HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.09.2011 | Redakce SHK Hodonín, Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov po vlastních chybách podlehl Hodonínu 3:5

Pelhřimov vlétl do utkání neohroženě a brzy se překvapivě ujal vedení, ale bohužel více toho nedokázal předvést. Po hrubých individuálních chybách se často dostával pod tlak, čehož Drtiči dokázali náležitě využít. Utkání se nepodařilo zdramatizovat ani ve třetí třetině, kdy hlavní trenér Spartaku rozdělil první útočnou trojici a domácí Hodonín mohl slavit zisk tří bodů.

Hodonín

24.09.2011
17:00
5:3
(1:1, 3:0, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 14. Špok (Jurásek, Hoza), 23. Jurásek, 34. Sajdl (Hollý, Rehuš), 37. Hollý (Komárek, Rehuš), 58. Jurásek (Peš) - 5. Suk (Kubát), 53. Tecl (Havel), 60. Kubát (Adam). Rozhodčí: Dědek - Lošťák, Maťašovský. Vyloučení: 8:5, navíc Barták (HOD) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1059. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1 4:2, 5:2, 5:3.

HOD: Peksa(Šenk) - Pokorný, Svoboda, Komárek, Miklík, Gróf, Vlk - Hoza, Rehuš, Fiedler, Špok, Popolanský, Brzobohatý, Kocák, Peš, Sajdl, Jurásek, Kuba, Barták, Hollý

PEL: Dolejš(Čekal) - Novotný, Plch, Rašner, Pour, Kasalý, Adam, Tecl, Hrbatý, Plachý, Kubát, Havel, Suk, Votápek, Hadrava, Workman, Hubata, Vrátný, Beneš

Vstup do zápasu se více vydařil hostům, kteří se hned po půlminutě hry dostávali do zajímavé šance. Hrbatý ale přihrávku před branku netrefil podle jeho představ. Šanci dostat se více do zápasu dostali domácí za chvíli, vyloučen byl Kubát. Drtiči ale vyprodukovali pouze dvě pološance. Se závarem ve svém brankovišti a se střelou Grófa si Dolejš poradil. Hra následně chvíli pokračovala vyrovnaně, ale v 5. minutě šli hosté do vedení. Pelhřimovští hokejisté dlouho drželi puk ve vlastním pásmu a pak pěknou dlouhou přihrávkou vysunul Pavla Suka do brejku Kubát. Hostující útočník svou střelu umístil přesně do šibenice. Drtiči na vedoucí gól hostí odpověděli mírným tlakem, ale obrana Pelhřimova působila jistě. V 8. minutě byl vyloučen domácí Rehuš, ale s touto výhodou hosté nenaložili dobře. Při vyloučení Workmana si ale Drtiči vedli podobně. O chvíli později ale bylo srovnáno. Jurásek zavezl puk do pásma, přes obránce přihrál Martinu Špokovi a ten nedal Dolejšovi šanci. Do konce třetiny se příliš hezký hokej nehrál, utkání připomínalo spíše boj o puk, navíc často přerušovaný.

Do druhého dějství vstoupili domácí dobře. Zdeněk Jurásek zužitkoval přesilovou hru. V rozmezí několika minut pak na trestnou lavici zamířili Špok a Peš, ale Peksa všechny příležitosti hostů zneškodnil. V 34. minutě Drtiči navýšili vedení. Po přihrávce Hollého se trefil Jakub Sajdl. V 37. minutě zvýšil již na 4:1 Martin Hollý, když přesně tečoval Komárkovo nahození.

Třetí třetina příliš záživný hokej nenabídla. Dlouho se nic nedělo. Až v 53. minutě snížil Martin Tecl. Hosté se pak vrhli do útoku a nechávali čím dál více volného prostoru vzadu. Toho 2 minuty před koncem využil Zdeněk Jurásek, který dorazil střelu Petra Peše. Poslední branku vsítili hosté. Domácí ztratili ve svém pásmu puk, který okamžitě nahodil na branku Adam a gólově tečoval Jiří Kubát. Drtiči tak porazili Pelhřimov 5:3.


Reportáž převzata z webu shkhodonin.cz

Ohlasy po utkání

Svatopluk Číhal (hlavní trenér SHK Hodonín):
Byl to moc těžký zápas. Pelhřimov má kvalitní tým. Do vedení jsme šli v momentě, kdy jsme byli pod tlakem. Soupeři jsme dokázali odskočit na 4:1. Mrzí mě ale druhý inkasovaný gól. V závěrečné části jsme chtěli zápas v klidu uhrát. Šest minut před koncem ještě nebyl rozhodnutý zápas. Mohli jsme inkasovat jeden gól, ale po chybách jsme dostali další dvě brank. Tři body mě těší. Před soupeřem jsme měli respekt. Pelhřimov se mně líbil. Výhry si po středečním výprasku cením dvojnásob. Cením si toho, že kluci po nepovedeném zápas utkání odmakali a doma urvali další výhru. V prostřední části jsme zase udělali několik zbytečných faulů. Čtyřikrát jsme hráli oslabení. Dominik Gróf byl trochu nervózní. Po druhé třetině jsme ho ze hry stáhli. Byl to jeho první zápas v novém mužstvu. Je to mladý kluk, musí stále na sobě pracovat. Hrát tři zápasy v řadě doma není výhoda. Znovu se to potvrdilo. Myslím, že venku budeme pod menším tlakem. Tabulka už se krystalizuje. Technika, Žďár, Pelhřimov a Jindřichův Hradec jsou v horní polovině, ale skupina není tak lehká, jak jsme si všichni mysleli. V Čechách je sousta hráčů, kteří prošli první ligou. Navíc spolupráce prvoligových týmů s těmi druholigovými tam funguje. Na volný víkend se těšíme. Máme spoustu zraněných. Znovu se zranil Peter Kocák, Salajka by měl vrátit. Okuliar je dlouhodobě mimo hru. Po pěti zápasech jsme spokojení, sezona je ale teprve na začátku.

Martin Meloun (hlavní trenér Spartak Pelhřimov):
Zápas rozhodla druhá třetina, ve které jsme inkasovali po našich hrubých chybách tři branky. Bohužel to musím říci, ale někteří kluci nebojovali tak, jak bych si představoval. Na druhou stranu se s Hodonínem dá hrát a je to tým jako každý jiný. Budu se už opakovat, ale na gól se strašně nadřeme, což musíme změnit.