HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.11.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov nevstřelil ani gól a prohrál s Chotěboří

Měla to být další výhra pro Melounův výběr. Místo toho Spartak podlehl předposlední Chotěboři 0:3 a série špatných výsledků pokračuje. Pelhřimov po neúspěchu s Břeclaví nevstřelil proti dnešnímu soupeři ani gól, což se hráčům Spartaku stalo poprvé v soutěžním utkání od 13. září 2009. Po první třetině, která skončila bez branek, se soupeř poprvé trefil ve 29. minutě. Jak se nakonec ukázalo, jednalo se o branku vítěznou. Chotěboř v závěru zápasu přidala ještě dva slepené góly, čímž definitivně rozhodla.

Pelhřimov

23.11.2011
18:00
0:3
(0:0, 0:1, 0:2)
Chotěboř
Branky a nahrávky:29. Prachař, 57. Prachař, 58. Hospodka Rozhodčí:Mertl – Kotlík, Svoboda Vyloučení:1:6 Využití:0:0 V oslabení:0:0 Diváci:375 Průběh utkání:0:3

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Adam, Novotný, Plch, Kasalý - Tecl, Havel, Hrbatý - Kubát, Hadrava Martin, Suk - Votápek, Hadrava Marek, Blažek

CHO: Kousal - Halamka, Bělohlávek, Mlejnek, Zítka, Fibikar, Blažek, Šíma, Varga, Prachař, Jánský, Hospodka, Janda, Pelán, Hnilička, Zemánek, Fila, Škarýd

V pelhřimovském dresu se poprvé představila nová posila Spartaku Pavel Blažek z Chotěboře a postavil se do třetí formace. Oproti minulému utkání se do branky opět postavil Daniel Dolejš. Jinak byla sestava bez jiných změn.

Již od úvodních minut bylo zřetelné, že Spartak to dnes nebude mít jednoduché. Chotěboř založila svou hru na bránění středního pásma a útoky Pelhřimova odrážela již před svým obranným pásmem.

Zahajovací třetina nepřinesla příliš hokejové krásy a co se týká zajímavých akcí, tak ani ty se příliš nedostavily. První pohlednější šanci si připravila elitní domácí formace na konci úvodní třetiny, když po nahrávkách na jeden dotek zakončoval Hrbatý, ale jeho pokus zastavil brankář Chotěboře Kousal.

Druhá perioda začala pěkně svižně. Nejprve Dolejš třemi zákroky v řadě podržel svůj tým a z protiútoku se řítil na Kousala Hrbatý. Ovšem ani pravé křídlo nerozjásalo domácí fanoušky.

Pelhřimov byl na začátku druhé třetiny aktivnější a s jeho pohybem měli hosté problémy, které řešili fauly. Spartak měl možnost přesilové hry pět na tři, ale střelecká impotence v přesilových hrách trvala i po této situaci. Ovšem v dnešním zápase domácí bruslaři častěji stříleli a jen tyčka zastavila střelu Zeleného od modré čáry.

V polovině zápasu se konečně dostal puk za brankovou čáru. Červené světlo se rozsvítilo za Dolejšovou brankou, když Kasalý nezvládl rozehrávku a Prachař golfovým úderem z levého kruhu prostřelil pelhřimovského gólmana.

Do třetí třetiny nastoupilo mužstvo Spartaku v nově poskládané sestavě. Do prvního útoku se k Teclovi posunul Suk s Blažkem. Ve druhé formaci se objevil Marek Hadrava a poslední formace byla složena s Votápka, Havla a Hrbatého.

Pelhřimov se snažil o častou střelbu, ale dnes nebylo domácím souzeno vstřelit ani jeden gól, neboť brankář Kousal chytal bezchybně. Vše už se chýlilo ke konci a byla jen otázka času, kdy Spartak zkusí hru bez brankáře. Avšak ta nepřišla. Tři minuty před koncem se nejlépe po buly zorientoval Prachař a svým druhým gólem prakticky rozhodl.

Neuběhla ani minuta a Dolejš lovil puk ze sítě potřetí. Hospodka natáhl v levém kruhu na střelu a jeho projektil zaplul až do branky. Pelhřimov tak opouštěl led opět jako poražený. Mužstvo se i po této prohře drží na bramborové pozici, ovšem jen bod za pelhřimovskou partou je Jindřichův Hradec a Žďár nad Sázavou.

Tomáš Bečka