suk, Hadrava Martin - Votápek, Hadrava Marek, Havel (23. Siřiště) - Beneš, Vrátný, Zadražil

NYM: Kocián - Sem, Knesl, Šefl, Drak, Vlach, Cicvárek, Tondr, Němeček, Sedlák, Valko, Velechovský, Tregl, Martinec, Dvořák, Protivný, Weiss, Kouřil

Do pelhřimovské branky se po jednozápasové pauze vrátil opět Jan Čekal a hned od úvodu sledoval, jak se jeho spoluhráči snaží vstřelit gól. Všechny tři domácí formace se tlačili před brankáře Kociána, ovšem nymburský gólman odolával. Největší příležitost na straně Spartaku měl Martin Hadrava, když se při přesilové hře zjevil sám před gólmanem, ale nabídnutou šancí pohrdl.

Stejnou příležitost měl před Čekalem i Kouřil, ale domácí gólmana tuto situaci vyřešil. Leč o pár sekund později už jen smutně sledoval, jak hosté slaví první gól. Dvořák se po střele z mezikruží zapsal jako první do kroniky tohoto zápasu. Na Pelhřimov působila tato branka jako horká sprcha, neboť do této doby svěřenci trenéra Melouna byli na ledě lepším týmem.

Ani po první přestávce neztráceli Pelhřimovští víru v obrat a i nadále ohrožovali nymburského gólmana Kociána. Ovšem domácí zrazovala po celé utkání koncovka. Stejně jako Martina Hadravu, jenž stál připraven u pravé tyčky, ovšem přihrávku od Kubáta minul.

Střelecké prokletí nezlomil ani Pavel Suk, který zachytil rozehrávku hostů a upaloval sám na brankáře. Leč ani tato šance nerozjásala domácí fanoušky. A tak na druhé straně udeřil Drak, který se nejrychleji zorientoval před Čekalem a poslal svůj tým do dvoubrankového trháku.

Spartak se ani nestihl oklepat z předchozí kapitulace a domácí brankář lovil puk ze sítě potřetí. Tentokrát se do brejku rozjel nejlepší střelec Nymburka Lukáš Vaľko a chladnokrevně zakončil pod horní tyč.

Největší příležitost ke zkorigování stavu měli domácí při minutu a čtyřicet sedm sekund dlouhé přesilové hře pět na tři. Ačkoli si Pelhřimov vytvořil tlak, nedokázal prostřelit hostujícího gólmana. A známé hokejové pořekadlo praví, že když mužstvo nedokáže využít dvojnásobnou přesilovku, tak nemůže zvítězit. Bohužel pro Spartak se tak nakonec stalo.

Nutno ovšem dodat, že na pelhřimovských hokejkách se drží notná dávka smůla. Votápek v půli druhé třetiny střílel zprava na Kociána, ovšem jeho střela si našla cíl v tyči nymburské branky.

I přes tříbrankové manko se domácí nevzdávali a stále atakovali hostující branku. Ovšem jak ubíhal čas, tak nervozita stoupala a dva domácí hráči, Suk a Havel, se nechali vyloučit do konce utkání za protesty směřující k hlavnímu rozhodčímu.

Poslední branku viděli diváci v 52. minutě. Vaľko se Sedlákem jeli dva na jednoho obránce a prvně jmenovaný útočník Nymburka uzavřel střelecký účet dnešního večera. Pelhřimov po této prohře spadl na páté místo, když Jindřichův Hradec zvítězil v Kolíne po nájezdech a Žďár překvapivě prohrál s Chotěboří 1:2. Další zápas čeká Spartak ve středu proti Trutnovu.

Tomáš Bečka