HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.09.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov vykročil do nové sezóny vítězně

První kolo druhé ligy již odstartovalo a Spartak si do tabulky připsal první tři body po vítězství nad Nymburkem. Od začátku utkání se zápas nesl v opatrném duchu. Pelhřimov dostal do vedení obránce Adam Rašner. Soupeři se podařilo ve druhé třetině vyrovnat, ovšem Spartak neponechal nic náhodě a Havel vrátil Spartaku vedení, o které soubor Martina Melouna již v průběhu hry nepřišel. Domácí hokejisté tak vykročili do nastávající sezóny pravou nohou v podobě vítězství 4:2.

Pelhřimov

11.09.2011
17:00
4:2
(1:0, 2:1, 1:1)
Nymburk
Branky a nahrávky: 7. Rašner (Plachý), 28. Havel (Suk, Zelený), 34. Novotný (Rašner, Tecl), 49. Hrbatý (Plachý) - 26. Valko (Sirotek, Dvořák), 45. Sem (Sedlák). Rozhodčí: Talpa – Hertl, Zíka. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

PEL: Dolejš - Rašner, Zelený, Novotný, Adam, Kasalý, Plch - Plachý, Tecl, Hrbatý, Havel, Kubát, Suk, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Votápek

NYM: Rückl - Drak, Šefl, Klesl, Sem, Tondr, Plánek, Vlach, Cicvárek, Dvořák, Sirotek, Valko, Martinec, Šimek, Sedlák, Velechovský, Protivný, Toma, Tregl, Turinský, Rys

V sestavě Spartaku se objevily nové posily týmu. Do obrany naskočil Zelený a Novotný z Havlíčkova Brodu.V útoku se představil starší z bratrů Hadravových Martin. Lépe vstoupili do utkání bruslaři domácího celku. V 7. minutě doputoval odražený kotouč k Rašnerovi, který pumelicí prostřelil nymburského gólmana Rückla.

Díky nedisciplinovanosti hostujícího celku si Pelhřimovští vytvářeli spoustu šancí, ovšem gólová odezva nepřišla. Ani po šanci Kubáta, jenž se ocitl sám před brankařem, leč bekhendovým pokusem přestřelil klec.

V 10. minutě se na ledě představili bratři Hadravovi. Martin našel zpoza brány přesným pasem Marka, který provětral lapačku nymburského gólmana. I Nymburk zahrozil, jmenovitě Sedlák, jehož střela jen o milimetry minula Dolejšovu klec. V první třetině se domácí hokejisté těžko dostávali do ofenzivních výpadů, jelikož obrana hostí fungovala bezchybně a většinu protiútoků dokázala zneškodnit již v jejím zárodku.

Trpělivou hrou se Nymburk dočkal vyrovnání. Při přesilové hře udeřil Valko. Pelhřimov ovšem zakrátko dokázal získat vedení na svou stranu. Po Sukově přihrávce se dostal Havel do brejku, který chladnokrevně přetavil ve druhý gól.

V polovině zápasu dokázali domácí odskočit na dvoubrankový rozdíl. V přesilové hře pět na tři se střelou švihem z mezikruží prosadil obránce Novotný. Obrovský tlak třetího útoku přišel v závěru prostřední části, opět při početní výhodě. Šance střídala šanci, ale mladá formace nedokázal rozvlnit síť za zády gólmana Rückla.

Třetí třetinu začali lépe hosté z Nymburka, když se jim po pěti minutách hry podařilo snížit vedení Spartaku. Do listiny střelců se zapsal David Sem. Ovšem Pelhřimov dokázal znovu zareagovat na vývoj hry. Plachý zavezl puk do útočné třetiny, vyslal prudkou střelu, kterou nedokázal hostující brankař zkrotit a volný touš dorazil do branky Hrbatý.

První zápas v sezóně 2001/2012 zvládli hokejisté Spartaku na výbornou. Porazili Nymburk 4:2 a připsali si důležité tři body. Další zápas čeká Pelhřimov ve středu, kdy odjede na led Trutnova, poprat se o další vítězství v nové sezóně.

Tomáš Bečka