HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.09.2011 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

Vídeňské Capitals odjeli z Pelhřimova s osmibrankovým přídělem

Vedení v dlouho očekávaném utkání se ujali hned v první minutě hosté z Vídně, kteří dokázali využít zaváhání pelhřimovského brankáře, ovšem vyrovnání v podání Spartaku na sebe nenechalo dlouho čekat. Od druhé periody již diktoval tempo hry domácí Pelhřimov, který velice mladý tým soupeře přehrával, ovšem ze začátku doplácel na neproměňování šancí. Postupnými brankami odskočil Melounův výběr na rozdíl šesti branek, však v poslední minutě se podařilo soupeři kosmeticky upravit výsledek na 8:3.

Pelhřimov

01.09.2011
19:00
8:3
(1:1, 3:1, 4:1)
Silver Caps Vienna
Branky a nahrávky: 6. Plachý (Rašner), 26. Plachý (Hrbatý), 31. Hrbatý, 38. Havel (Votápek, Roháčik), 50. Kůrka (Kubát, Suk), 54. Rašner (Havel, Suk), 56. Suk (Havel), 57. Vrátný (Siřiště) - 1. Gigler, 35. Postek (Nador), 60. Postek (Nador) . Rozhodčí: Pavlík - Šťastná, Vokurka. Vyloučení: 10:10. Využití: 5:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 148. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 8:2, 8:3.

PEL: Dolejš - Kůrka, Kasalý, Beneš, Roháčik, Rašner, Adam, Plch - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kubát, Suk, Havel - Siřiště, Votápek, Zadražil (od 40. Vrátný)

VIE: Kickert - Pohn, Peter, Kotinsky, Pospisil, Piff, Privoznik, Lanz, Ilic, Mach, Amon, Znenahlik, Gsandtner, Dranschkowitz L., Postek, Nador, Schonaklener, Dranschkowitz Ch., Strempfl, Gigler, Fichtner

Pelhřimov nezačal své utkání s rakouským sokem dobře. V první minutě zápasu se nepovedla brankáři Dolejšovi rozehrávka, čehož doklepnutím puku do prázdné brány využil Gigler. Capitals doslova vlétli na Spartak, ovšem další gólovou radost si nezopakovali. Naopak ještě do první sirény se povedlo srovnat stav utkání Plachému, kterého excelentně našel rozehrávající Rašner a pro pelhřimovského špílmachra již nebyl problém překonal gólmana Kickerta.

Konec první a začátek druhé třetiny patřil gólmanovi Dolejšovi. Nejprve zlikvidoval přečíslení dva na jednoho, a poté se vytasil se skvělým zákrokem proti kapitánovi Silver Capitals Postekovi.

Nejenže se Pelhřimovští prosadili v přesilové hře, ale dokázali vsítit branku i v početní nevýhodě. Hrbatý s Plachým skvěle napadali rozehrávajícího obránce, ukořistili na něm puk a po následném ťukesu se Plachý zapsal podruhé v zápase do střelecké listiny.

I nadále mohli fanoušci sledovat atraktivní hokej s šancemi na obou stranách. Po efektivním semaforu Dolejše se na druhé straně též zaskvěl hostující brankař proti osvědčené souhře prvního útoku domácího celku.

V polovině utkání našlápl k velkému sólu Hrbatý a svou akci dotáhl až do gólového konce. S odpovědí Vídeňští dlouho neotáleli. O necelé čtyři minuty později se po pohledné přesilovkové akci prosadil Postek.

Hokejovou parádu předvedli pelhřimovští hokejisté na konci prostřední třetiny. Při přesilové hře rozebrali obranu Capitals do posledního dílku a Havel měl tak snadnou úlohu při vstřelení čtvrtého gólu.

V tomto utkání se dařilo svěřencům trenéra Melouna dobře bránit svá oslabení a dokonce v nich zaútočit. Druhý gól v oslabení si na své konto připsal Kůrka, jehož střela švihem z mezikruží se odrazila od tyče za záda bezmocného gólmana Kickerta.

V 54. minutě přišla chvíle jednoho z nejlepších mužů na ledové ploše. Pelhřimovský gólman chytal celý večer famózně a třešničkou na dortu se stalo zničení trestného střílení Lanze, jemuž zneškodnil bekhendový blafák.

Pelhřimov namlsaný výhrou ze Žďáru nad Sázavou jakoby neměl dost a stále se pouštěl do ofenzivních akcí. Při další přesilové hře si Havel počkal v modrém kruhu na sjíždějícího beka Rašnera, který gólem pečetil svůj skvělý výkon proti rakouským hostům.

Spartak potvrdil své zlepšení v početních výhodách již v derby na Bouchalkách a teď to předvedl i domácím fanouškům. Ve čtvrtém gólu z přesilovky měl opět prsty Havel, který si znovu chytře počkal na najíždějícího Suka. Tím však gólový účet zápasu nebyl uzavřen. Vrátný se perfektně vymotal z rohu útočného pásma a střelou na vzdálenější tyč překonal bezmocného brankaře hostů. Pro mladého útočníka znamenala tato branka jeho premiérový zásah v dresu prvního týmu Spartaku Pelhřimov.

Na konečných 8:3 z pohledu domácích upravil střelou od modré čáry Postek, když jeho ránu Dolejš neudržel a puk proskotačil až za jeho záda. Pelhřimov tak zvládl páté přípravné utkání a v úterý ho čeká odveta na horkém ledě Silver Capitals.