HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.12.2007 | Marcel Doubek | Mládež

Juniorka uniká ze dna ligové tabulky

Vzpoura hokejistů Spartaku v juniorské lize pokračuje. Minulý týden si tým vyšlápl na Kroměříž a zbavil se posledního místa v tabulce, v pátek si poradil v regionálním derby se Žďárem nad Sázavou, kterému tak oplatil porážku z prvního vzájemného utkání.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
07.12.2007
17:00
2:1
(0:0, 2:0, 0:1)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky Pelhřimova: 23. Šípek (Dvořák), 28. Holec (Dvořák, Šípek).

PEL: Míča - Zelený, Kašpar, Šustr, Staněk, Kasalý, Doubek - Hubata, Šejnoha, Hadrava - Moucha, Siřiště, Votápek - Dvořák, Holec, Šípek - Hlavnička

Pelhřimovští nastoupili do utkání posíleni o trojici hráčů z A týmu - Hadravu, Šejnohu a Kašpara. Navíc si vypůjčili z Třebíče gólmana Pavla Míču.

Domácí byli od počátku lepším týmem a také se jim dařilo vytvářet šance. V 7. minutě měl dobrou příležitost Dvořák, o dvě minuty později v přesilové hře Siřiště. Největší šanci měl Spartak v 15. minutě, ale Šípek nedokázal zužitkovat výbornou přihrávku Dvořáka. Dvě minuty před koncem třetiny mohli skórovat i Žďárští, ale již překonaného Míču zachránila tyč.

Druhá část s sebou přinesla i kýžené branky. Ve 23. minutě po přihrávce Dvořáka překonal brankáře hostí nadvakrát Šípek. O pět minut později vedli Pelhřimovští již o dvě branky. Jan Doubek udržel útočné pásmo, puk poté putoval po ose Šípek, Dvořák a Holec, jehož střelu tečoval do vlastní branky hostující obránce. Spartak hrál na konci druhé třetiny dlouhou přesilovku pět na tři, ale třetího gólu v soupeřově síti se nedočkal.

Hosté nastoupili do třetí třetiny trochu aktivněji. Ve 43. minutě zachránil domácí od pohromy Pavel Míča, když vypíchl puk útočníkovi soupeře v téměř stoprocentní šanci. Ve 48. minutě se prezentoval u hrazení ukázkovým bodyčkem domácí Kasalý. Žďárským se přece jenom pět minut před koncem podařilo snížit. Domácí mohli odpovědět v 58. minutě, když se po přihrávce Votápka řítil sám na brankáře Hadrava, ale uklidňující třetí gól nepřidal.

Marcel Doubek